Skidsemester i Val d´Isère

Val d´Isère (Frankrike)

Resebyråer till Val d´Isère: Nortlander, SKILINK, Snowtrex, Sunweb

Val d´Isère är en välkänd destination för många skidåkare och ligger i den sydöstliga delen av Frankrike nära gränsen till Italien. Här finnsd et skidåkning i absolut toppklass i skidområdet Espace Killy som av många betraktats som det bästa området i världen. Skidområdet är uppkallat efter OS-guld vinnaren Jean Claude Killy.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Val d´Isère
Skidområdet: 1550-3650 m.ö.h
Staden/byn: 1850 m.ö.h

129 pister i allt
20 stk.
59 stk.
36 stk.
14 stk.

Lifter: 112 stk. / 135.000 pers/time

Släpliftar: 39
Tåg: 6
Sittliftar: 48
Kabinliftar: 10
Mer information om Val d´Isère under bannern
Det stora skidområdet sträcker sig både över Val d´Isère och Tignes. Området är ytterst varierat och bjuder på pister i alla svårighetsgrader så att alla kan vara med. Området hänger samman med hjälp av ett modernt liftsystem som effektivt och behagligt tar skidåkaren mellan byarna och till toppen. Det finns 2 snowparks i området, en i Val d´Isère och en i Tignes där både skidåkare och snowboardåkare kan kasta sig ut på hopp, rails och boxar.

300 kilometer till den övade skidåkaren i Espace Killy

Det finns 300 kilometer sammanhängande pist med möjlighet att komma till Tignes, Solaise, La Daille och Le Fornet. Skidåkningen i själva Val d´Isère är helt unikt och det finns utmaningar för alla men speciellt till de övade skidåkarna. Det finns bra med möjligheter att utnyttja dessa utmaningar då du kan åka skidor kl 8-16 under skidsemestern utan att ha tråkigt.

Läs mycket mer om området på pistkartan från Val d’Isere.

Afterski i Val d’Isère

Om man vill på afterski så finns det bra möjligheter att pröva de olika ställen i Val d’Isère. Det finns barer både vid botten av pisterna och nere i byn där särskilt Saloon bar kan bjuda in till en stämning värdig de franska alperna. På berget finns det legendariska och högprofilierade La Folie Douce som även kan besökas i Alpe d’Huez och Val Thorens. La Folie Douce liger på gränsen mellan Val d’Isère och Tignes med lätt åtgång till båda byarna efter en lång eftermiddag i solen med rosé, dans och shower som La Folie Douce har på programmet hela vintern.

h2 class="heading_2010">Spabad, massage eller shopping Gillar man istället korta dagar i pisten kan man kombinera skidorna med shopping, av olika sorter på de autentiska gatorna. Utöver det så har du möjlighet att få spabad, massage eller bada i simhallen under dagen. Du kan gå ut i byn och njuta av fantastiska måltider på något av byns många matställen.

Den perfekta skidsemestern för alla

Kort och gott så är Val d’Isère av många betecknat av många som världens bästa skidresmål. Det är då man kan njuta oavsett storleken på familjen eller gruppen så finns allt det som kan önskas. Det kan vara att åka i de bästa pisterna eller ha den mest avslappnande dagen så har Val d’Isère båda delarna.

Utvalda skidresor från Val d´Isère

Sök efter skidresa

Hotel Kandahar

Charmigt hotell med spaavdelning

Chalet Izia

Fantastiskt komplex med chaletlägenheter som stod klart till skidsäsongen 19/20. Här bor ni hög standard precis vid legendarisk piste M och välkända afterskistället Cocorico. Centre Aquasportif med både badhus, Spa och mängder av sportaktiviteter ligger också precis runt hörnet från boendet. Med en kort promenad är ni också mitt inne vid snötorget och de gamla delarna av Val d'Isère. Här har man verkligen inte kompromissat på kvalitén. Lägenheterna är inredda med moderna färgval, stilfulla textiler samt med mycket inslag av Läs mer

Hotell l'Aigle des Neiges

Hotell L'Aigle des Neiges är ett vackert lyxhotell i Val d'Isere charmiga centrum. Närmsta liften är 100 meter bort, så på morgonen kan vara en av de första i pisterna. Rummen är eleganta och moderna. Det finns två restauranger, en trevlig loungebar med en mysig öppen spis och ett härligt spa. Här kan du koppla av efter en underbar dag i pisten och njuta av bastu, hamam och jacuzzi eller boka en härlig skönhetsbehandling. Du kommer att totalt utvilad och Läs mer

Bilder och video från Val d´Isère


Användaromdömen om Val d´Isère

Skidterräng
4,40
Liftsystem
4,15
Afterski
3,72
Staden
4,05
Barnvänlig
2,50
Nybörjarvänlig
3,00
Prisnivå
1,50
Offpist
4,00
Val d´Isère har en totalpoäng på 3,41 stjärnor av 5. Baserat på 205 recensioner.
Mer information om Val d´Isère under bannern

Snörapporter och väder

Tirsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
-2ºC
-7ºC
0,0 mm
3,0 m/s
nordvest
Onsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
-6ºC
-5ºC
0,0 mm
2,5 m/s
nordvest
Torsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
-6ºC
-10ºC
0,0 mm
2,1 m/s
nordvest
Fredag
Let skyet
Let skyet
-1ºC
-8ºC
0,0 mm
1,9 m/s
nord-nordvest

Artiklar om skidresor till Val d´Isère

En era är slut i Val d’Isere

Champagne-skidåkning för säsongsarbetare


Karta över Val d´Isère

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Val d´Isère. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor