Skidsemester i Italien

Dolomitterne i Italien Italien är mest känt för skidorter som Canazei, Sestriére og Livigno som ligger i Dolomiterna, som är känt för de ganska lågt belägna pisterna. Med hjälp av deras otroliga snökanonsystem kan de med mycket små snömängder se till att ge en sublim skidåkning och snökanonerna och förmågan att skapa bra förhållanden även vid mycket små snömängder är en av italienarnas verkliga superkrafter. De svenska skidresebyråerna har skidresor till ca 25 olika destinationer i Italien. Landet var värd vid vinter-OS år 1956, när det hölls i Cortina d´Ampezzo.

Hitta skidresor och skidrestplatser till Italien

Pasta, vin och skidsemester på äkta italienskt vis

Efter en lång dag på pisterna kan du släcka törsten och stilla hungern i det delikata italienska köket, där du kan njuta en äkta italiensk pizza eller en av de goda pastarätterna serverade med de bästa italienska vinerna på de många caféerna och restaurangerna.

Svenskarnas favoriter är Canazei och Livigno

I decennier har svenskarnas favoritresmål till skidsemestern varit Canazei och Livigno. Canazei ger tillgång till världens största skidområde, Superski Dolomiti som med mer än 1200 pistkilometer kan ta veckor att utforska helt. Canazei bjuder dessutom på massor av butiker och afterski-möjligheter. Livigno är känt för att vara tullfritt och är ett område som lockar många familjer med barn på skidor. Skidpisterna går för en stor del ända ned till trottoarkanten och de många caféerna i staden. Det gör det enkelt om flera ska se efter barnen på skift, när skidpisterna ligger väldigt nära staden.

Offpist med helikopter i Aostadalen

Italien är annorlunda jämfört med många andra europeiska destinationer eftersom skidåkning från helikopter är tillåtet. Det betyder att du från många italienska skidområden kan beställa off-pistturer med helikopter. Är du offpist-fanatiker finns det områden som Aosta, Gressoney och Valgrisenche man bör kolla upp.

Italien med flyg

Flyg till Italien och få en dag längre skidsemester. Det är både snabbt och enkelt och du är redo att kasta dig ut för första pisten när du kommer fram. Flygplatserna man säkert väljer är Innsbruck (Österrike), Milano eller Pisa.

Artiklar om Italien från Skidresor.com

Användarna om Italien

Vi har lagt ihop betygen för alla destinationer i Italien till ett samlat betyg, som du kan se här.

Skidterräng:
4,32
Liftsystem:
4,08
Afterski:
3,62
Städerna/byarna:
3,90
Barnvänligt:
3,91
Nybörjarvänligt:
4,01
Prisnivå:
3,98
Off-pist:
3,24
Totala poäng är 3,88 / 5 utifrån 923 recensioner.

Disneyland för vuxna | Skrivit den 18/11 2019 | Omdöme av Courmayeur

Oprettet af Peter

Inte störst och inte högst, men en oslagbar kombination av fantastisk skidåkning i alla typer av alpin miljö och lyxig by med fantastiska restauranger längs Via Roma, bara 1,5 timmes körning från Genève.

Är denna kommentar till någon hjälp??
Ja Nej

skidupplevelse | Skrivit den 10/12 2013 | Omdöme av Limone Piemonte

Oprettet af Bengt-åke Berglund

Limone är vårt favoritställe sedan 1980. Liftsystemet är utbytt, från byn går det en kabinlift(63 kabiner) släpliftar finns det inte längre, det är 2,4 oolsliftar numera. Pisterna sköts exemplariskt o...
fta nypistat på morgonen, ovanligt med liftköer. Trevlig personal och ortsbefolkningen är mycket sympatiska. Vi bor på Excelsior, vi flyger till Nice med morgonflyget och blir hämtade med bil från från Excelsior, det går även att åka tåg till Limone. Bengt-Åke och Gun, Falun.
Läs mera

Är denna kommentar till någon hjälp??
Ja Nej

Här kan du se en karta med skidområden i Italien. Klicka på nålarna för fler detaljer om skidområdet.