Skidorter

Andorra

Skidsemester i Andorra

Den lilla landet Andorra är det högsta och största området för skidåkning i Pyrenéerna. Det finns två stora skidområden som tillsammans har 187 pister med en samlad längd på 300 km, där 1460 snökanoner ser till att det är möjligt att åka skidor hela säson

Bulgarien

Skidsemester i Bulgarien

Bulgarien har många bra skidorter. Gemensamt för dem alla är den låga prisnivån som kännetecknar de flesta östeuropeiska länderna.

Finland

Skidsemester i Finland

Svenskarna har på senare år upptäckt Finland som vintersemesterland, speciellt Lappland. Säsongen är mycket lång i Finland, den börjar i november och man kan åka skidor helt till slutet av maj i Lappland p.g.a. stora snöanläggningar.

Georgien

Skidsemester i Georgien

När man hör Georgien är skidåkning inte det första man tänker på. Men Georgien har faktiskt en hel del skidåkning och är ofta mycket billigare än Österrike, Frankrike och de andra stora skidländerna

Grönland

Skidsemester i Grönland

På Grönland är det möjligt att åka skidor året runt men pga. den hårda väderleken går säsongen oftast från april. Det finns möjlighet för att åka längdskidor men man kan också åka heliskiing eller åka skidor på glaciärtoppen 2,5 mil från staden Maniitsoq.

Japan

Skidsemester i Japan

Japan är världens puder-paradis. Den kalla luften som blåser in från Sibirien och över Det Japanska Havet ger ett årligt snöfall på upp till 18 meter på några destinationer, samt konstanta temperaturer på -5 till -15 grader i januari och februari.

Kanada

Skidsemester i Kanada

Det är ännu ganska få från Skandinavien som reser över Atlanten för att åka skidor, men många svenska skidresearrangörer anordnar resor till olika skidorter i Kanada.

Makedonien

Skidsemester i Makedonien

Makedonien ligger inte högst upp på listorna över svenskarnas populäraste skiddestinationer. Det finns flera anledningar till detta, men det beror främst på avståndet och det faktum att det finns många bra skidområden på kortare avstånd. Ändå finns det sv

Polen

Skidsemester i Polen

Polen är en av de mest populära östeuropeiska skiddestinationerna och det beror nog på det ganska korta avståndet med färjan till Polen från Sverige. De områden som man oftast reser till i Polen är Karpacz och Zarkopane.

Ryssland

Skidsemester i Ryssland

Skidsemester i Ryssland är inte något som många har provat. Ändå är det en av de snabbast växande industrierna i Ryssland, särskilt efter vinter-OS 2014 i Sochi.

Schweiz

Skidsemester i Schweiz

Schweiz är inte ett lika välkänt resemål för de svenska skidturisterna som till exempel Frankrike är, men det beror nog också på de skyhöga priserna. Det finns ca. 150 skidområden, varav svenska resebyråer arrangerar resor till några av dem.

Slovakien

Skidsemester i Slovakien

Slovakien är ett förhållandevis okänt land för svenskarna när man börjar prata om skidsemester. Det är dock otroligt billigt, en cola koster inte mer än 5 kr.

Slovenien

Skidsemester i Slovenien

I Slovenien har vintersport utövats genom generationer. Och varje år hålls det flera internationella tävlingar i bl.a. Kranjska Gora. Slovenien är, som de andra öststeuropeiska skidområdena kända för låga prisnivåer.

Spanien

Skidsemester i Spanien

Spanien byder på trods af den sydlige beliggenhed, på flere interessante skiområder. Fra Picos de Europa i nord til Sierra Nevada i Andalusien. Skicentrene er af god kvalitet og der er masser af aktiviteter ud over skiløbet.

Tjeckien

Skidsemester i Tjeckien

Tjeckien har efterhand blivit ett populärt resemål de senaste åren. Det beror nog på att man här har en låg prisnivå.

Ukraina

Skidsemester i Ukraina

När Ukraina dyker upp i media handlar ämnet sällan om skidåkning. Icke desto mindre är det Karpaterna som är den stora bergskedja i det västliga och fredliga Ukraina och en utmärkt skiddestination.

USA

Skidsemester i USA

De amerikanska skidområdena är mest kända för den fantastiska snön. Den mycket torra luften gör snön lätt och luftig, vilket betyder perfekta off-pistförhållanden. Det finns många skidområden i USA, de mest kända områdena ligger i Utah.

Uzbekistan

Skidsemester i Uzbekistan

Uzbekistan är känd för de fantastiska möjligheterna för heliskiing men snowboardmöjligheterna i bergsområdena kring flygplatsen i Tashkent är också värda att nämna.

Österrike

Skidsemester i Österrike

Österrike är ett väldigt populärt resemål och tusentals svenskar reser hit varje vinter. Österrike är mest känd för stora skidorter som St. Anton, Badgastein, Ischgl, Saalbach, Wagrain, Sölden och Zillertal. Skidorterna är placerade i centrala och västra

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen