Skidsemester i Tyskland

Skidsemester Tyskland
Foto från Snowdome i Hamburg
De skidanläggningar som finns i Tyskland ligger i den del av Alperna som gränsar till Österrike, och det är ofta förbisedda skidområden för svenskarna. Genom att förlägga din skidsemester i Tyskland får du ofta en billigare skidsemester än i många andra länder. Berchtesgaden, som består av 4 skidområden, har de senaste åren blivit synnerligen populära bland svenskarna. De mest kända områdena är Oberstdorf och Garmisch-Partenkirchen, där sistnämnda är det enda glaciär-skidområdet i Tyskland. De Olympiska Vinterspelen gick av stapeln i Garmisch-Partenkirchen år 1936.

Hitta skidresor och skidrestplatser till Tyskland

Weekendskidåkning i södra Tyskland och Harz

Det typiska med de tyska skidområden är många skidåkare som är på skidweekend, pga. skidsportens popularitet i landet, åker tusentals skidåkare till skidanläggningarna i södra Tyskland varje helg. I området Harz finns det i städerna Braunlage, Hohegeiss och Hahnenklee bra övernattningsmöjligheter till skidsemestern.

Endagsskidåkning i skidhallar i norra Tyskland

I norra Tyskland finns skidhallar där man kan komma i form till skidsemestern i alperna eller få en bra upplevelse för hela familjen. Vid Hamburg ligger Alpincenter Hamburg-Wittenburg, som är Europas största inomhushall med en areal på hela 30 000 m2, och som i vintersäsongen har öppet varje dag till kl. 23.00.

Skidsemester med sauerkraut, korv och julmarknad

När man är på skidsemester i Tyskland, så kan man inte undgå doften från de goda tyska korvarna eller Tysklands nationalrätt Eisbein mit Sauerkraut. En annan tysk tradition är julmarknader som finns i massvis längs Alperna, där man kan hålla värmen med glühwein i flera smaksvarianter. I Hamburg har de också julmarknad, och varför inte ta en uppvärmningsskidtur och kombinera med julshopping efter ett besök i skidhallen Alpincenter Hamburg-Wittenburg och få allt julgodis med hem till jul.

Artiklar om Tyskland från Skidresor.com

Användarna om Tyskland

Vi har lagt ihop betygen för alla destinationer i Tyskland till ett samlat betyg, som du kan se här.

Skidterräng:
3,42
Liftsystem:
3,46
Afterski:
2,88
Städerna/byarna:
3,71
Barnvänligt:
3,62
Nybörjarvänligt:
3,69
Prisnivå:
4,08
Off-pist:
2,25
Totala poäng är 3,39 / 5 utifrån 59 recensioner.

Här kan du se en karta med skidområden i Tyskland. Klicka på nålarna för fler detaljer om skidområdet.