Hemsedal

Hitta skidresor till Hemsedal här: Sembo | Softresor

Hemsedal hör till bland de bästa skidområdena i norden med utmaningar för både övade och nybörjare. Längdskidor kan du även det åka i massor i alla de spåren som finns. väntetiden i liftarna begränsas markant av 4 expresstolliftar som är redo att transportera upp folk i backen.

Det finns kvällsskidåkning på tisdag-fredag mellan 17:30-21.00 när du inte fått nog efter dagens åkning. I februari till april så kan du vara uppe kl 08:00-09:00 för att få dagens första snö under fötterna.

Barnvänlig skidsemester i Hemsedal

Ska man på skidsemester med barn så funnkar Hemsedal alldeles utmärkt som destination. Det finns ett bra utbud med långa gröna pister där barn och nybörjare lugnt kan åka ner. Alla barn t o m. 7 år kan få gratis liftkort i hela Hemsedal när de använder hjälm. Utöver barnbackarna så erbjuder Hemsedal på ett barnområde som hittas i botten av skidsystemet vid sidan av SkiStar Lodges.

Det finns knappliftar, rullband och lätta smidbackar där nybörjare i alla åldrar är välkomna. I området ligger också maskoten Valles skidland där de minsta kan åka mellan Vallefigurer och pröva de små hoppen.

Populärt bland de bästa

Hemsedal är inte bara för barnfamiljer och nybörjare utan det är även populärt bland några av Skandinaviens bästa skidåkare och snowboardåkare. Förutom en varierande terräng har området utmärkta offpist villkor och en välutrustad snowpark. Snowparken bjuder på 2 halfpipes, 2 quaterpipes, 1 big jump, 1 fun box och många andra hopp. Det gör området till ett av de mest populära i Norge för många professionella åkare.

Överlevnadstur i de skandinaviska alperna

Gillar man längdskidor så är Hemsedal en utmanande destination till skidsemestern. Det finns hela 220 kilometer längdspår som är redo att utforskas av dig. Det går spår mot öst och väst från Hemsedal Skicenter. Spåret mot väst och Tuv startar mellan Hemsedal Alpine lodge och Liatuen. Spåret som går Öst mod Hemsedal Centrum börjar ovanför lägenheterna vid Stavtaket och Stavkroa. Det finns dessutom spår som börjar vid botten av Totten 2-liften som slutar vid botten av pist 16. Skall det vara galnare så kan man åka på överlevadstur med övernattning i snöhålor.

Afterski och boende

Möjligheterna för afterski i Hemsedal är förhållandevis stora om man jämför med byns ca 2.000 invånare. Det finns massvis med goda Caféer och restauranger både på fjället och nere i byn. Det finns även bra inköpsmöjligheter i Hemsedal om du hellre lagar maten själv.

Hemsedal erbjuder ett brett utval av stugor, stora hus, lägenheter och hotellrum där de flesta ligger nära pisterna eller liftar. Utöver det så är en stor del av boendena nyrenoverade eller ny amed alla saker som man kan tänkas behöva under sin skidsemester. Du bor nära och bekvämt i Hemsedal.

Foton och video

Användarna om Hemsedal

Här kan du se användarnas betyg för Hemsedal

Skidterräng:
4,24
Liftsystem:
4,13
Afterski:
3,19
Staden/byn:
3,18
Barnvänligt:
5,00
Nybörjarvänligt:
5,00
Prisnivå:
3,75
Off-pist:
4,75
Totala poäng är 4,15 / 5 utifrån 127 recensioner.
Skriv en kommentar

Vart hittar jag den bästa skidresan till Hemsedal?

Hos Skidresor.com samlar vi alla skidresor från de bästa svenska resebyråer. Därför hittar du det största utbud av skidresor till Hemsedal hos oss. Klicka här för att hitta din skidresa ⇒

Hur är snörapporten i Hemsedal?

På nuvarande tidspunkt ligger det 50 cm snö i dalen och 50 cm snö på toppen. Det senaste snöfall blev registrerat den 4/4 2022. Se den nyaste 6 dagars väderprognos för Hemsedal här ⇒

Vart hittar jag pistkarta och webcams över Hemsedal?

Om du ska på skidsemester till Hemsedal är det en god idé att ha ett bra överblick över området med en pistkarta. Hitta pistkarta för Hemsedal här. Om du vill veta hur det ser ut i Hemsedal just nu kan du följa våra live webcams Hitta webcams här ⇒

Är Hemsedal ett bra skidområde?

Våra medlemmar har givit Hemsedal 4,15 stjärnor utav 5 möjliga. Hemsedal med flest stjärnor på Nybörjarvänligt och Barnvänligt, medans området med minst stjärnor på Staden/byn. Det är baserat på 127 omdömen. Läs omdömena här ⇒

Hur kommer jag till Hemsedal?

Du kan naturligtvis ta en kör-själv skidsemester till Hemsedal. Du har även möjlighet att resa med Sembo och Softresor med en svensk resebyrå. Se transportmöjligheterna här ⇒