Skidsemester i Avoriaz

Avoriaz (Frankrike)

Resebyråer till Avoriaz: Snowtrex, Sunweb

Avoriaz liknar inte de andra franska satellitbyarna. I Avoriaz är en skidsemester en upplevelse där alla hus är klädda med trä och bilkörning är inte tillåtet i byn. All transport föregår istället på skidor, till fots eller med häst och släde. Letar du efter ett stort område med ski-in/ski-out från din lägenhet, barnvänliga pister i centrum av byn så kan Avoriaz rekommenderas.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Avoriaz
Skidområdet: 1100-2277 m.ö.h
Staden/byn: 1800 m.ö.h

650 pister i allt
170 km blå
380 km röd
100 km svart

Lifter: 219 stk. / 225.000 pers/time

Släpliftar: 126
Tåg: 4
Sittliftar: 79
Kabinliftar: 10
Mer information om Avoriaz under bannern

Avoriaz har många möjligheter och utmaningar

Det finns många möjligheter att bli utmanad i Avoriaz med hänsyn till olika smaker och ambitionsnivåer. Det finns både breda boulevarder där nybörjare kan åka samt väldigt många svarta och röda pister där de erfarna kan få sig en utmaning. Vill man göra annat än att åka skidor så finns det många kilometer spår till längdskidor. Med andra ord är skidåkningen i Avoriaz rätt enastående.

På de soliga dagarna, som det finns många av, kan du åka upp i höjderna och in i Schweiz. Sviktar vädret istället så kan man ta skidglasögonen på och leta upp de trätäckta pisterna omkring Morzine. Det betyder att det alltid finns bra förhållanden oavsett väder.

Önskar man att åka utanför pisterna istället så kan Avoriaz också leverera. I offpisten hittar du många möjligheter fördelat i områdena. oavsett om man ger sig av på egen hand eller med en guide som känner till Portes du Soleil som sin egen ficka så finns det oändliga möjligheter.

Le Mur de Chavanette - Alpernas kanske brantaste pist

Området är stort i Avoriaz och du behöver inte åka en pist två gånger om du inte vill det. Skidområdet består av inte mindre än 650 km sammanhängande pister i Portes du Soleil (solens port) med möjlighet för att åka över gränsen till Schweiz. För att komma till Schweiz kan man åka ned för Le Mur de Chavanette (Muren) som är en av de brantaste pisterna i Alperna.

Afterski i Avoriaz

Gillar man afterski så har inte Avoriaz ett så stort utbud av ställen att välja på men de ställena som finns bjuder på en fantastisk stämning. Bland annat "The Palace" där du kan uppleva dans på bord medans byn har ett diskotek "Le Yak" till de som håller ut hela natten.

Världens högst belägna vattenpark

När dagen på berget är slut så betyder det inte att aktiviteterna också är slut. Avoriaz bjuder på massor av andra aktiviteter än skidåkning häribland vattenparken "Aquariaz" som är en av de största och högst belägna i världen. Detta området är för stora och små vattenälskare som kan gilla alla olika typer av attraktioner. Det ligger även med en magisk utsikt över bergen där man kan slappna av efter dagen på skidor.

Utvalda skidresor från Avoriaz

Sök efter skidresa

Résidence Antarès

Residence Antares ligger i Avoriaz och består av moderna, välutrustade lägenheter. Lägenheterna har allt du behöver för en bra skidsemester med familjen. Från balkongen kan du njuta av en fantastisk utsikt över dalen och de snöklädda bergstopparna. Avoriaz livliga centrum ligger bara en kort promenad från Residence Antares, och här hittar du massor av bra restauranger, mysiga barer och butiker. Du är också på gångavstånd till liften, så det finns inga ursäkter för att inte njuta av många underbara timmar Läs mer

Bilder och video från Avoriaz


Användaromdömen om Avoriaz

Skidterräng
4,42
Liftsystem
4,05
Afterski
3,69
Staden
4,19
Barnvänlig
4,43
Nybörjarvänlig
4,25
Prisnivå
3,13
Offpist
4,38
Avoriaz har en totalpoäng på 4,07 stjärnor av 5. Baserat på 273 recensioner.
Mer information om Avoriaz under bannern

Snörapporter och väder

Tirsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
-3ºC
-9ºC
0,0 mm
1,4 m/s
nord
Onsdag
Let skyet
Let skyet
-2ºC
-6ºC
0,0 mm
1,3 m/s
vest-sydvest
Torsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
-3ºC
-8ºC
0,2 mm
1,8 m/s
nordøst
Fredag
Let skyet
Let skyet
-1ºC
-6ºC
0,0 mm
1,8 m/s
nordøst

Artiklar om skidresor till Avoriaz

Ny lift ger nytt hopp om skidåkning i Schweiz från Frankrike


Karta över Avoriaz

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Avoriaz. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor