Skidsemester i Sverige

Skidsemester SverigeSyd- och Västsverige har destinationer som är helt perfekta för barnfamiljer och nybörjare. I Mellansverige hittar man bl.a. Nordeuropas största alpina skidområde, Sälen, som bjuder på mer än 250 pister i alla svårighetsgrader, massor av offpist och snowparks. I Nordsverige finns de största fjällen och de vildaste skidupplevelserna. Här finns ”Nordens Alper” i Åre, Skandinaviens största skidområde i Funäsdalen, och längst norrut, 25 mil norr polarcirkeln, finns det legendariska skidområdet Riksgränsen, där det bland annat är möjligt att åka helikopter ut i det vilda, snöklädda landskapet till kilometervis av orörd offpist. Sverige är dessutom perfekt för längdskidor. Vi svenskar är ju med bland världseliten och vi har ju även världens mest kända längdskidslopp, nämligen Vasaloppet.

Hitta skidresor och skidrestplatser till Sverige

Skidsemester med barn

Det är härligt enkelt för barnfamiljer att åka på skidsemester i Sverige, eftersom transporttiden är minimal. På största delen av destinationerna får barnen använda liftarna gratis om de använder en skidhjälm. De flesta hotell och stugor ligger i direkt förbindelse med skidbackarna, och ski in/ski out-möjligheten gör det lättillgängligt till och från liftarna med barnen. Och om man vill ha fler upplevelser med familjen, finns det många andra aktiviteter, så som hundslädesturer, pulkakvällar eller djurparker – bland de mest populära familjedestinationerna kan nämnas Branäs, Orsa Grönklitt, Kläppen och Idre Fjäll.

På längdskidor i Sverige

Från söder till norr finns det i Sverige fler än 3800 längdskidsspår så här finns något för alla, från nybörjaren till toppatleten. Man behöver inte åka till fjällen för att åka längdskidor, flera orter i södra Sverige har också specialiserat sig i längdskidåkning och både Ulricehamn och Billingen är officiella Vasaloppscenter – en kvalitetsstämpel som garanterar bra träningsmöjligheter och att det finns expertkompetens i längdskidåkning och – utrustning på plats.

Flera ställen har elljusspår redan från tidigt på säsongen och ju längre norrut man kommer, desto längre är säsongen. Dalarna är ett sant längdskidsmecka och i Nordsverige finns de helt stora längdskidsupplevelserna för naturälskaren – och de ljusa nätterna i maj ger en extra dimension till den storslagna naturen i Nordsverige.

Artiklar om Sverige från Skidresor.com

Användarna om Sverige

Vi har lagt ihop betygen för alla destinationer i Sverige till ett samlat betyg, som du kan se här.

Skidterräng:
3,85
Liftsystem:
3,73
Afterski:
2,94
Städerna/byarna:
3,07
Barnvänligt:
4,66
Nybörjarvänligt:
4,54
Prisnivå:
4,27
Off-pist:
2,96
Totala poäng är 3,75 / 5 utifrån 1051 recensioner.

Är super nöjd | Skrivit den 04/04 2018 | Omdöme av Gesunda

Oprettet af Krister

Efter några tunga år så verkar det lätta, suveräna backar och grym utsikt
klart prisvärt .

Är denna kommentar till någon hjälp??
Ja Nej

Tänndalen | Skrivit den 10/03 2014 | Omdöme av Tänndalen

Oprettet af Thomas

Tänndalen, ligger i Skandinaviens största skidområde....... som omfattar HELA Funäsfjällen med Tänndalen,Funäsdalen, Ramundberget och Bruksvallarna.

Det är totalt 135 nedfarter och det stör...
sta området Tänndalen är grymt stort.
Det finns 42 mil pistade leder 400 km skoterleder.

Jag har bott i Iskubens nya hus och dom ligger I backen.

// Tom
Läs mera

Är denna kommentar till någon hjälp??
Ja Nej

Här kan du se en karta med skidområden i Sverige. Klicka på nålarna för fler detaljer om skidområdet.