Skidsemester i Geilo

Geilo (Norge)


Mellan Oslo och Bergen ligger den intima och traditionsrika staden, Geilo – mellan de höga fjällen. Läget gör att vädret är bättre här än på många andra skidorter i Norge, och därför kan du vara säker på bra snö under din skidsemester i Geilo.Geilo är en familjevänlig skidortDestinationen är mycket familjevänlig och barnen är i centrum. Bland annat kan barnen i allt välja mellan fyra skidskolor under skidsemestern – beställer man skidskolan hemifrån blir barnet till och med placerad på den skidskola som ligger närmast där man bor. För de mindre barnen är det barnpassning i ”Trollklubben” för barn upp till 8 år.Backarna är också anpassade till barnen... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder

Fakta om Geilo
Skidområdet: 800-1178 m.ö.h
Staden/byn: 800 m.ö.h

39 pister i allt
10 stk.
9 stk.
15 stk.
5 stk.

Lifter: 26 stk. / 23.000 pers/time

Släpliftar: 14
Sittliftar: 6
Mellan Oslo och Bergen ligger den intima och traditionsrika staden, Geilo – mellan de höga fjällen. Läget gör att vädret är bättre här än på många andra skidorter i Norge, och därför kan du vara säker på bra snö under din skidsemester i Geilo.

Geilo är en familjevänlig skidort

Destinationen är mycket familjevänlig och barnen är i centrum. Bland annat kan barnen i allt välja mellan fyra skidskolor under skidsemestern – beställer man skidskolan hemifrån blir barnet till och med placerad på den skidskola som ligger närmast där man bor. För de mindre barnen är det barnpassning i ”Trollklubben” för barn upp till 8 år.

Backarna är också anpassade till barnen och man hittar därför 4 fina överskådliga barnområden med barnbackar. Alla områden har lätta och trygga backar som är perfekta att ta sina första svängar i. Det finns "Trollklubben" i Vestlia, ett område med rullband som är lungt och lätt att åka sina första svängar bland de olika färgglada hindren som finns. När barnen känner sig trygga med det så är det inte långt till "Troll"-liften som kör lite längre upp. Det finns "Troll Cross" som är skicross för de minsta.

Utmaningar för den erfarne

svårighetsgraden är mycket varierad, och du behöver inte vara orolig att skidsemestern inte kommer att bjuda på utmaningar. Pisterna är fördelade på tre sidor av berget och man hittar mest pister till höger på pistkortet. Det är även här som det finns mest röda och svarta pister. Utöver de vanliga pisterna så finns det flera pister där du kan få testat din hastighet, två långa Fun slopes, och en bana med portar där man kan tävla. Gilalr man istället mer freestyle med hopp och rails så har Geilo också 4 parker där du kan utmana dig själv.

Skidområdet är uppdelat av Ustedalsfjorden och man ska därför med buss mellan Kikutoppen och Bjødnahovda över till Gullsteinhovda, Geilohovda och Havsdalhovda. Det är inget problem då det kör tre gratis bussar mellan Vestalia och Geiloheisen samt till hotellerna i Geilo på morgonen och på eftermiddagen.

Skidsemester med spa och välbefinnande eller hundspann och slädturer

Ska skidsemestern hållas med flera generationer finns det också saker att göra för mor- och farföräldrarna om de vill göra annat än att åka skidor. Det är både möjligt att åka hundspann och delta i slädturer samt upplevelser inom spa och välbefinnande på destinationen. Dessutom kan skidsemestern i Geilo pimpas med besök på några av stadens många kaféer eller restauranger, där även det gastronomiska kan upplevas. Med andra ord är Geilo en av de mer varierade och spännande skidorterna för en skidsemester i Norge.

Bilder och video från Geilo


Användaromdömen om Geilo

Skidterräng
3,95
Liftsystem
4,05
Afterski
3,17
Staden
3,57
Barnvänlig
4,00
Nybörjarvänlig
5,00
Prisnivå
5,00
Offpist
2,00
Geilo har en totalpoäng på 3,84 stjärnor av 5. Baserat på 58 recensioner.
Fina men korta backar - Recenserat den 20/04 2020 12:19 - Skapad av John Langeland

Mycket fina backar men de är tyvärr relativt korta. Mycket barnvänligt och trevlig by.

Snörapporter och väder

Mandag
Skyet
Skyet
16ºC
15ºC
0,0 mm
2,0 m/s
sydøst
Tirsdag
Skyet
Skyet
16ºC
11ºC
0,0 mm
2,0 m/s
sydøst
Onsdag
Skyet
Skyet
14ºC
12ºC
0,5 mm
3,3 m/s
nordvest
Torsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
16ºC
11ºC
0,0 mm
2,8 m/s
vest-nordvest

Artiklar om skidresor till Geilo

Geilo för stora och små


Karta över Geilo

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Geilo. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen