Skidsemester i Sölden

Sölden (Österrike)

Resebyråer till Sölden: Nortlander, SKILINK, Slopetrotter, Snowtrex, Sunweb

Sölden ligger i västra Österrike och har en väldigt välfungerande skidterräng. Orten är den plats i Alperna där man hittar flest berg över 3000 meters höjd (det finns ca. 90). På grund av det ligger det mesta av skidområdet över trädgränsen. Områdets längsta nedfart är inte mindre än 11 km och det finns dessutom två fun parks till snowboardåkare.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Sölden
Skidområdet: 1377-3250 m.ö.h
Staden/byn: 1377 m.ö.h

141 pister i allt
45 km blå
73 km röd
23 km svart

Lifter: 33 stk. / 61.000 pers/time

Släpliftar: 9
Tåg: 3
Sittliftar: 19
Kabinliftar: 2

Skidåkning av högsta kvalitet i Sölden


Även om Sölden inte är ett av de största skidområderna i Österrike så har området allt det man kan tänka sig behöva i form av moderna och effektiva liftar tillsammans med högkvalitativa backar. Det finns 141 kilometer pist och 31 liftar vilket är på 2 glaciärer och inte mindre än tre toppar över 3000 meter. Att området ligger på så hög höjd och att det finns glaciärer säkrar förhållandena under hela säsongen. Sölden själva påstår att det har hela 400 kvm pist per skidåkare - det ger en möjlighet för stora sköna svängar. När benen börjar bli trötta eller energidepån ska fyllas på så finns det 33 stugor att besöka i området där man kan få klassisk österrikisk mat eller bara njuta av en varm choklad.


Sölden passar både nybörjaren och den mer övade skidåkaren

För barn och nybörjare så finns det många blå och långa pister fördelat över hela området. Det finns även ett område i nedersta delen av Gaislachkogl med släpliftar som man på riktigt kan öva på tekniken i. Den övade skidåkaren kan komma runt i området och bli utmanad på pisten, i puckelpisten och offpisten under en semester i Sölden.

Läs mer om skidområdet på sidan Pistkartan från Sölden.

Snowpark och Funslopes

För barn och lekfulla personer finns det snowpark Giggijoch mellan Giggijoch och Rotkogjoch som är 744 meter långt och 6 hektar stort. Det finns många utmaningar till alla olika nivåer där alla kan testa olika hopp, rails, boxar och andra spännande hinder. Utöver det så finns det också två funslopes i området: Funslope Giggijoch och Kinderfunslope Heidebahn. Funslopes är en mix mellan en snowpark, skicross och en vanlig pist. På Funslope Giggijoch hittar man en 680 meter lång bana med bulor skarpa svängar och tunnlar.

Sölden och Hochsölden

Byn Sölden ligger på 1.377 meters höjd över havet och är känd för att vara en aktiv by. Förutom att vara ett av Österrikes bästa områden så bjuder byn på en trevlig stämning och bra möjligheter till boende i alla prisklasser. Sölden är utan tvivel en ung by med massvis med liv i men det finns även en lugnare del. Där hittar du idylliska bergsstugor, romantiska vinterpromenader och pulka backar där man inte tvivlar på att man befinner sig i den Tyrolska naturen.

Åker man Giggijochliften upp från Sölden kommer man nästan direkt in i Hochsölden som är byns avstickare uppe på berget. Hochsölden ligger på 2090 meter och är den perfekta byn om du vill bo med ski-in ski-out möjligheter på semester. Här kan man bo lyxigt på 4-stjärniga hotell, halvpension eller i lägenhet. Turen upp till Hochsölden går via en lång panoramaväg som är skottad och säker hela vintern. När man ankommer till Hochsölden kan bilen tryggt parkeras i det underjordiska p-garaget resten av semestern.


Upplev staden Sölden utan skidor

När en skidsemester i Sölden ska bjuda på annat än skidåkning kan man prova många andra idrottsgrenar i Söldens stora sportscenter. Här erbjuder man mer än 30 olika sport- och idrottsgrenar. Har man inte fått nog av av den friska bergsluften så kan man ta en kälketur på Söldens 7,3 kilometer långa bana från Gaislachkogls mellanstation. Den är både öppen på dagen och under kvällen. Det finns även möjlighet att åka längdskidor, åka skridskor eller vandra med snöskor.

Afterski i Alperna

Tycker man bättre om after ski, kan man besöka en av de många paraplybarer som finns i Sölden – eller man kan besöka Jacobs Weinfassel eller Grizzly Bar.

Utvalda skidresor från Sölden

Sök efter skidresa

Hotel Riders In

För dig som vill ha komfort och kvalitet

Pension Alois Arnold

Pension Alois Arnold har ett lugnt läge ca 1 km från Söldens mysiga och livliga centrum. Staden erbjuder ett bra utbud av restauranger, shopping och nattliv. Pensionatet är byggt i tyrolsk stil med fantastisk utsikt över bergen i Oetztal Alps. Ca 150 meter bort ligger busshållplatsen och avståndet till pister och skidliften är ca 800 meter. Detta Pensionatet är bekvämt och perfekt för att koppla av efter en dag i pisterna!

Bilder och video från Sölden


Användaromdömen om Sölden

Skidterräng
4,24
Liftsystem
4,18
Afterski
4,07
Staden
3,77
Barnvänlig
3,33
Nybörjarvänlig
3,50
Prisnivå
3,50
Offpist
3,67
Sölden har en totalpoäng på 3,78 stjärnor av 5. Baserat på 160 recensioner.
Sölden 2020 - Recenserat den 20/04 2020 12:46 - Skapad av Mårten Lundgren

Överreklammerat område

Snörapporter och väder

Lørdag
Skyet
Skyet
8ºC
7ºC
0,6 mm
1,6 m/s
syd
Søndag
Lette regnbyger
Lette regnbyger
9ºC
1ºC
0,2 mm
1,7 m/s
sydvest
Mandag
Skyet
Skyet
9ºC
0ºC
0,9 mm
1,7 m/s
syd-sydøst
Tirsdag
Regn
Regn
8ºC
5ºC
11,2 mm
1,6 m/s
sydøst

Artiklar om skidresor till Sölden

Sölden - högt, brett och läckert!

Ny lift i Sölden till vintern 2019/2020

Kan du inte få nog av agent 007?

2 toppdestinationer på ett liftkort


Karta över Sölden

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Sölden. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen