Skidsemester i Trysil

Trysil (Norge)


Skidområdet i Trysil ligger omkring Trysilfjället nära den svenska gränsen. Trysilfjället består av fyra sammanhängande skidområden där pisterna varierar mycket. Därför finns det alltid utmamingar i Trysil oavsett nivå på skidåkningen. I dalområdet är det fyra ställen man kommer till om man kör ner vilka är Turistcentret, Skihytta, Høyfjellssenteret och Høgegga. Sistnämnda är den primära ändstationen för de som vill åka i områdets långa svarta pister. Trysilfjället är för alla åldrar och nivåer Fördelat på de fyra sammanhängande områdena så är det i allt 31 liftar och 70 pister fördelat jämt över alla svårighetsgrader. Det passar därför till nybörjare, barnfamiljer och erfarna skidåkare så alla har en utmaning i Trysil... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder

Fakta om Trysil
Skidområdet: 350-1100 m.ö.h
Staden/byn: 360 m.ö.h

65 pister i allt
20 stk.
17 stk.
17 stk.
11 stk.

Lifter: 32 stk. / 35.200 pers/time

Släpliftar: 17
Sittliftar: 6
Skidområdet i Trysil ligger omkring Trysilfjället nära den svenska gränsen. Trysilfjället består av fyra sammanhängande skidområden där pisterna varierar mycket. Därför finns det alltid utmamingar i Trysil oavsett nivå på skidåkningen. I dalområdet är det fyra ställen man kommer till om man kör ner vilka är Turistcentret, Skihytta, Høyfjellssenteret och Høgegga. Sistnämnda är den primära ändstationen för de som vill åka i områdets långa svarta pister.

Trysilfjället är för alla åldrar och nivåer

Fördelat på de fyra sammanhängande områdena så är det i allt 31 liftar och 70 pister fördelat jämt över alla svårighetsgrader. Det passar därför till nybörjare, barnfamiljer och erfarna skidåkare så alla har en utmaning i Trysil. Trysilfjället är 1.132 meter högt och bjuder därför på bra långa pister där fallhöjden totalt är 6895 meter. Områdets längsta backe är hela 5,4 kilometer lång.

Vill man istället hoppa och åka på rails så har Trysil flera snowparks i olika svårhetsgrader på fjällsidan mot turistcentret samt en FunRide på norra sidan vid Høyfjällscentret. funRide är en rolig utmaming för alla Där man ska igenom en bana med hopp, bulor och andra utmaningar. Det finns också skicross banor och slalombanor.

Barnens Trysil

Förutom att vara ett bra område där även familjens små kan komma runt så har Trysil tre dedikerade barnområden med "smotteklubben" som står för olika aktiviteter.

Barnområdet Eventyr och Gammelgården ligger vid T6-liften (Eventyr) och F11-liften. I båda områdena är det enkla knappliftar, rullband, lätta pister och pulkabackar. barnen kan träffa områdets maskot Valle och delta i olika aktiviteter som teater, skattjakt och se Valles show. Det är också gröna snowparks med lätta bulor och boxar perfekt till nybörjare och barn. Vid S4-liften (Valleliften) ligger barnområdet skihytta där det ligger lätta knappliftar och lätta pister. Här träffar barn Valle och kan åka skidor tillsammans med han.

Åk skidor direkt från boendet i Trysil


I Trysil läggs det stor vikt på att de boende bor så nära pisten som möjligt. Därför ligger de flesta områdena i Trysil med Ski-in Ski-out möjligheter. Oavsett om man vill bo i en stuga eller lägenhet så är det oftast att åka skidor hela vägen till ytterdörren. Om man inte bor med denna möjligheten så kör det skidbussar i området så att man slipper ta sin egen bil.

Kom snabbt och lätt på skidor

En av de stora fördelarna med Trysil är att de ligger så nära gränsen. Det gör det betydligt kortare än till Alperna eller områden längre norr ut. flygplatsen Scandinavian Mountains Airport ligger bara 1 timmes körning från Trysil om man vill flyga upp.Bilder och video från Trysil


Användaromdömen om Trysil

Skidterräng
4,36
Liftsystem
4,03
Afterski
3,08
Staden
3,42
Barnvänlig
4,80
Nybörjarvänlig
4,80
Prisnivå
3,30
Offpist
3,50
Trysil har en totalpoäng på 3,91 stjärnor av 5. Baserat på 258 recensioner.
Meget godt tilfreds, perfomance events ønskes - Recenserat den 22/09 2016 14:28 - Skapad av Bjarne Allan Gamborg Jensen

Har været der flere gange og er som dansker generelt meget tilfreds med formentlig Norges største skicenter, Trysil. Eneste man kunne ønske sig var flere Afterski performance events med musik, stunts og underholdning - bagefter måske en hård dag på ski bakkerne... En endnu mere familie og børnevenlig by om aftenen - kunne der også arbejdes mere med.

Meget godt tilfreds, perfomanc events ønskes - Recenserat den 22/09 2016 14:27 - Skapad av Bjarne Allan Gamborg Jensen

Har været der flere gange og er som dansker generelt meget tilfreds med formentlig Norges største skicenter, Trysil. Eneste man kunne ønske sig var flere Afterski performance events med musik, stunts og underholdning - bagefter måske en hård dag på ski bakkerne... En endnu mere familie og børnevenlig by om aftenen - kunne der også arbejdes mere med.

Snörapporter och väder

Fredag
Skyet
Skyet
16ºC
8ºC
0,1 mm
2,4 m/s
sydøst
Lørdag
Skyet
Skyet
17ºC
6ºC
0,0 mm
2,2 m/s
syd
Søndag
Delvist skyet
Delvist skyet
16ºC
12ºC
2,3 mm
2,7 m/s
syd
Mandag
Skyet
Skyet
17ºC
10ºC
3,5 mm
2,9 m/s
syd-sydvest

Artiklar om skidresor till Trysil

Trysil har korats till Norges bästa skidområde

En skidweekend i Trysil

10 saker du bör uppleva på din skidsemester i Trysil

En skidweekend i Trysil


Karta över Trysil

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Trysil. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen