Länder

Klicka här för att läsa mer om skidresor i Andorra

Andorra

Den lilla landet Andorra är det högsta och största området för skidåkning i Pyrenéerna. Det finns två stora skidområden som tillsammans har 187 pister med en samlad längd på 300 km, där 1460 snökanoner ser till att det är möjligt att åka skidor hela säson

Pister:35 km63 km59 km32 km
Klicka här för att läsa mer om skidresor i Bulgarien

Bulgarien

Bulgarien har många bra skidorter. Gemensamt för dem alla är den låga prisnivån som kännetecknar de flesta östeuropeiska länderna.

Pister:6 km21 km26 km9 km
Klicka här för att läsa mer om skidresor i Finland

Finland

Svenskarna har på senare år upptäckt Finland som vintersemesterland, speciellt Lappland. Säsongen är mycket lång i Finland, den börjar i november och man kan åka skidor helt till slutet av maj i Lappland p.g.a. stora snöanläggningar.

Pister:3 km62 km49 km10 km
Klicka här för att läsa mer om skidresor i Frankrike

Frankrike

De flesta franska skidområden är placerade i den sydöstra delen av Frankrike mot gränsen till Schweiz och Italien. De mest kända områdena är Tignes, Val Thorens, Avoriaz, Val d´Isere och Alpe d´Huez.

Pister:637 km3469 km4285 km1830 km
Klicka här för att läsa mer om skidresor i Grönland

Grönland

På Grönland är det möjligt att åka skidor året runt men pga. den hårda väderleken går säsongen oftast från april. Det finns möjlighet för att åka längdskidor men man kan också åka heliskiing eller åka skidor på glaciärtoppen 2,5 mil från staden Maniitsoq.

Klicka här för att läsa mer om skidresor i Italien

Italien

Italien är mest känd för skidorter som Canazei, Sestriére och Livigno belägna i Dolomitterna. Italiens styrka är att de har relativt låga priser, men där utbyggnaden av liftsystem kan halta efter lite.

Pister:28 km1866 km3581 km752 km
Klicka här för att läsa mer om skidresor i Japan

Japan

Japan är världens puder-paradis. Den kalla luften som blåser in från Sibirien och över Det Japanska Havet ger ett årligt snöfall på upp till 18 meter på några destinationer, samt konstanta temperaturer på -5 till -15 grader i januari och februari.

Pister:60 km84 km51 km29 km
Klicka här för att läsa mer om skidresor i Kanada

Kanada

Det är ännu ganska få från Skandinavien som reser över Atlanten för att åka skidor, men många svenska skidresearrangörer anordnar resor till olika skidorter i Kanada.

Pister:29 km213 km407 km283 km
Klicka här för att läsa mer om skidresor i Norge

Norge

Många svenskar åker till Norge varje år för att åka skidor. Det er typiskt folk som kör i egen bil men det finns också researrangörer som arrangerar turer till Norge. De mest kända skidområdena i Norge är Trysil och inte minst Lillehammer.

Pister:221 km203 km214 km102 km
Klicka här för att läsa mer om skidresor i Polen

Polen

Polen är en av de mest populära östeuropeiska skiddestinationerna och det beror nog på det ganska korta avståndet med färjan till Polen från Sverige. De områden som man oftast reser till i Polen är Karpacz och Zarkopane.

Pister:3 km20 km11 km5 km
Klicka här för att läsa mer om skidresor i Ryssland

Ryssland

Skidsemester i Ryssland är inte något som många har provat. Ändå är det en av de snabbast växande industrierna i Ryssland, särskilt efter vinter-OS 2014 i Sochi.

Klicka här för att läsa mer om skidresor i Schweiz

Schweiz

Schweiz är inte ett lika välkänt resemål för de svenska skidturisterna som till exempel Frankrike är, men det beror nog också på de skyhöga priserna. Det finns ca. 150 skidområden, varav svenska resebyråer arrangerar resor till några av dem.

Pister:3 km1539 km1785 km533 km
Klicka här för att läsa mer om skidresor i Slovakien

Slovakien

Slovakien är ett förhållandevis okänt land för svenskarna när man börjar prata om skidsemester. Det är dock otroligt billigt, en cola koster inte mer än 5 kr.

Pister:11 km18 km7 km
Klicka här för att läsa mer om skidresor i Slovenien

Slovenien

I Slovenien har vintersport utövats genom generationer. Och varje år hålls det flera internationella tävlingar i bl.a. Kranjska Gora. Slovenien är, som de andra öststeuropeiska skidområdena kända för låga prisnivåer.

Pister:18 km19 km4 km
Klicka här för att läsa mer om skidresor i Spanien

Spanien

Spanien byder på trods af den sydlige beliggenhed, på flere interessante skiområder. Fra Picos de Europa i nord til Sierra Nevada i Andalusien. Skicentrene er af god kvalitet og der er masser af aktiviteter ud over skiløbet.

Pister:138 km117 km66 km
Klicka här för att läsa mer om skidresor i Sverige

Sverige

Många svenskar väljer våra egna skidorter när det är dags för vintersemester. De mest kända områdena är Åre, Idre samt de många områdena omkring Sälen.

Pister:309 km339 km321 km190 km
Klicka här för att läsa mer om skidresor i Tjeckien

Tjeckien

Tjeckien har efterhand blivit ett populärt resemål de senaste åren. Det beror nog på att man här har en låg prisnivå.

Pister:29 km44 km8 km
Klicka här för att läsa mer om skidresor i Tyskland

Tyskland

De skidorter som finns i Tyskland, är placerade i den del av Alperna som gränsar till Österrike. De mest kända områden är Garmisch Parten- kirchen och Oberstdorf.

Pister:20 km92 km113 km28 km
Klicka här för att läsa mer om skidresor i Ukraina

Ukraina

När Ukraina dyker upp i media handlar ämnet sällan om skidåkning. Icke desto mindre är det Karpaterna som är den stora bergskedja i det västliga och fredliga Ukraina och en utmärkt skiddestination.

Pister:4 km5 km1 km
Klicka här för att läsa mer om skidresor i USA

USA

De amerikanska skidområdena är mest kända för den fantastiska snön. Den mycket torra luften gör snön lätt och luftig, vilket betyder perfekta off-pistförhållanden. Det finns många skidområden i USA, de mest kända områdena ligger i Utah.

Pister:161 km647 km601 km870 km
Klicka här för att läsa mer om skidresor i Uzbekistan

Uzbekistan

Uzbekistan är känd för de fantastiska möjligheterna för heliskiing men snowboardmöjligheterna i bergsområdena kring flygplatsen i Tashkent är också värda att nämna.

Klicka här för att läsa mer om skidresor i Österrike

Österrike

Österrike är ett väldigt populärt resemål och tusentals svenskar reser hit varje vinter. Österrike är mest känd för stora skidorter som St. Anton, Badgastein, Ischgl, Saalbach, Wagrain, Sölden och Zillertal. Skidorterna är placerade i centrala och västra

Pister:32 km5638 km8803 km1938 km