Skidsemester i Tignes

Tignes (Frankrike)

Resebyråer till Tignes: Nortlander, SKILINK, Snowtrex, Sunweb

I Tignes kan man åka skidor både sommar och vinter. På sommaren åker man skidor på glaciären Grande Motte på 3456 metershöjd med den vackraste utsikten som du kan tänka dig. På vintern är du i gengäld alltid säker på att Grande Motte har den bästa snön i området men det är långt ifrån allt vad Tignes bjuder på. Det är oavsett om man väljer att bo i Tignes med åtgång till de 300 km pist i området Espace Killy som också hänger okej samman med Val d’Isere, La Daille och Le Fornet. Skidområdet bjuder på varierad skidåkning av högsta kvalitet där alla olika nivåer kan vara med. Området hänger... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Tignes
Skidområdet: 1550-3450 m.ö.h
Staden/byn: 2100 m.ö.h

155 pister i allt
22 stk.
68 stk.
39 stk.
26 stk.

Lifter: 112 stk. / 135.000 pers/time

Släpliftar: 39
Tåg: 6
Sittliftar: 48
Kabinliftar: 10
I Tignes kan man åka skidor både sommar och vinter. På sommaren åker man skidor på glaciären Grande Motte på 3456 meters
höjd med den vackraste utsikten som du kan tänka dig. På vintern är du i gengäld alltid säker på att Grande Motte har den bästa snön i området men det är långt ifrån allt vad Tignes bjuder på. Det är oavsett om man väljer att bo i Tignes med åtgång till de 300 km pist i området Espace Killy som också hänger okej samman med Val d’Isere, La Daille och Le Fornet.

Skidområdet bjuder på varierad skidåkning av högsta kvalitet där alla olika nivåer kan vara med. Området hänger ihop med hjälp av ett modernt liftsystem som effektivt och behagligt transporterar skidåkare till toppen. Det finns 2 snowparker i området, en i Tigens och en i Val d’Isere där både skidåkare och snowboardåkare kan ha kul med hopp, rails och boxar.

Läs mycket mer om skidområdet på sidan med pistkartan från Tignes.

Sportsbyn Tignes

Tignes var engång känt för att vara en ocharmerande satellitby men det kan man inte alls kalla den numera. Tignes är i dag en modern by med massor av liv hela året runt med särskilt fokus på sport. Byn har en internationell atmosfär där det är tydligt att sporten är fokus och arvet som centrum för de olympiska freestyle tävlingarna år 1992 finns här en. Varje år är det fortfarande stor tävlingar i Tignes i freestyle och freeride där några av världens bästa åkare är med och tävlar.

Tignes på olika höjder

Tignes består av 3 byområden där det i allt finns sex byar. När man populärt pratar om Tignes så menar man Tignes Le Lac och Val Claret som båda ligger i TIgnes 2100, Le Lavachet utgör den lägst belägna delen av Tignes Le Lac. Det är Tignes 2100 som är centrum för Tigens-delen av skidområdet och det är även här de flesta väljer att bo på skidsemestern. Längre ner på berget hittar man Tignes 1800 där Les Boisses också finns. Det är vid Tignes 1800 man svänger vidare mot Val d’Isere. Längst ner i området ligger Tignes 1550 Les Brévières. Alla byarna ligger direkt ut i skidområdet och har gratis skidbussar att ta sig runt i.

Ät gott i Tignes

Överallt i Tignes finns det trevliga ställen att äta på som erbjuder en värld av läckra rätter inom det franska alpin köket. Pröva exempelvis klassikern fondue savoyarde, tartiflette eller raclette som alla tar utgångspunkt i alpernas ost. Vill man äta finare på skidsemestern så finns det Michelin restaurang med en stjärna vid namn Ursus. Här hittar man en vacker restaurang med rötter i det lokala rätterna, restaurangen är inredd med mer än 380 trädstammar som ger en autentiskt skogsatmosfär.

Afterski i Tignes

Gillar man afterski så kommer man älska Tignes. På berget finns det högprofilierade stället La Folie Douce som du också hittar i Alpe d’Huez och Val Thorens. La Folie Douce ligger på gränden mellan Tignes och Val d’Isere med åtgång till båda byarna efter en lång eftermiddag i solen med rosé, dans och shower. Vill man istället av berget för afterski så finns det många möjligheter i både Le Lac och Val Claret. Besök exempelvis baren Tiger i Val Claret som bjuder på goda cocktails och öl.

Tignes utanför pisterna

Utöver skidåkning bjuder Tignes på mycket annat inom vintersportens värld. Du kan åka skridskor på den frusna sjön Le Lac mellan de två byarna i Tignes 2100. Man kan också paraglida över de snötäckta bergstopparna, isklättra, åka kälke, bowla, spela tennis eller squash. På kvällen väntar restauranger, diskotek, nattklubbar och barer där de spelas livemusik med en fantastiskt stämning.

Utvalda skidresor från Tignes

Sök efter skidresa

Residences Village Montana

Residence Village Montana i Tignes är fina fyrstjärniga lägenheter i olika storlekar.

Résidence Club MMV l'Altaviva - Kort vistelse

Selections Résidence Club MMV l'Altaviva är ett elegant och stämningsfullt boende i stadsdelen Tignes 1800. Du behöver endast gå ut genom dörren och sedan är du i pisten. Efter lite skidåkning är du vid liften som tar dig längre in i det utmanande skidområdet. De eleganta lägenheterna erbjuder alla en fin utsikt över skidområdet och dalen. I receptionen kan du dagen innan beställa smörgåsar till frukost. När alla har återvänt från pisterna finns det fortfarande gott om underhållning för barnen Läs mer

Bilder och video från Tignes


Användaromdömen om Tignes

Skidterräng
4,38
Liftsystem
4,17
Afterski
3,56
Staden
3,31
Barnvänlig
4,00
Nybörjarvänlig
4,50
Prisnivå
2,50
Offpist
5,00
Tignes har en totalpoäng på 3,93 stjärnor av 5. Baserat på 118 recensioner.

Snörapporter och väder

Lørdag
Sne
Sne
-1ºC
-4ºC
4,9 mm
1,8 m/s
syd-sydøst
Søndag
Delvist skyet
Delvist skyet
-1ºC
-1ºC
1,6 mm
3,4 m/s
vest-sydvest
Mandag
Kraftig regn
Kraftig regn
2ºC
1ºC
8,7 mm
2,3 m/s
vest-sydvest
Tirsdag
Kraftig regn
Kraftig regn
3ºC
2ºC
25,6 mm
1,2 m/s
vest-sydvest

Artiklar om skidresor till Tignes

Ny lift i Tignes/Val d’Isere till vintern 22/23

11 saker du ska uppleva i Tignes/Val d´Isere


Karta över Tignes

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Tignes. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen