Skidsemester i Willingen (Tyskland)


Willingen ligger i Sauerland ca. 50 mil från dansk-tyska gränsen. Tittar man på kartan hittar man Willingen i en rak linje ca. 8 mil väster om Kassel. Skidområdet bjuder på flera liftar, bland annat en gondollift, området bjuder på 18 pistkm, varav den längsta är två kilometer, därmed är skidanläggningen inte bland de största skidområdena men i gengäld är det ganska nära Skandinavien jämfört med Alperna. Liftkorten är också rätt billiga jämfört med många andra skidområden.Området har ett välutbyggt snökanon-system och vill man ha mer än 18 pistkm och är man i området i flera dagar så kan man köpa ett Wintersport-Arena-Card som ger tillgång till flera närliggande skidområden... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder

Fakta om Willingen
Skidområdet: 590-838 m.ö.h
Staden/byn: 590 m.ö.h

17 Pister i allt
5 km grön
5 km blå
7 km röd

Lifter: 14 stk.

Släpliftar: 6
Sittliftar: 1
Kabinliftar: 1
Mer information om Willingen under bannern
Willingen ligger i Sauerland ca. 50 mil från dansk-tyska gränsen. Tittar man på kartan hittar man Willingen i en rak linje ca. 8 mil väster om Kassel.

Skidområdet bjuder på flera liftar, bland annat en gondollift, området bjuder på 18 pistkm, varav den längsta är två kilometer, därmed är skidanläggningen inte bland de största skidområdena men i gengäld är det ganska nära Skandinavien jämfört med Alperna. Liftkorten är också rätt billiga jämfört med många andra skidområden.

Området har ett välutbyggt snökanon-system och vill man ha mer än 18 pistkm och är man i området i flera dagar så kan man köpa ett Wintersport-Arena-Card som ger tillgång till flera närliggande skidområden, bland annat Winterberg.

Kvällsskidåkning och kälkmöjligheter

Det är möjligt att utnyttja dagarna fullt ut med skidåkning framförallt på helgen. Onsdag, fredag och lördag är liftarna öppna från kl. 18.30 - 21.45, här kan man åka skidor men man kan också åka pulka - observera att det kräver ett särskilt liftkort till kvällsskidåkning. Kälke/pulka kan hyras för 5 euro för en dag.

Bilder och video från Willingen


Användaromdömen om Willingen

Skidterräng
3,00
Liftsystem
3,00
Afterski
2,00
Staden
3,00
Barnvänlig
5,00
Nybörjarvänlig
5,00
Prisnivå
5,00
Offpist
1,00
Totalpoängen är 3,38 stjärnor av 5 . Baserat på. 1 recensioner.
Mer information om Willingen under bannern

Snörapporter och väder

Søndag
Regn
Regn
13ºC
12ºC
0,3 mm
5,2 m/s
vest-nordvest
Mandag
Skyet
Skyet
12ºC
7ºC
0,0 mm
2,2 m/s
nordvest
Tirsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
14ºC
8ºC
0,0 mm
3,8 m/s
syd
Onsdag
Skyet
Skyet
17ºC
10ºC
0,2 mm
6,0 m/s
syd-sydvest

Karta över Willingen

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Willingen. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor