VINTERREA - Se de bästa erbjudandena för: HERR, DAM og BARN.

Verbier

Hitta skidresor till Verbier här: Active Ski Travel

Breda carvingpister till att styrka självförtroendet, områden för barnen, seriösa svarta pister och pucklar, fina utsikt och massor av kvalitetsoffpist-möjligheter – Verbier kan allt och bjuder på tillgänglig skidåkning för alla.

Lyx på sydsidan

I det sydvästra hörnet av Schweiz ligger Verbier. Det är den största, mest glamourösa och kändaste staden i det stora skidområdet ”de fyra dalarna", som förutom Verbier består av orterna Nendaz, Veysonnaz, La Tzoumaz och Thyon.

De fyra dalarna (4 Vallées) är indelade i fyra områden som är Medran, Les Savoleyres, Mont Fort och Bruson, där Verbier utgör den västra delen av området.

Verbier ligger på en solig sydvänd platå och så är det dragplåster för kändisarna. Således söker både kända, kungliga och professionella skidåkare till de lyxiga Verbier.

För Verbier bjuder på alpstämning med en nypa lyx. Det finns massor av restauranger, barer, dyra skidbutiker och nattklubbar med levande afterski och fest.

Skidåkning för alla

Med skidåkning från 1500 meter över havet till 3330 meter över havet är området snösäkert och det är skidåkning från mitten av november till början av maj.

Och Verbier kan allt.

Det finns verkligen skidåkning för alla. Man kan ta liften till toppen Mont Fort i 3330 meters höjd och härifrån åka 2300 höjdmeter ned – men kom ihåg att kolla utsikten på toppen innan du åker utför. Den är vacker och du måste koncentrera dig på skidorna på vägen ned, eftersom det är ganska brant.

Tycker du bättre om mjuka och breda pister hittar du ”Les Savoleyres” precis vid Verbier. Här finns blåa och röda pister, så alla kan vara med.

412 kilometer i fyra dalar

Man kan naturligtvis få liftkort till ”de fyra dalarna”, som är Schweiz största och ett av Europas stora sammanhängande skidområden. Området bjuder på 412 pistkilometer fördelade på 205 nedfarter,och så finns det 92 liftar totalt.

Det är riktigt bra off-pist, fyra funparker och boardercrossbanor, där du kan tävla med vännerna samt få svarta utmaningar. Dessutom hittar man massor av barn- och familjevänliga pister primärt i botten av området.

Off-pistmecka


Men det är också ett paradis för off-pistentusiaster. Det finns massor av möjligheter att uppleva orörd snö och varje år i mars är det här finaler i Freeride World Tour.

Dessutom är det möjligt att prova helikopterskidåkning. Du kan exempelvis komma upp på Pigne d’Arolla i 3800 meters höjd eller Wildhorn i 3000 meters höjd.

Dessutom finns det flera funparker vid Verbier, som dock inte är bland de allra bästa i Alperna.


Skidområdet hänger ihop med städerna/byarna: La Tzoumaz, Nendaz och Veysonnaz

Foton och video

Bilder från Skidresor.coms användare och instagram

Användarna om Verbier

Här kan du se användarnas betyg för Verbier

Skidterräng:
4,19
Liftsystem:
3,92
Afterski:
3,54
Staden/byn:
3,92
Barnvänligt:
3,00
Nybörjarvänligt:
2,00
Prisnivå:
4,00
Off-pist:
4,00
Totala poäng är 3,57 / 5 utifrån 48 recensioner.
Skriv en kommentar

Vart hittar jag den bästa skidresan till Verbier?

Hos Skidresor.com samlar vi alla skidresor från de bästa svenska resebyråer. Därför hittar du det största utbud av skidresor till Verbier hos oss. Klicka här för att hitta din skidresa ⇒

Vart hittar jag pistkarta och webcams över Verbier?

Om du ska på skidsemester till Verbier är det en god idé att ha ett bra överblick över området med en pistkarta. Hitta pistkarta för Verbier här. Om du vill veta hur det ser ut i Verbier just nu kan du följa våra live webcams Hitta webcams här ⇒

Är Verbier ett bra skidområde?

Våra medlemmar har givit Verbier 3,57 stjärnor utav 5 möjliga. Verbier med flest stjärnor på Skidterräng och Off-pist, medans området med minst stjärnor på Nybörjarvänligt. Det är baserat på 48 omdömen. Läs omdömena här ⇒

‍Vilka skidområden hör Verbier ihop med?

Verbier hör ihop med skidområdena La Tzoumaz, Nendaz och Veysonnaz.