Skidsemester i Italien

Dolomitterne i Italien Italien är mest känt för skidorter som Canazei, Sestriére og Livigno som ligger i Dolomiterna, som är känt för de ganska lågt belägna pisterna. Med hjälp av deras otroliga snökanonsystem kan de med mycket små snömängder se till att ge en sublim skidåkning och snökanonerna och förmågan att skapa bra förhållanden även vid mycket små snömängder är en av italienarnas verkliga superkrafter. De svenska skidresebyråerna har skidresor till ca 25 olika destinationer i Italien. Landet var värd vid vinter-OS år 1956, när det hölls i Cortina d´Ampezzo.

Hitta skidresor och skidrestplatser till Italien

Pasta, vin och skidsemester på äkta italienskt vis

Efter en lång dag på pisterna kan du släcka törsten och stilla hungern i det delikata italienska köket, där du kan njuta en äkta italiensk pizza eller en av de goda pastarätterna serverade med de bästa italienska vinerna på de många caféerna och restaurangerna.

Svenskarnas favoriter är Canazei och Livigno

I decennier har svenskarnas favoritresmål till skidsemestern varit Canazei och Livigno. Canazei ger tillgång till världens största skidområde, Superski Dolomiti som med mer än 1200 pistkilometer kan ta veckor att utforska helt. Canazei bjuder dessutom på massor av butiker och afterski-möjligheter. Livigno är känt för att vara tullfritt och är ett område som lockar många familjer med barn på skidor. Skidpisterna går för en stor del ända ned till trottoarkanten och de många caféerna i staden. Det gör det enkelt om flera ska se efter barnen på skift, när skidpisterna ligger väldigt nära staden.

Offpist med helikopter i Aostadalen

Italien är annorlunda jämfört med många andra europeiska destinationer eftersom skidåkning från helikopter är tillåtet. Det betyder att du från många italienska skidområden kan beställa off-pistturer med helikopter. Är du offpist-fanatiker finns det områden som Aosta, Gressoney och Valgrisenche man bör kolla upp.

Italien med flyg

Flyg till Italien och få en dag längre skidsemester. Det är både snabbt och enkelt och du är redo att kasta dig ut för första pisten när du kommer fram. Flygplatserna man säkert väljer är Innsbruck (Österrike), Milano eller Pisa.

Artiklar om Italien från Skidresor.com

Användarna om Italien

Vi har lagt ihop betygen för alla destinationer i Italien till ett samlat betyg, som du kan se här.

Skidterräng:
4,32
Liftsystem:
4,08
Afterski:
3,62
Städerna/byarna:
3,90
Barnvänligt:
3,91
Nybörjarvänligt:
4,01
Prisnivå:
3,98
Off-pist:
3,24
Totala poäng är 3,88 / 5 utifrån 923 recensioner.

Genuint med atmosfär | Skrivit den 20/04 2020 | Omdöme av Sauze d´Oulx

Oprettet af Katarina Roderman

Det bästa av alperna i en genuin italiensk alpby med vänlig känsla och gemyt. Skidområdet med liftkort:"The Milky way" erbjuder varierande åkning som bl.a inkluderar Sestriere och det fransk...
a Montgenerve.m.m.Mest soltimmar enligt italienarna och därför har många italienare våningar och semesterhus på orten. Det är också en gammal brittisk skidort och ofta kan höras:"How are your today darling"? i liftar o backar. Mat och dryck gott och prisvärt. Inte flashigt ....bara trevligt... Prova nästa gång!
Läs mera

Är denna kommentar till någon hjälp??
Ja Nej

Varierande härligt område | Skrivit den 20/04 2020 | Omdöme av Canazei

Oprettet af Ann

Canazei är hittills något av en favorit. Försöker åka till ett nytt ställe i Italien varje år, och Canzei är högt upp på listan för ett återbesök. Gillade variationen på pister, Möjligheten att åka i ...
nya backar hela tiden och hitta vackra hytter för god mat överallt.
Läs mera

Är denna kommentar till någon hjälp??
Ja Nej

Här kan du se en karta med skidområden i Italien. Klicka på nålarna för fler detaljer om skidområdet.