Skidsemester i Val d´Isère

Val d´Isère (Frankrike)

Resebyråer till Val d´Isère: Nortlander, SKILINK, Snowtrex, Sunweb

Val d´Isère är en välkänd destination för många skidåkare och ligger i den sydöstliga delen av Frankrike nära gränsen till Italien. Här finnsd et skidåkning i absolut toppklass i skidområdet Espace Killy som av många betraktats som det bästa området i världen. Skidområdet är uppkallat efter OS-guld vinnaren Jean Claude Killy.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Val d´Isère
Skidområdet: 1550-3650 m.ö.h
Staden/byn: 1850 m.ö.h

129 Pister i allt
20 km grön
59 km blå
36 km röd
14 km svart

Lifter: 112 stk. / 135.000 pers/time

Släpliftar: 39
Tåg: 6
Sittliftar: 48
Kabinliftar: 10
Mer information om Val d´Isère under bannern
Det stora skidområdet sträcker sig både över Val d´Isère och Tignes. Området är ytterst varierat och bjuder på pister i alla svårighetsgrader så att alla kan vara med. Området hänger samman med hjälp av ett modernt liftsystem som effektivt och behagligt tar skidåkaren mellan byarna och till toppen. Det finns 2 snowparks i området, en i Val d´Isère och en i Tignes där både skidåkare och snowboardåkare kan kasta sig ut på hopp, rails och boxar.

300 kilometer till den övade skidåkaren i Espace Killy

Det finns 300 kilometer sammanhängande pist med möjlighet att komma till Tignes, Solaise, La Daille och Le Fornet. Skidåkningen i själva Val d´Isère är helt unikt och det finns utmaningar för alla men speciellt till de övade skidåkarna. Det finns bra med möjligheter att utnyttja dessa utmaningar då du kan åka skidor kl 8-16 under skidsemestern utan att ha tråkigt.

Läs mycket mer om området på pistkartan från Val d’Isere.

Afterski i Val d’Isère

Om man vill på afterski så finns det bra möjligheter att pröva de olika ställen i Val d’Isère. Det finns barer både vid botten av pisterna och nere i byn där särskilt Saloon bar kan bjuda in till en stämning värdig de franska alperna. På berget finns det legendariska och högprofilierade La Folie Douce som även kan besökas i Alpe d’Huez och Val Thorens. La Folie Douce liger på gränsen mellan Val d’Isère och Tignes med lätt åtgång till båda byarna efter en lång eftermiddag i solen med rosé, dans och shower som La Folie Douce har på programmet hela vintern.

h2 class="heading_2010">Spabad, massage eller shopping Gillar man istället korta dagar i pisten kan man kombinera skidorna med shopping, av olika sorter på de autentiska gatorna. Utöver det så har du möjlighet att få spabad, massage eller bada i simhallen under dagen. Du kan gå ut i byn och njuta av fantastiska måltider på något av byns många matställen.

Den perfekta skidsemestern för alla

Kort och gott så är Val d’Isère av många betecknat av många som världens bästa skidresmål. Det är då man kan njuta oavsett storleken på familjen eller gruppen så finns allt det som kan önskas. Det kan vara att åka i de bästa pisterna eller ha den mest avslappnande dagen så har Val d’Isère båda delarna.

Utvalda skidresor från Val d´Isère

Sök efter skidresa

Residence Alpina Lodge

Chalet Alpina Lodge är ett fint lägenhetshotell med mycket bra läge, som passar både par och större resesällskap.

Lejligheder "Balcons de Bellevarde"

Familjevänligt lägenhetskomplex precis vid lift och pist. Här bor du med ski-in/ski-out vid infarten till Val d'Isere, i bydelen La Daille. På morgonen kan du välja på den nya kabinliften Daille som går upp till La Folie Douce, eller tåget Funival som går upp genom berget till toppen av Bellevarde. När du kommer ner till La Daille efter skidåkningen är det möjlighet för en svalkande dryck i solen. Har du avslutat skiddagen i centrum av Val d'Isère är det snabbt Läs mer

Chalet Barme de l'Ours

Chalet Barme de l'Ours i Val d'Isere har allt du behöver för en behaglig vintersemester med familjen. Den rymliga stugan är ljus och inbjudande och det att man har använt mycket trä i inredningen gör att det blir en varm och mysig atmosfär. Chalet Barme de l'Ours ligger bara ett par minuters promenad från Val d'Iseres livliga centrum, där du hittar massor av trevliga barer och restauranger. Du befinner dig också på gångavstånd till backarna, så du slipper långa åkturar Läs mer

Bilder och video från Val d´Isère


Användaromdömen om Val d´Isère

Skidterräng
4,40
Liftsystem
4,15
Afterski
3,72
Staden
4,05
Barnvänlig
2,50
Nybörjarvänlig
3,00
Prisnivå
1,50
Offpist
4,00
Val d´Isère har en totalpoäng på 3,41 stjärnor av 5. Baserat på. 205 recensioner.
Mer information om Val d´Isère under bannern

Snörapporter och väder

Torsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
15ºC
4ºC
1,9 mm
1,1 m/s
syd
Fredag
Let skyet
Let skyet
14ºC
7ºC
0,0 mm
1,7 m/s
syd-sydvest
Lørdag
Regn
Regn
10ºC
8ºC
0,3 mm
2,1 m/s
vest-nordvest
Søndag
Regn
Regn
9ºC
6ºC
3,5 mm
2,2 m/s
øst-sydøst

Karta över Val d´Isère

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Val d´Isère. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor