Skidsemester i Val d´Isère

Val d´Isère (Frankrike)

Resebyråer till Val d´Isère: Nortlander, SKILINK, Snowtrex, Sunweb

Val d´Isère är en välkänd destination för många skidåkare och ligger i den sydöstliga delen av Frankrike nära gränsen till Italien. Här finnsd et skidåkning i absolut toppklass i skidområdet Espace Killy som av många betraktats som det bästa området i världen. Skidområdet är uppkallat efter OS-guld vinnaren Jean Claude Killy.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Val d´Isère
Skidområdet: 1550-3650 m.ö.h
Staden/byn: 1850 m.ö.h

129 pister i allt
20 stk.
59 stk.
36 stk.
14 stk.

Lifter: 112 stk. / 135.000 pers/time

Släpliftar: 39
Tåg: 6
Sittliftar: 48
Kabinliftar: 10
Det stora skidområdet sträcker sig både över Val d´Isère och Tignes. Området är ytterst varierat och bjuder på pister i alla svårighetsgrader så att alla kan vara med. Området hänger samman med hjälp av ett modernt liftsystem som effektivt och behagligt tar skidåkaren mellan byarna och till toppen. Det finns 2 snowparks i området, en i Val d´Isère och en i Tignes där både skidåkare och snowboardåkare kan kasta sig ut på hopp, rails och boxar.

300 kilometer till den övade skidåkaren i Espace Killy

Det finns 300 kilometer sammanhängande pist med möjlighet att komma till Tignes, Solaise, La Daille och Le Fornet. Skidåkningen i själva Val d´Isère är helt unikt och det finns utmaningar för alla men speciellt till de övade skidåkarna. Det finns bra med möjligheter att utnyttja dessa utmaningar då du kan åka skidor kl 8-16 under skidsemestern utan att ha tråkigt.

Läs mycket mer om området på pistkartan från Val d’Isere.

Afterski i Val d’Isère

Om man vill på afterski så finns det bra möjligheter att pröva de olika ställen i Val d’Isère. Det finns barer både vid botten av pisterna och nere i byn där särskilt Saloon bar kan bjuda in till en stämning värdig de franska alperna. På berget finns det legendariska och högprofilierade La Folie Douce som även kan besökas i Alpe d’Huez och Val Thorens. La Folie Douce liger på gränsen mellan Val d’Isère och Tignes med lätt åtgång till båda byarna efter en lång eftermiddag i solen med rosé, dans och shower som La Folie Douce har på programmet hela vintern.

h2 class="heading_2010">Spabad, massage eller shopping Gillar man istället korta dagar i pisten kan man kombinera skidorna med shopping, av olika sorter på de autentiska gatorna. Utöver det så har du möjlighet att få spabad, massage eller bada i simhallen under dagen. Du kan gå ut i byn och njuta av fantastiska måltider på något av byns många matställen.

Den perfekta skidsemestern för alla

Kort och gott så är Val d’Isère av många betecknat av många som världens bästa skidresmål. Det är då man kan njuta oavsett storleken på familjen eller gruppen så finns allt det som kan önskas. Det kan vara att åka i de bästa pisterna eller ha den mest avslappnande dagen så har Val d’Isère båda delarna.

Utvalda skidresor från Val d´Isère

Sök efter skidresa

Residence Alpina Lodge

Chalet Alpina Lodge är ett fint lägenhetshotell med mycket bra läge, som passar både mindre och större resesällskap.

Residence la Daille

Résidence La Daille ligger ca. 2 km från den charmiga skidorten Val d'Isere. Både pisten och den lilla byns centrum hittar du bara 20 meter bort. En idealisk utgångspunkt och vill du utforska resten av detta vackra skidområde ligger liften inom kort gångavstånd. Lägenheterna är ljusa, möblerna moderna och har plats för upp till sex personer så att du kan ta med hela familjen eller en grupp vänner. På kvällen kan du njuta av allt vad stadens charmiga centrum har Läs mer

Bilder och video från Val d´Isère


Användaromdömen om Val d´Isère

Skidterräng
4,40
Liftsystem
4,15
Afterski
3,72
Staden
4,05
Barnvänlig
2,50
Nybörjarvänlig
3,00
Prisnivå
1,50
Offpist
4,00
Val d´Isère har en totalpoäng på 3,41 stjärnor av 5. Baserat på 205 recensioner.

Snörapporter och väder

Mandag
Let skyet
Let skyet
19ºC
10ºC
3,0 mm
3,3 m/s
syd
Tirsdag
Let skyet
Let skyet
18ºC
12ºC
0,0 mm
3,8 m/s
vest
Onsdag
Let skyet
Let skyet
20ºC
8ºC
0,0 mm
2,4 m/s
vest-sydvest
Torsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
21ºC
13ºC
0,0 mm
2,2 m/s
vest-nordvest

Artiklar om skidresor till Val d´Isère

En era är slut i Val d’Isere

Champagne-skidåkning för säsongsarbetare


Karta över Val d´Isère

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Val d´Isère. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen