Skidsemester i Sverige

Sverige

Resebyråer till Sverige: Active Ski Travel, Snowtrex

Syd- och Västsverige har destinationer som är helt perfekta för barnfamiljer och nybörjare.

Mellansverige hittar man bl.a. Nordeuropas största alpina skidområde, Sälen, som bjuder på mer än 250 pister i alla svårighetsgrader, massor av offpist och snowparks.

I Nordsverige finns de största fjällen och de vildaste skidupplevelserna. Här finns ”Nordens Alper” i Åre, Skandinaviens största skidområde i Funäsdalen, och längst norrut, 25 mil norr polarcirkeln, finns det legendariska skidområdet Riksgränsen, där det bland annat är möjligt att åka helikopter ut i det vilda, snöklädda landskapet till kilometervis av orörd offpist. Sverige är dessutom perfekt för längdskidor. Vi svenskar är ju med bland världseliten och vi har ju även världens mest kända längdskidslopp, nämligen Vasaloppet.

Topp 10

  1. Funäsdalen
  2. Branäs
  3. Idre Fjäll
  4. Åre
  5. Sälen
  6. Vemdalen
  7. Lindvallen
  8. Gillersklack
  9. Hundfjället
  10. Romme Alpin

Skidsemester med barn

Det är härligt enkelt för barnfamiljer att åka på skidsemester i Sverige, eftersom transporttiden är minimal. På största delen av destinationerna får barnen använda liftarna gratis om de använder en skidhjälm. De flesta hotell och stugor ligger i direkt förbindelse med skidbackarna, och ski in/ski out-möjligheten gör det lättillgängligt till och från liftarna med barnen. Och om man vill ha fler upplevelser med familjen, finns det många andra aktiviteter, så som hundslädesturer, pulkakvällar eller djurparker – bland de mest populära familjedestinationerna kan nämnas Branäs, Orsa Grönklitt, Kläppen och Idre Fjäll.

På längdskidor i Sverige

Från söder till norr finns det i Sverige fler än 3800 längdskidsspår så här finns något för alla, från nybörjaren till toppatleten. Man behöver inte åka till fjällen för att åka längdskidor, flera orter i södra Sverige har också specialiserat sig i längdskidåkning och både Ulricehamn och Billingen är officiella Vasaloppscenter – en kvalitetsstämpel som garanterar bra träningsmöjligheter och att det finns expertkompetens i längdskidåkning och – utrustning på plats.

Flera ställen har elljusspår redan från tidigt på säsongen och ju längre norrut man kommer, desto längre är säsongen. Dalarna är ett sant längdskidsmecka och i Nordsverige finns de helt stora längdskidsupplevelserna för naturälskaren – och de ljusa nätterna i maj ger en extra dimension till den storslagna naturen i Nordsverige.

Fakta om Sverige

Högsta punkt: Kebnekaise, 2.123 m.
Valuta: 1 svensk krona = 100 öre
Huvudstad: Stockholm
Språk: Svenska
Invånarantal: 8,5 mio.
Förval nr.: 0046

Användaromdömen om Sverige

Vi har kombinerat betygen för alla destinationer i Sverige till ett övergripande betyg som du kan se här.

Skidterräng
3,85
Liftsystem
3,73
Afterski
2,94
Staden
3,07
Barnvänlig
4,66
Nybörjarvänlig
4,54
Prisnivå
4,27
Offpist
2,96
Sverige har en totalpoäng på 3,75 stjärnor av 5. Baserat på 1051 recensioner.
Inte som förväntas - Recenserat den 27/01 2022 20:15 - Skapad av Emma

Vet inte vad ja ska säga, var första gången jag var här och är lite av besviken. varit i kläppen innan o tycker dem är mycket bättre. bättre pris klass. Mycket bättre service o trevlig personal! Här i sälen hade vi fulla gubbar redan kl 15 på dagen bland barn som åker I backen. Dåligt skyltat så man vet inte Läs mer

Berusade människor på backen - Recenserat den 20/01 2022 18:30 - Skapad av Anja

Jag och min familj har årligen åkt till olika skidanläggningar men aldrig har vi varit med om något liknande som det som inträffade idag. Berusade människor som får ta liften och åka på backar där små barn åker. Det är under all kritik. En av de berusade lyckades välta två barn, det ena barnet ramlade av liften och den andra Läs mer

Ski-in ski-out från dem flesta boende! - Recenserat den 21/09 2021 09:51 - Skapad av Jerzy

Mycket bra att bilen kan stå och man når hela liftsystemet lätt från stugor/hotell. Liftsystemet skulle kunna förbättras för att minska köer till Västliften, t ex genom att lättar kunna ta sig till Ostbackarna.

Ladda fler recensioner

Artiklar om skidresor till Sverige

Miljardinvestering igång i Branäs

Svensk favorit investerar miljoner i ny lift - och ett våffelstuga

Lofsdalen får nytt område med 10 nya pister

Flera skidområden i Sverige och Norge öppnar innan jul - Se datumen här


Karta över Sverige

Här kan du se en karta med skidområden i Sverige. Klicka på nålarna för fler detaljer om skidområdet.

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen