Skidsemester i Verbier

Verbier (Schweiz)

Resebyråer till Verbier: Active Ski Travel

I det sydvästra hörnet av Schweiz ligger Verbier. Det är inte bara den största och mest kända byn utan även den glamorösaste byn som hör till området med De fyra dalarna (4 Vallées). Utöver Verbier så täcker skidområdet också Nendaz, Veysonnaz, La Tzoumaz och Thyon. Breda carvingpister till att styrka självförtroendet, områden för barnen, seriösa svarta pister och pucklar, fina utsikt och massor av kvalitetsoffpist-möjligheter – Verbier kan allt och bjuder på tillgänglig skidåkning för alla.Skidåkning för alla De fyra dalarna (4 Vallées) är indelade i fyra områden som är Medran, Les Savoleyres, Mont Fort och Bruson, där Verbier utgör den västra delen av området. här finns det skidåkning... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Verbier
Skidområdet: 1500-3330 m.ö.h
Staden/byn: 1500 m.ö.h

400 pister i allt
205 km blå
170 km röd
25 km svart

Lifter: 100 stk. / 70.000 pers/time

Släpliftar: 47
Tåg: 7
Sittliftar: 34
Kabinliftar: 12
I det sydvästra hörnet av Schweiz ligger Verbier. Det är inte bara den största och mest kända byn utan även den glamorösaste byn som hör till området med De fyra dalarna (4 Vallées). Utöver Verbier så täcker skidområdet också Nendaz, Veysonnaz, La Tzoumaz och Thyon. Breda carvingpister till att styrka självförtroendet, områden för barnen, seriösa svarta pister och pucklar, fina utsikt och massor av kvalitetsoffpist-möjligheter – Verbier kan allt och bjuder på tillgänglig skidåkning för alla.

Skidåkning för alla

De fyra dalarna (4 Vallées) är indelade i fyra områden som är Medran, Les Savoleyres, Mont Fort och Bruson, där Verbier utgör den västra delen av området. här finns det skidåkning från 1 500 meter över havet upp till 3 330 meter och området är därför ofta väldigt snösäkert från mitten av november till början av maj. Verbier kan allt, det finns skidåkning för alla. Man kan ta liften till toppen Mont Fort på 3 330 meters höjd och köra 2 300 höjdmeter ner men kom ihåg att kolla utsikten innan du åker. Det är en bra pist där du behöver fokus när du åker i den branta pisten. Vill du hellre ha lite lättare pister så hittar du Les Savoleyres precis brevis Verbier. Här är det blå och röda pister så att alla kan vara med och åka.

412 kilometer i De Fyra Dalarna

Man kan naturligtvis få liftkort till De Fyra Dalarna som inte bara är Schweiz största sammanhängande område utan också ett av Europas största. Området bjuder på 412 kilometer pist fördelat över 205 nedfarter och med 92 liftar att binda samman allt med. Det är dessutom riktigt bra offpist, funparker och boardercrossbanor där du kan tävla med vänner och familj. Förutom de svarta utmaningarna så hittar man även många barn och familjevänliga pister primärt i botten av området.

Ett riktigt mekka för offpist

Verbier och De Fyra Dalarna är ett paradis för skidåkare som vill utforska den djupa snön. Det finns många möjligheter att stilla abstinensen för oberörd snö. Området bjuder varje mars in till finalerna i freeride World Tour där de bästa offpiståkarna kastar sig ut på de oberörda sidorna. Vill man ha en extraordinär upplevelse så kan man pröva Heli-skiing där man åker med en helikopter till de oberörda sidorna av berget. Man kan t ex komma upp på Pigne d’Arolla på 3 800 meters höjd eller Wildhorn på 3 000 meters höjd.


Lyx på sydsidan

Även om Verbier är den största byn i skidområdet så är den inte större än att man kan gå runt till allt som man behöver. Det är också en möjlighet att ta skidbussen, Verbier ligger på en sydvänd platå och är en fin balans mellan charmerande och välbevarade trähus och exklusiva hus. Utöver bra skidåkning så finns det många bra restauranger, barer och nattklubbar. Verbier är ett dragplåster för kändisar, kungliga och professionella skidåkare varje år till det lyxiga Verbier.

Bilder och video från Verbier


Användaromdömen om Verbier

Skidterräng
4,19
Liftsystem
3,92
Afterski
3,54
Staden
3,92
Barnvänlig
3,00
Nybörjarvänlig
2,00
Prisnivå
4,00
Offpist
4,00
Verbier har en totalpoäng på 3,57 stjärnor av 5. Baserat på 48 recensioner.

Snörapporter och väder

Lørdag
Kraftige regnbyger
Kraftige regnbyger
13ºC
3ºC
1,7 mm
2,0 m/s
nordvest
Søndag
Regnbyger
Regnbyger
16ºC
4ºC
1,7 mm
1,4 m/s
syd
Mandag
Skyet
Skyet
16ºC
5ºC
1,7 mm
0,8 m/s
syd-sydvest
Tirsdag
Regn
Regn
9ºC
8ºC
6,5 mm
1,2 m/s
nordvest

Karta över Verbier

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Verbier. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen