Skidsemester i Sestriere (Italien)

Resebyråer till Sestriere: Nortlander, SKILINK, Slopestar, Slopetrotter, Sunweb

OS på vintergatanHelt uppe vid den franska gränsen i västra Alperna ligger Sestriere. Bara en och en halv timme i bil från den italienska storstaden breder skidområdet Via Lattea (Vintergatan) ut sig. Ett skidområde som består av orterna Sestriere, Pragelato, Sauze d’Oulx, Sansicario, Claviere och franska Montgenévre och bjuder på 400 pistkilometer i både gröna, blå, röda och svarta nyanser.Området bistod med pister när de 20 olympiska vinterspelen gick av stapeln i Torino år 2006. Här var det nämligen storslalom och freestyle på programmet i Sestriere och det tillhörande området Sauze d’Oulx.Generellt är Sestriere och Via Lattea kända för att erbjuda skidåkning till alla nivåer och så har... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Sestriere
Skidområdet: 1357-2840 m.ö.h
Staden/byn: 2035 m.ö.h

168 pister i allt
5 stk.
41 stk.
92 stk.
30 stk.

Lifter: 91 stk. / 113.000 pers/time

Släpliftar: 57
Sittliftar: 31
Kabinliftar: 3
Mer information om Sestriere under bannern

OS på vintergatan

Helt uppe vid den franska gränsen i västra Alperna ligger Sestriere. Bara en och en halv timme i bil från den italienska storstaden breder skidområdet Via Lattea (Vintergatan) ut sig. Ett skidområde som består av orterna Sestriere, Pragelato, Sauze d’Oulx, Sansicario, Claviere och franska Montgenévre och bjuder på 400 pistkilometer i både gröna, blå, röda och svarta nyanser.
Området bistod med pister när de 20 olympiska vinterspelen gick av stapeln i Torino år 2006. Här var det nämligen storslalom och freestyle på programmet i Sestriere och det tillhörande området Sauze d’Oulx.
Generellt är Sestriere och Via Lattea kända för att erbjuda skidåkning till alla nivåer och så har de massor av särdeles välpreparerade pister.

Platt i botten, brant på toppen

Generellt kan alla skidåkare få vad de vill ha i Sestriere. Precis vid staden finns det lätta blå pister till nybörjarna. Här finns det också en magisk matta till barnen som ska prova på att åka skidor för första gången.
På toppen av själva berget och i det närliggande området Borgata finns det svart skidåkning både på och utanför pisten som kan tillfredsställa de flesta. Testa bland annat den svarta 5, som bjuder på utmanande pucklar.

Röd skidåkning, gott billigt kaffe och offpist

Väljer man däremot att ta gondolliften upp från Sestriere på den andra sidan väntar ett sant paradis för vana skidåkare som älskar offpist.
I området som förbinder Sestriere och Sauze d’Oulx finns det massor av röda pister. Exempelvis finns det massor av varierade röda pister norr om Sansicario, där pisterna slingrar sig in och ut mellan träden.
Tycker du om snabba, tvära carvingsvängar ska du leta efter pist 29. Här kan du på en tidig morgon få en fantastisk upplevelse på en välpreparerad pist.
Slutligen finns det massor av offpist-möjligheter om du åker upp med gondolbanan. Det finns mer än 1000 kilometer offpist i området.
Behöver du en italiensk munsbit eller kaffe, finns det gott om små restauranger i detta område, som bland annat erbjuder gott kaffe till runt 1,5 euro.
En nackdel är dock att liftarna snart behöver bytas ut. Som tur är är det oftast ganska lite folk på pisterna på vardagarna. Italienarna är oftast där under helgen.

Biltillverkarnas stad

Via Lattea fördelar sig över ett stort geografiskt område, som dock är tillgängligt utan att man behöver ta av sig skidorna. Mitt i området ligger Sestriere i 2035 meters höjd.
Staden, som i dag har cirka 4000 invånare, byggdes på 1930-talet av biltillverkaren Fiat. Här kunde Fiat-anställda ägna fritiden åt skidåkning och idag har området utvecklat sig till ett av Europas största skidresorts.
Det är skidåkningen och naturen som är de stora dragplåstren, eftersom själva staden består av lägenheter i betong.
En Sauze d’Oulx, som också är en del av Via Lattea, har däremot en helt annan charm.

Italien till Frankrike och tillbaka igen samma dag

Med ett liftkort till området har man möjlighet att korsa gränsen mellan Italien och Frankrike en dag. Väster om Sestriere bjuder den franska staden Moungenévre sig till. Staden är charmig och skidåkningen är varierad med ett bra liftsystem.

I södra delen av skidområdet vid Moungenévre är det breda blå och röda pister med carvingpotential. Och är man på jakt efter brant skidåkning ska man bara ta liften upp till Col De L’Alpet i 2430 meters höjd. Här finns det massor av svart och mörkröd skidåkning.
Inte långt från staden finns det gröna pister till nybörjaren och barnfamiljerna.
Generellt kännetecknas området av att ligga otroligt vackert i en dal. På en blåsig dag ger bergen och träden lä och skiner solen från en klarblå himmel, är det vacker utsikt.
Det är möjligt att ta sig till Montgenévre på skidor men det tar cirka 2,5 timme från Sestriere – vardera väg. Därför är det en fördel att ta en taxi minimum den ena vägen för att få en bra skiddag utan för mycket transport. Kom ihåg att ta med passet.

Heliskiing, hundspann och afterskiing

Det är dock möjligt att hitta aktiviteter som inte involverar carvingskidorna i Sestriere. Det är bland annat möjligt att åka snöskoter eller hundspann i områdets berg och skogar och är man på jakt efter adrenalin, kan vana skidåkare över 12 år komma på heliskiing i offpisten.
Sestriere har också en simhall som bland annat har en bassäng med 29-30 grader varmt vatten om benen behöver vila. Eller så kan du åka skridskor på skridskobanan.

Och är man inte minst till afterskiing finns det massor av möjligheter för sena kvällar i Sestriere på de olika barerna. Och det gömmer sig gastronomiska upplevelser i gränderna – det gäller bara att hitta dem.

Utvalda skidresor från Sestriere

Sök efter skidresa

Hotel Savoy Edelweiss

På Hotell Savoy Edelweiss får ni en god halvpension, wellness och nära till allt.

Palace Residence 2

Billiga 3-rumslägenheter I Residence Palace 2 hittar du bra och rymliga lägenheter med 2 sovrum. Lägenheterna är utrustade med allt som behövs för att du ska kunna njuta av din semester fullt ut. Lägenheterna har alla balkonger och ligger med en fantastisk panoramautsikt över Sestriere och topparna i Via latteas liftsystem. Skidbussen stannar precis utanför huset, vilket garanterar snabb transport till närmaste lift och pist. Och med en kort tio minuters promenad når du stadens centrum. Goda faciliteter Byggnaden har Läs mer

Grand Hotel Sestriere

Grand Hotel Sestriere är som namnet antyder, ett stort och anrikt hotell mitt i Sestriere. Centrumkärnan omsluter hotellet och vart du än är påväg i byn kan du nå det genom en kort promenad från hotellet. Hotellet erbjuder flera olika rumskategorier men gemensamt för dem alla är att de har dusch och toalett, hårtork, telefon, TV och safety box. Det finns två restauranger på hotellet. "Restaurant Central" är restaurangen där halvpensionen serveras. Varje morgonen dukas det upp en stor frukostbuffé Läs mer

Bilder och video från Sestriere


Användaromdömen om Sestriere

Skidterräng
4,36
Liftsystem
3,64
Afterski
3,50
Staden
3,29
Barnvänlig
0,00
Nybörjarvänlig
0,00
Prisnivå
0,00
Offpist
0,00
Sestriere har en totalpoäng på 3,70 stjärnor av 5. Baserat på 14 recensioner.
Mer information om Sestriere under bannern

Snörapporter och väder

Onsdag
Kraftig regn
Kraftig regn
13ºC
5ºC
4,7 mm
2,2 m/s
øst-nordøst
Torsdag
Let regn
Let regn
13ºC
3ºC
0,2 mm
2,0 m/s
øst-sydøst
Fredag
Kraftig regn
Kraftig regn
13ºC
6ºC
6,2 mm
0,9 m/s
øst
Lørdag
Regn
Regn
12ºC
7ºC
10,1 mm
1,1 m/s
øst

Karta över Sestriere

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Sestriere. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor