Skidsemester i Passo Tonale

Passo Tonale (Italien)


på gränsen mellan Lombardiet och Trentino ligger Passo Tonale sida vid sida med byn Ponte di Legno. De två byarna delar det populära skidområdet Adamello Ski som bjuder på varierad skidåkning där all akan var med. Passo Tonale som ligger i de italienska Alperna är en av de första skidanläggningarna som öppnar skidliftarna och en av de sista att stänga dem för säsongen. Området är mycket snösäkert på grund av glaciären Presena som bjuder på skidåkning i upp till 3 100 meters höjd och har snögaranti från jul till påsk - den bjuder även på sommarskidåkning. Utförsåkning i de italienska alperna Passo Tonale ligger idylliskt omgivet av Alpernas tinder och... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Passo Tonale
Skidområdet: 1884-3100 m.ö.h
Staden/byn: 1882 m.ö.h

41 pister i allt
11 stk.
24 stk.
6 stk.

Lifter: 30 stk. / 32.000 pers/time

Släpliftar: 7
Sittliftar: 20
Kabinliftar: 3
på gränsen mellan Lombardiet och Trentino ligger Passo Tonale sida vid sida med byn Ponte di Legno. De två byarna delar det populära skidområdet Adamello Ski som bjuder på varierad skidåkning där all akan var med. Passo Tonale som ligger i de italienska Alperna är en av de första skidanläggningarna som öppnar skidliftarna och en av de sista att stänga dem för säsongen. Området är mycket snösäkert på grund av glaciären Presena som bjuder på skidåkning i upp till 3 100 meters höjd och har snögaranti från jul till påsk - den bjuder även på sommarskidåkning.

Utförsåkning i de italienska alperna

Passo Tonale ligger idylliskt omgivet av Alpernas tinder och Dolomiternas branta klippor, vilket ger skidåkning på hög nivå. I Adamello Ski väntar hela 100 kilometer pister fördelat på blå, röda och svarta nedfarter. Skidområdet ligger högt föra att vara Italien och startar på 1800 meters höjd och fortsätter helt upp till glaciären på 3000 meters höjd. Den första liften i området kom till området redan på 1920-talet och idag förbinds skidområde tav moderna stolliftar och gondoler samt några få släpliftar.

Liftkortet täcker hela skidområdet runt Passo Tonale och Ponte di Legno men om de 100 kilometer pist inte är nog så kan de uppgraderas till hela Super Skirama där du istället får 380 kilometer pist. Det är bara en tur med skidbussen för att nå de andra områdena.

Långa nedfarter och barnvänligt område

Svårighetsgraden i skidområdet passar till alla, oavsett om man är helt ny på skidor, har barnen med eller om man är en erfaren skidåkare. Passo Tonale är därför perfekt för blandade grupper där nivån är olika och alla gärna vill ha de bästa förutsättningarna.

Den erfarna skidåkaren kan exempelvis ta en tur upp till toppen av Presena glaciären och den svarta pisten Paradise som för en ner längs berger och går i långa pister till Ponte di Legno och vidare till Temu. De mindre erfarna skidåkarna kan njuta av de långa blå boulevarderna och trevliga pisterna mellan träden. Till barnen finns det ett avskärmat rullband där de tryggt kan öva sig på skidor. Skidskolan arrangerar massor av lek och ordnar generellt för att barn på alla nivåer får en positiv och lärorik upplevelse på skidor.

Många aktiviteter på skidsemestern i Passo Tonale

Skulle man mot förväntningarna behöva en paus från skidåkningen eller bara har energi över så finns det flera andra aktiviteter i Passo Tonale som man kan göra. Ta en tur på en fatbike, som är en specialdesignad el-cykel till att cykla på snön uppe i berget, eller pröva snöscooter. Lite mer otraditionellt kan man i Passo Tonale pröva snowkite, som bara behöver att man kan åka skidor eller snowboard, sedan blir man dragen över snön av vinden som kitesurf på vattnet. Det finns även skridskoåkning och lekplats till de minsta.

Spa og wellness på skidsemestern

Kombinera skidsemestern med lite extra lyx för att få löst upp musklerna i ett av områdets spa och wellness områden. I byn kan man köpa åtgång till spa på både Hotell Dahu och Hotell La Toretta. Om man vill pröva en unik spa upplevelse så kan vi rekommendera att ta Paradisio- och Presena liften upp mot glaciären och besöka Rifugio Capanna Presena. Här väntar en exklusiv spa upplevelse på 2750 meters höjd och en fantastisk utsikt över bergen.

Utvalda skidresor från Passo Tonale

Sök efter skidresa

Hotel Delle Alpi

Hotell Delle Alpi är ett 4-stjärnigt hotell med spa samt fina rum.

Hotel Adamello

Familjevänligt hotell med god plats till både barn och vuxna Hotel Adamello är ett halvpensionshotell, som sätter familjen i fokus! Med en lugn belägenhet precis i utkanten av ??Passo Tonale så är det stor möjlighet för avslappning samtidig som man är nära både skidåkning och inköp. Här är det fina lokaler , samt extra fokus på familjerum, som har en lekfull och kul inredning. Hotellet har också ett stort lekrum, där barn och barnsliga själar kan utmana deres kreativa sida och Läs mer

Hotel Delle Alpi

Hotell Delle Alpi är ett 4-stjärnigt modernt hotell med wellness och fina faciliteter

Bilder och video från Passo Tonale


Användaromdömen om Passo Tonale

Skidterräng
4,06
Liftsystem
3,94
Afterski
2,88
Staden
2,66
Barnvänlig
4,57
Nybörjarvänlig
4,71
Prisnivå
4,00
Offpist
3,67
Passo Tonale har en totalpoäng på 3,81 stjärnor av 5. Baserat på 32 recensioner.

Snörapporter och väder

Lørdag
Skyet
Skyet
7ºC
-4ºC
0,0 mm
1,7 m/s
syd-sydvest
Søndag
Skyet
Skyet
7ºC
-2ºC
0,0 mm
1,4 m/s
vest-sydvest
Mandag
Skyet
Skyet
10ºC
1ºC
3,6 mm
0,8 m/s
syd-sydvest
Tirsdag
Regn
Regn
6ºC
5ºC
27,3 mm
1,3 m/s
vest-nordvest

Artiklar om skidresor till Passo Tonale

Val di Sole är fortfarande i sitt esse

I Passo Tonale med pudersnö og pasta

Passo Tonale - 120 km varierad snösäker skidåkning


Karta över Passo Tonale

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Passo Tonale. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen