Skidsemester i Sestriere (Italien)

Resebyråer till Sestriere: Nortlander, SKILINK, Slopestar, Slopetrotter, Sunweb

OS på vintergatanHelt uppe vid den franska gränsen i västra Alperna ligger Sestriere. Bara en och en halv timme i bil från den italienska storstaden breder skidområdet Via Lattea (Vintergatan) ut sig. Ett skidområde som består av orterna Sestriere, Pragelato, Sauze d’Oulx, Sansicario, Claviere och franska Montgenévre och bjuder på 400 pistkilometer i både gröna, blå, röda och svarta nyanser.Området bistod med pister när de 20 olympiska vinterspelen gick av stapeln i Torino år 2006. Här var det nämligen storslalom och freestyle på programmet i Sestriere och det tillhörande området Sauze d’Oulx.Generellt är Sestriere och Via Lattea kända för att erbjuda skidåkning till alla nivåer och så har... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Sestriere
Skidområdet: 1357-2840 m.ö.h
Staden/byn: 2035 m.ö.h

168 pister i allt
5 stk.
41 stk.
92 stk.
30 stk.

Lifter: 91 stk. / 113.000 pers/time

Släpliftar: 57
Sittliftar: 31
Kabinliftar: 3

OS på vintergatan

Helt uppe vid den franska gränsen i västra Alperna ligger Sestriere. Bara en och en halv timme i bil från den italienska storstaden breder skidområdet Via Lattea (Vintergatan) ut sig. Ett skidområde som består av orterna Sestriere, Pragelato, Sauze d’Oulx, Sansicario, Claviere och franska Montgenévre och bjuder på 400 pistkilometer i både gröna, blå, röda och svarta nyanser.
Området bistod med pister när de 20 olympiska vinterspelen gick av stapeln i Torino år 2006. Här var det nämligen storslalom och freestyle på programmet i Sestriere och det tillhörande området Sauze d’Oulx.
Generellt är Sestriere och Via Lattea kända för att erbjuda skidåkning till alla nivåer och så har de massor av särdeles välpreparerade pister.

Platt i botten, brant på toppen

Generellt kan alla skidåkare få vad de vill ha i Sestriere. Precis vid staden finns det lätta blå pister till nybörjarna. Här finns det också en magisk matta till barnen som ska prova på att åka skidor för första gången.
På toppen av själva berget och i det närliggande området Borgata finns det svart skidåkning både på och utanför pisten som kan tillfredsställa de flesta. Testa bland annat den svarta 5, som bjuder på utmanande pucklar.

Röd skidåkning, gott billigt kaffe och offpist

Väljer man däremot att ta gondolliften upp från Sestriere på den andra sidan väntar ett sant paradis för vana skidåkare som älskar offpist.
I området som förbinder Sestriere och Sauze d’Oulx finns det massor av röda pister. Exempelvis finns det massor av varierade röda pister norr om Sansicario, där pisterna slingrar sig in och ut mellan träden.
Tycker du om snabba, tvära carvingsvängar ska du leta efter pist 29. Här kan du på en tidig morgon få en fantastisk upplevelse på en välpreparerad pist.
Slutligen finns det massor av offpist-möjligheter om du åker upp med gondolbanan. Det finns mer än 1000 kilometer offpist i området.
Behöver du en italiensk munsbit eller kaffe, finns det gott om små restauranger i detta område, som bland annat erbjuder gott kaffe till runt 1,5 euro.
En nackdel är dock att liftarna snart behöver bytas ut. Som tur är är det oftast ganska lite folk på pisterna på vardagarna. Italienarna är oftast där under helgen.

Biltillverkarnas stad

Via Lattea fördelar sig över ett stort geografiskt område, som dock är tillgängligt utan att man behöver ta av sig skidorna. Mitt i området ligger Sestriere i 2035 meters höjd.
Staden, som i dag har cirka 4000 invånare, byggdes på 1930-talet av biltillverkaren Fiat. Här kunde Fiat-anställda ägna fritiden åt skidåkning och idag har området utvecklat sig till ett av Europas största skidresorts.
Det är skidåkningen och naturen som är de stora dragplåstren, eftersom själva staden består av lägenheter i betong.
En Sauze d’Oulx, som också är en del av Via Lattea, har däremot en helt annan charm.

Italien till Frankrike och tillbaka igen samma dag

Med ett liftkort till området har man möjlighet att korsa gränsen mellan Italien och Frankrike en dag. Väster om Sestriere bjuder den franska staden Moungenévre sig till. Staden är charmig och skidåkningen är varierad med ett bra liftsystem.

I södra delen av skidområdet vid Moungenévre är det breda blå och röda pister med carvingpotential. Och är man på jakt efter brant skidåkning ska man bara ta liften upp till Col De L’Alpet i 2430 meters höjd. Här finns det massor av svart och mörkröd skidåkning.
Inte långt från staden finns det gröna pister till nybörjaren och barnfamiljerna.
Generellt kännetecknas området av att ligga otroligt vackert i en dal. På en blåsig dag ger bergen och träden lä och skiner solen från en klarblå himmel, är det vacker utsikt.
Det är möjligt att ta sig till Montgenévre på skidor men det tar cirka 2,5 timme från Sestriere – vardera väg. Därför är det en fördel att ta en taxi minimum den ena vägen för att få en bra skiddag utan för mycket transport. Kom ihåg att ta med passet.

Heliskiing, hundspann och afterskiing

Det är dock möjligt att hitta aktiviteter som inte involverar carvingskidorna i Sestriere. Det är bland annat möjligt att åka snöskoter eller hundspann i områdets berg och skogar och är man på jakt efter adrenalin, kan vana skidåkare över 12 år komma på heliskiing i offpisten.
Sestriere har också en simhall som bland annat har en bassäng med 29-30 grader varmt vatten om benen behöver vila. Eller så kan du åka skridskor på skridskobanan.

Och är man inte minst till afterskiing finns det massor av möjligheter för sena kvällar i Sestriere på de olika barerna. Och det gömmer sig gastronomiska upplevelser i gränderna – det gäller bara att hitta dem.

Utvalda skidresor från Sestriere

Sök efter skidresa

Hotel Savoy Edelweiss

På Hotell Savoy Edelweiss får ni en god halvpension, wellness och nära till allt.

Hotel Sud-Ovest

Billigt och mysigt hotell Familjen Roux välkomnar dig till detta lilla, mysiga hotell som ligger i en lugn del av Sestriere. När du bor på Hotel Sud-Ovest kan du tryggt förvänta dig hög service, stor hjälpsamhet och gästfrihet från Renzo och hans uppmärksamma personal. Allt är gjort för att du ska känna dig välkommen och hemma. Halvpension och goda lokala viner Restaurangen serverar en god frukostbuffé med yoghurt, müsli, flingor, färskt bröd, rostat bröd, ost, pålägg, sylt, ägg, kaffe, te Läs mer

Lägenheter "Palace Residence"

Palace Residence är ett stort lägenhetskomplex som erbjuder 4- och 6- personers lägenheter. Det är delat i två residence som kallas Palace Residens 1 och 2. Viktigt att notera är att de två residencen inte ligger precis bredvid varandra. Lägenheterna är trevligt inredda med synliga bjälkar och med eget badrum. Komplexet placering är i den översta delen av Sestriere en liten bit från både centrum och skidåkning men med en fantastisk utsikt över dalen och bergen. Det finns möjlighet att Läs mer

Bilder och video från Sestriere


Användaromdömen om Sestriere

Skidterräng
4,36
Liftsystem
3,64
Afterski
3,50
Staden
3,29
Barnvänlig
0,00
Nybörjarvänlig
0,00
Prisnivå
0,00
Offpist
0,00
Sestriere har en totalpoäng på 3,70 stjärnor av 5. Baserat på 14 recensioner.

Snörapporter och väder

Lørdag
Skyet
Skyet
-4ºC
1ºC
20,8 mm
2,1 m/s
sydvest
Søndag
Skyet
Skyet
-4ºC
-16ºC
0,3 mm
2,5 m/s
syd-sydvest
Mandag
Sne
Sne
-5ºC
-6ºC
1,2 mm
2,6 m/s
øst
Tirsdag
Kraftig sne
Kraftig sne
-2ºC
-5ºC
36,2 mm
2,6 m/s
øst-nordøst

Karta över Sestriere

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Sestriere. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen