Skidsemester i Andorra

Andorra

Resebyråer till Andorra: Active Ski Travel, Snowtrex, Sunweb

Den lilla landet Andorra är det högsta och största området för skidåkning i Pyrenéerna. Det finns två stora skidområden som tillsammans har 187 pister med en samlad längd på 300 km, där 1460 snökanoner ser till att det är möjligt att åka skidor hela säsongen. Dessutom finns det ett högt placerat längdskidsområde. De 700 professionella skidinstruktörerna kan hjälpa dig att få ut så mycket som möjligt av din skidåkning.

Populärt i Andorra

  1. Grandvalira
  2. Vallnord
De tre områdena är:
Grandvalira har 210 km. pist fördelat på 110 pister som ligger i 1710 - 2640 meters höjd. Det finns 1075 snökanoner, 450 skidinstruktörer i 7 skidskolor och 66 toppmoderna expresstolsliftar med en kapacitet på 100.700 pers./timme.

La Rabassa, belägen 2.050 meter över havet. Primärt längdskidsområde, med 15 km. spår. Det finns speciella vandringsleder man kan gå med snöskor och ett område till barn med möjlighet för pulkaåkning, bygga igloo osv.

Vallnord har 90 km. pist fördelat på 77 pister som ligger i 1550 - 2625 meters höjd. Det är 400 snökanoner, 250 skidinstruktörer i 3 skidskolor och 44 toppmoderna liftar med en kapacitet på 55.000 pers./timme.

Fakta om Andorra

Högsta punkt: Pla del Estany 3.011 m.
Valuta: Euro
Huvudstad: Andorra la Vieja
Språk: Katalan
Invånarantal: 64716
Förval nr.: 00-376

Utvalda skidresor från Andorra

Sök efter skidresa

Résidence El Tarter

Det gemytliga boendet Résidence El Tarter ligger på 1 700 meters höjd i El Tarters centrum. Till liften är det bara ca 400 meter. Bekvämligheter Anläggningen utgörs av flera byggnader, och förfogar över reception samt hiss. Dessutom finns ett parkeringsgarage (mot avgift, mot föranmälan och i mån av plats). Måltider Utan måltider.

Résidence Bordes D'Envalira

Trevligt inredda Résidence Bordes D'Envalira ligger i byn Bordes d'Envalira i kvarteret Peretol, ca 2,5 km från Soldeus centrum och ca 650 meter från de närmsta liftarna. Boendet utgörs av tre byggnader med hiss. Till dess allmänna bekvämligheter hör reception med Wi-Fi samt övertäckta parkeringsplatser (mot avgift, reservation rekommenderas). Måltider Utan måltider.

Apartaments Els Llacs Turistics

De gemytliga lägenheterna Ells Llacs Turistics ligger i Bordes d'Envalira ca 3 km från skidområdet Grandvalira. Soldeu centrum med många olika inköpsmöjligheter och restauranger nås efter ca 2,7 km. Bekvämligheter Det familjevänliga boende förfogar över reception, Wi-Fi, hiss, läsrum, lekrum till barn, skidrum, parkeringsgarage (mot avgift) och parkeringsplatser (i mån av tillgång). /> Dessutom kan ett wellnessområde med bubbelpool, turkisk bad, bastu och gym användas. Mot avgift kan massage och skönhetsbehandlingar bokas. Måltider Utan måltider.

Användaromdömen om Andorra

Vi har kombinerat betygen för alla destinationer i Andorra till ett övergripande betyg som du kan se här.

Skidterräng
4,40
Liftsystem
4,10
Afterski
2,95
Staden
3,25
Barnvänlig
4,88
Nybörjarvänlig
4,75
Prisnivå
4,71
Offpist
4,00
Andorra har en totalpoäng på 4,13 stjärnor av 5. Baserat på 20 recensioner.

Artiklar om skidresor till Andorra

Andorra: Ett glatt återseende och extraordinära upplevelser

Andorra - Skidsemester i Pyrenéerna


Karta över Andorra

Här kan du se en karta med skidområden i Andorra. Klicka på nålarna för fler detaljer om skidområdet.

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen