Skidsemester i Avoriaz

Avoriaz (Frankrike)

Resebyråer till Avoriaz: Snowtrex, Sunweb

Avoriaz liknar inte de andra franska satellitbyarna. I Avoriaz är en skidsemester en upplevelse där alla hus är klädda med trä och bilkörning är inte tillåtet i byn. All transport föregår istället på skidor, till fots eller med häst och släde. Letar du efter ett stort område med ski-in/ski-out från din lägenhet, barnvänliga pister i centrum av byn så kan Avoriaz rekommenderas.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Avoriaz
Skidområdet: 1100-2277 m.ö.h
Staden/byn: 1800 m.ö.h

650 pister i allt
170 km blå
380 km röd
100 km svart

Lifter: 219 stk. / 225.000 pers/time

Släpliftar: 126
Tåg: 4
Sittliftar: 79
Kabinliftar: 10

Avoriaz har många möjligheter och utmaningar

Det finns många möjligheter att bli utmanad i Avoriaz med hänsyn till olika smaker och ambitionsnivåer. Det finns både breda boulevarder där nybörjare kan åka samt väldigt många svarta och röda pister där de erfarna kan få sig en utmaning. Vill man göra annat än att åka skidor så finns det många kilometer spår till längdskidor. Med andra ord är skidåkningen i Avoriaz rätt enastående.

På de soliga dagarna, som det finns många av, kan du åka upp i höjderna och in i Schweiz. Sviktar vädret istället så kan man ta skidglasögonen på och leta upp de trätäckta pisterna omkring Morzine. Det betyder att det alltid finns bra förhållanden oavsett väder.

Önskar man att åka utanför pisterna istället så kan Avoriaz också leverera. I offpisten hittar du många möjligheter fördelat i områdena. oavsett om man ger sig av på egen hand eller med en guide som känner till Portes du Soleil som sin egen ficka så finns det oändliga möjligheter.

Le Mur de Chavanette - Alpernas kanske brantaste pist

Området är stort i Avoriaz och du behöver inte åka en pist två gånger om du inte vill det. Skidområdet består av inte mindre än 650 km sammanhängande pister i Portes du Soleil (solens port) med möjlighet för att åka över gränsen till Schweiz. För att komma till Schweiz kan man åka ned för Le Mur de Chavanette (Muren) som är en av de brantaste pisterna i Alperna.

Afterski i Avoriaz

Gillar man afterski så har inte Avoriaz ett så stort utbud av ställen att välja på men de ställena som finns bjuder på en fantastisk stämning. Bland annat "The Palace" där du kan uppleva dans på bord medans byn har ett diskotek "Le Yak" till de som håller ut hela natten.

Världens högst belägna vattenpark

När dagen på berget är slut så betyder det inte att aktiviteterna också är slut. Avoriaz bjuder på massor av andra aktiviteter än skidåkning häribland vattenparken "Aquariaz" som är en av de största och högst belägna i världen. Detta området är för stora och små vattenälskare som kan gilla alla olika typer av attraktioner. Det ligger även med en magisk utsikt över bergen där man kan slappna av efter dagen på skidor.

Utvalda skidresor från Avoriaz

Sök efter skidresa

Premium Résidence L'Amara

Moderna Premium Résidence L'Amara har ett optimalt läge i ortsdelen med samma namn, vilket innebär direkt tillgång till pisterna. Från anläggningen ges en vacker utsikt över de omkringliggande bergen i Morzine-dalen och inköpsmöjligheter finns i den direkta omgivningen. Det högklassiga boendet består av 5 byggnader, förbundna med varandra med uppvärmda gångar. Till den komfortabla anläggningens bekvämligheter hör reception med sällskapsrum, Wi-Fi, lekhörna för barn samt skidrum. Mot avgift på plats kan också barnpassning bokas (mer information på plats), och PlayStation Läs mer

Résidence Saskia Falaise

Gemytliga Résidence Saskia Falaise ligger vid infarten till orten Avoriaz, i höjd med ortsdelen "La Falaise". Boendet består av flera byggnader och erbjuder en härlig utsikt över dalen i Morzine. Läget gör det möjligt att åka skidor utanför hotellet. Bageri, livsmedelsaffär, restauranger och barer finns i närheten. Till det komfortabla boendet hör reception med Wi-Fi (mot avgift), lekhörna för barn samt skiddepå. Avgiftsbelagda parkeringsplatser finns vid infarten till orten (reservation rekommenderas). Inredning och måltider De trevligt inredda studiorna och lägenheterna Läs mer

Résidence Électra

Centralt belägna Résidence Électra ligger i området Les Crozats i orten Avoriaz, mindre än 100 meter från nedfarten. Vid goda snöförhållanden kan man åka skidor till boendet. Tack vare rulltrappor tar man sig bekvämt till centrum av orten, med affärer, restauranger och barer. Till boendets bekvämligheter hör reception med Wi-Fi, fitnessrum samt skiddepå (inkl.). Allmänna parkeringsplatser finns vid infarten till orten (mot avgift, reservering rekommenderas). En kostnadsfri shuttlebuss sköter transporten till och från boendet genom den bilfria orten på Läs mer

Bilder och video från Avoriaz


Användaromdömen om Avoriaz

Skidterräng
4,42
Liftsystem
4,05
Afterski
3,69
Staden
4,19
Barnvänlig
4,43
Nybörjarvänlig
4,25
Prisnivå
3,13
Offpist
4,38
Avoriaz har en totalpoäng på 4,07 stjärnor av 5. Baserat på 273 recensioner.

Snörapporter och väder

Torsdag
Let sne
Let sne
-5ºC
-8ºC
0,2 mm
3,2 m/s
nord-nordøst
Fredag
Skyet
Skyet
-2ºC
-14ºC
0,7 mm
2,0 m/s
syd-sydvest
Lørdag
Skyet
Skyet
-4ºC
-3ºC
2,2 mm
2,5 m/s
nord-nordøst
Søndag
Lette snebyger
Lette snebyger
-2ºC
-8ºC
1,7 mm
3,2 m/s
nord-nordøst

Artiklar om skidresor till Avoriaz

Ny lift ger nytt hopp om skidåkning i Schweiz från Frankrike


Karta över Avoriaz

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Avoriaz. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen