Skidsemester i Sestriere (Italien)

Resebyråer till Sestriere: Nortlander, SKILINK, Slopestar, Slopetrotter, Sunweb

OS på vintergatanHelt uppe vid den franska gränsen i västra Alperna ligger Sestriere. Bara en och en halv timme i bil från den italienska storstaden breder skidområdet Via Lattea (Vintergatan) ut sig. Ett skidområde som består av orterna Sestriere, Pragelato, Sauze d’Oulx, Sansicario, Claviere och franska Montgenévre och bjuder på 400 pistkilometer i både gröna, blå, röda och svarta nyanser.
Området bistod med pister när de 20 olympiska vinterspelen gick av stapeln i Torino år 2006. Här var det nämligen storslalom och freestyle på programmet i Sestriere och det tillhörande området Sauze d’Oulx.
Generellt är Sestriere och Via Lattea kända för att erbjuda skidåkning till alla nivåer och så har... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Sestriere
Skidområdet: 1357-2840 m.ö.h
Staden/byn: 2035 m.ö.h

168 Pister i allt
5 km grön
41 km blå
92 km röd
30 km svart

Lifter: 91 stk. / 113.000 pers/time

Släpliftar: 57
Sittliftar: 31
Kabinliftar: 3
Mer information om Sestriere under bannern

OS på vintergatan

Helt uppe vid den franska gränsen i västra Alperna ligger Sestriere. Bara en och en halv timme i bil från den italienska storstaden breder skidområdet Via Lattea (Vintergatan) ut sig. Ett skidområde som består av orterna Sestriere, Pragelato, Sauze d’Oulx, Sansicario, Claviere och franska Montgenévre och bjuder på 400 pistkilometer i både gröna, blå, röda och svarta nyanser.
Området bistod med pister när de 20 olympiska vinterspelen gick av stapeln i Torino år 2006. Här var det nämligen storslalom och freestyle på programmet i Sestriere och det tillhörande området Sauze d’Oulx.
Generellt är Sestriere och Via Lattea kända för att erbjuda skidåkning till alla nivåer och så har de massor av särdeles välpreparerade pister.

Platt i botten, brant på toppen

Generellt kan alla skidåkare få vad de vill ha i Sestriere. Precis vid staden finns det lätta blå pister till nybörjarna. Här finns det också en magisk matta till barnen som ska prova på att åka skidor för första gången.
På toppen av själva berget och i det närliggande området Borgata finns det svart skidåkning både på och utanför pisten som kan tillfredsställa de flesta. Testa bland annat den svarta 5, som bjuder på utmanande pucklar.

Röd skidåkning, gott billigt kaffe och offpist

Väljer man däremot att ta gondolliften upp från Sestriere på den andra sidan väntar ett sant paradis för vana skidåkare som älskar offpist.
I området som förbinder Sestriere och Sauze d’Oulx finns det massor av röda pister. Exempelvis finns det massor av varierade röda pister norr om Sansicario, där pisterna slingrar sig in och ut mellan träden.
Tycker du om snabba, tvära carvingsvängar ska du leta efter pist 29. Här kan du på en tidig morgon få en fantastisk upplevelse på en välpreparerad pist.
Slutligen finns det massor av offpist-möjligheter om du åker upp med gondolbanan. Det finns mer än 1000 kilometer offpist i området.
Behöver du en italiensk munsbit eller kaffe, finns det gott om små restauranger i detta område, som bland annat erbjuder gott kaffe till runt 1,5 euro.
En nackdel är dock att liftarna snart behöver bytas ut. Som tur är är det oftast ganska lite folk på pisterna på vardagarna. Italienarna är oftast där under helgen.

Biltillverkarnas stad

Via Lattea fördelar sig över ett stort geografiskt område, som dock är tillgängligt utan att man behöver ta av sig skidorna. Mitt i området ligger Sestriere i 2035 meters höjd.
Staden, som i dag har cirka 4000 invånare, byggdes på 1930-talet av biltillverkaren Fiat. Här kunde Fiat-anställda ägna fritiden åt skidåkning och idag har området utvecklat sig till ett av Europas största skidresorts.
Det är skidåkningen och naturen som är de stora dragplåstren, eftersom själva staden består av lägenheter i betong.
En Sauze d’Oulx, som också är en del av Via Lattea, har däremot en helt annan charm.

Italien till Frankrike och tillbaka igen samma dag

Med ett liftkort till området har man möjlighet att korsa gränsen mellan Italien och Frankrike en dag. Väster om Sestriere bjuder den franska staden Moungenévre sig till. Staden är charmig och skidåkningen är varierad med ett bra liftsystem.

I södra delen av skidområdet vid Moungenévre är det breda blå och röda pister med carvingpotential. Och är man på jakt efter brant skidåkning ska man bara ta liften upp till Col De L’Alpet i 2430 meters höjd. Här finns det massor av svart och mörkröd skidåkning.
Inte långt från staden finns det gröna pister till nybörjaren och barnfamiljerna.
Generellt kännetecknas området av att ligga otroligt vackert i en dal. På en blåsig dag ger bergen och träden lä och skiner solen från en klarblå himmel, är det vacker utsikt.
Det är möjligt att ta sig till Montgenévre på skidor men det tar cirka 2,5 timme från Sestriere – vardera väg. Därför är det en fördel att ta en taxi minimum den ena vägen för att få en bra skiddag utan för mycket transport. Kom ihåg att ta med passet.

Heliskiing, hundspann och afterskiing

Det är dock möjligt att hitta aktiviteter som inte involverar carvingskidorna i Sestriere. Det är bland annat möjligt att åka snöskoter eller hundspann i områdets berg och skogar och är man på jakt efter adrenalin, kan vana skidåkare över 12 år komma på heliskiing i offpisten.
Sestriere har också en simhall som bland annat har en bassäng med 29-30 grader varmt vatten om benen behöver vila. Eller så kan du åka skridskor på skridskobanan.

Och är man inte minst till afterskiing finns det massor av möjligheter för sena kvällar i Sestriere på de olika barerna. Och det gömmer sig gastronomiska upplevelser i gränderna – det gäller bara att hitta dem.

Utvalda skidresor från Sestriere

Sök efter skidresa

Grand Hotel Sestriere

Grand Hotel Sestriere erbjuder en hög kvalité av boende och spa, där ni även har nära till allt.

Principi Di Piemonte

Ostört uppe på berget Hotel Principe di Piemonte ligger lite upphöjt över byn Sestriere och har en magnifik utsikt över de hisnande topparna i Via Latteas skidsystem. Här har man nästan ski-in/ski-out, det enda som krävs är en kort promenad på 50 meter och sedan kan man klicka på sig skidorna och fara iväg ner för pisten. Detta fantastiska 4-stjärniga lyxhotell har funnits sedan Sestriere och Via Latteas tidiga dagar 1930 och har en rik historia som har moderniserats flera Läs mer

Hotel "Belvedere"

Det första du möter när du kommer till Sestriere är Hotel Belvedere. Hotellet ligger i ett lugnt område precis i utkanten av byn. Detta charmiga och autentiska hotell är uppfört i traditionell alpin stil. Hotellets egna skidbuss ser till att du kommer de 700 metrarna till liften - likaså hämtar den dig när skiddagen är slut. Väl hemma på hotellet igen kan du slappna av i jacuzzin i wellnessområdet eller värma upp dig i bastun eller ångbastun. Har du mer Läs mer

Bilder och video från Sestriere


Användaromdömen om Sestriere

Skidterräng
4,36
Liftsystem
3,64
Afterski
3,50
Staden
3,29
Barnvänlig
0,00
Nybörjarvänlig
0,00
Prisnivå
0,00
Offpist
0,00
Totalpoängen är 3,70 stjärnor av 5 . Baserat på. 14 recensioner.
Mer information om Sestriere under bannern

Snörapporter och väder

Søndag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
14ºC
8ºC
0,0 mm
4,1 m/s
vest
Mandag
Let skyet
Let skyet
14ºC
2ºC
0,0 mm
0,9 m/s
nordøst
Tirsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
15ºC
2ºC
0,0 mm
1,0 m/s
nordøst
Onsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
16ºC
4ºC
0,0 mm
0,9 m/s
vest

Karta över Sestriere

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Sestriere. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor