VINTERREA - Se de bästa erbjudandena för: HERR, DAM og BARN.

Hemsedal

Hitta skidresor till Hemsedal här: Sembo | Softresor

1959 stod den första liften klar i Hemsedal för att ge möjlighet till utförsåkning. Det var startskottet för utveckling emot att bli vad Hemsedal är idag. Idag har Hemsedal Skicenter ett av de största barnområdet i Norge 70 000 kvm. Här är backarna lagom breda, liftarna enkla att hantera och det finns fasta veckoaktiviteter, grillplats m.m. Alla barn t.o.m. 6 år åker gratis i hela Hemsedal Skisenter när de använder hjälm.

Omårdet hör till bland de bästa skidområdena i norden, med en höjdskillnad på ca. 800 meter. Stora utmaningar för både övade och nybörjare och väntetiden begränsas markant av 4 exresstolliftar. Med bra off-pistmöjligheter.

Hemsedal jobbar kontinuerligt med utveckling av park- och arenautbudet för att kunna erbjuda dig varierande erbjudanden av spännande utmaningar i backen.
Cross arena, skicrossarena där du får känna på g-krafterna genom doseringar, gupp och vågor. Banan är 400 meter lång. Skistar Snow Park red, den röda och svarta linjen i parken. Finner ni i pist nr 22. Skistar snow park blu, den blå linjen som passar både nybörjare och erfanrna. Återfinns i pist nr 33.
Speed Ski Arena- Här får du beviset på hur fort du åker. Vem i gänget är snabbast? BMW X-drive Race arena, är du nästa stjärnskotten i storslalompisten. Stakad bana och tidtagning på varje åk.

Föredrar du längdskidor finns det 220 km skidspår. Dessutom är det möjligt att komma på en överlevnadstur med övernattning i snögrottor.

Morgonskidåkning, nonstop skiing & kvällsskidåkning

Under säsongen erbjuds gästerna Morgonskidåkning, nonstop skiing & kvällsskidåkning på samma liftkort. Liftarna är öppna från 09.00-16,30. Morgonskidåkning erbjuds på lördagar från och med 17/12 till 8/4, liftarna öppnar då 07.30. Nonstop skiing erbjuds tisdag,onsdag och torsdag från 20/12-6/4. Liften är då öppna hela vägen fram till 19.00. På fredag kväll är det kvällsåkning som startar 18.00-21.00, från 9/12-7/4.

Vinter-Norges högsta punkt

För alpinåkning ligger i Hemsedal Skisenter, som är omringat av tre höga toppar; Totten på 1495 möh, Hamaren på 1444 möh och Rögjin på 1370 möh. Med Hemsedals nordliga läge och höga höjd är snön riklig och skidsäsongen lång, från säsongsstart till säsongsavslutningen i maj.

Med sina 2000 invånare bjuder Hemsedal också på en del restauranger och afterski samt bra inköpsmöjligheter.

Läs omfattande artikel om Hemsedal här-->

Foton och video

Bilder från Skidresor.coms användare och instagram

Användarna om Hemsedal

Här kan du se användarnas betyg för Hemsedal

Skidterräng:
4,24
Liftsystem:
4,13
Afterski:
3,19
Staden/byn:
3,18
Barnvänligt:
5,00
Nybörjarvänligt:
5,00
Prisnivå:
3,75
Off-pist:
4,75
Totala poäng är 4,15 / 5 utifrån 127 recensioner.
Skriv en kommentar

Vart hittar jag den bästa skidresan till Hemsedal?

Hos Skidresor.com samlar vi alla skidresor från de bästa svenska resebyråer. Därför hittar du det största utbud av skidresor till Hemsedal hos oss. Klicka här för att hitta din skidresa ⇒

Hur är snörapporten i Hemsedal?

På nuvarande tidspunkt ligger det 122 cm snö i dalen och 122 cm snö på toppen. Det senaste snöfall blev registrerat den 12/1 2021. Se den nyaste 6 dagars väderprognos för Hemsedal här ⇒

Vart hittar jag pistkarta och webcams över Hemsedal?

Om du ska på skidsemester till Hemsedal är det en god idé att ha ett bra överblick över området med en pistkarta. Hitta pistkarta för Hemsedal här. Om du vill veta hur det ser ut i Hemsedal just nu kan du följa våra live webcams Hitta webcams här ⇒

Är Hemsedal ett bra skidområde?

Våra medlemmar har givit Hemsedal 4,15 stjärnor utav 5 möjliga. Hemsedal med flest stjärnor på Nybörjarvänligt och Barnvänligt, medans området med minst stjärnor på Staden/byn. Det är baserat på 127 omdömen. Läs omdömena här ⇒

Hur kommer jag till Hemsedal?

Du kan naturligtvis ta en kör-själv skidsemester till Hemsedal. Du har även möjlighet att resa med Sembo och Softresor med en svensk resebyrå. Se transportmöjligheterna här ⇒