Skidsemester i Italien

Dolomitterne i Italien Italien är mest känt för skidorter som Canazei, Sestriére og Livigno som ligger i Dolomiterna, som är känt för de ganska lågt belägna pisterna. Med hjälp av deras otroliga snökanonsystem kan de med mycket små snömängder se till att ge en sublim skidåkning och snökanonerna och förmågan att skapa bra förhållanden även vid mycket små snömängder är en av italienarnas verkliga superkrafter. De svenska skidresebyråerna har skidresor till ca 25 olika destinationer i Italien. Landet var värd vid vinter-OS år 1956, när det hölls i Cortina d´Ampezzo.

Hitta skidresor och skidrestplatser till Italien

Pasta, vin och skidsemester på äkta italienskt vis

Efter en lång dag på pisterna kan du släcka törsten och stilla hungern i det delikata italienska köket, där du kan njuta en äkta italiensk pizza eller en av de goda pastarätterna serverade med de bästa italienska vinerna på de många caféerna och restaurangerna.

Svenskarnas favoriter är Canazei och Livigno

I decennier har svenskarnas favoritresmål till skidsemestern varit Canazei och Livigno. Canazei ger tillgång till världens största skidområde, Superski Dolomiti som med mer än 1200 pistkilometer kan ta veckor att utforska helt. Canazei bjuder dessutom på massor av butiker och afterski-möjligheter. Livigno är känt för att vara tullfritt och är ett område som lockar många familjer med barn på skidor. Skidpisterna går för en stor del ända ned till trottoarkanten och de många caféerna i staden. Det gör det enkelt om flera ska se efter barnen på skift, när skidpisterna ligger väldigt nära staden.

Offpist med helikopter i Aostadalen

Italien är annorlunda jämfört med många andra europeiska destinationer eftersom skidåkning från helikopter är tillåtet. Det betyder att du från många italienska skidområden kan beställa off-pistturer med helikopter. Är du offpist-fanatiker finns det områden som Aosta, Gressoney och Valgrisenche man bör kolla upp.

Italien med flyg

Flyg till Italien och få en dag längre skidsemester. Det är både snabbt och enkelt och du är redo att kasta dig ut för första pisten när du kommer fram. Flygplatserna man säkert väljer är Innsbruck (Österrike), Milano eller Pisa.

Artiklar om Italien från Skidresor.com