Skidsemester i Branäs (Sverige)


40 mil norr om Göteborg ligger Branäs. Här hittar man ett sörre skidområde med omväxlande alpinterräng med snögaranti från mitten av december till mitten av april. Branäs har en stor pistkarta och därmed en favoritpist till alla åldrar och nivåer som lätt kan nås via det stora liftsystemet. Pisterna är långa och breda, det finns hela 41 pister att välja på. 13 gröna, 14 blå, 5 röda, 1 svart och 2 skidturer. Den längsta backen är 2500 meter lång och utöver det så finns det 7 attraktioner. Attraktioner??? tänker du kanske. Ja det finn nämligen massor av annorlunda och roliga saker utöver nedförsåkningen. Roligt i pisten i Branäs Branäs är... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder

Fakta om Branäs
Skidområdet: 152-567 m.ö.h
33 pister i allt
13 stk.
14 stk.
5 stk.
1 stk.

Lifter: 15 stk. / 6.000 pers/time

Släpliftar: 13
Sittliftar: 1
Kabinliftar: 1
40 mil norr om Göteborg ligger Branäs. Här hittar man ett sörre skidområde med omväxlande alpinterräng med snögaranti från mitten av december till mitten av april. Branäs har en stor pistkarta och därmed en favoritpist till alla åldrar och nivåer som lätt kan nås via det stora liftsystemet. Pisterna är långa och breda, det finns hela 41 pister att välja på. 13 gröna, 14 blå, 5 röda, 1 svart och 2 skidturer. Den längsta backen är 2500 meter lång och utöver det så finns det 7 attraktioner. Attraktioner??? tänker du kanske. Ja det finn nämligen massor av annorlunda och roliga saker utöver nedförsåkningen.

Roligt i pisten i Branäs

Branäs är känd för sin SkiCrossbana som byggdes till Världscupen men det är långt ifrån den enda utmaningen man kan tänka sig. Är man igång så kan man även tävla i speedski och banor där man själv får ta tiden. Gillar man hopp så kan man köra över de mjuka Rollers som ger ett sug i magen eller ta en runda i parken där hopp och boxar står redo. Ska det vara extra galet så kan man testa Big Air Bag där man efter hoppet landar på en stor mjuk madrass . Branäs har det som heter Nintendo land där hela familjen kan åka mellan träden och se alla de ikoniska Mario figurerna träda fram.

Alla aktiviteter är markerade på pistkartan så att det är lätt att hitta om utmaningar önskas. Det blir om kvällen 25 pister upplysta med strålkastare så att du kan ta och åka lite skidor om kvällen. Får man inte nog av bara utförsåkning så finns det i området 28 kilometer längdskidsspår för både klassisk stil och skating. Sporen varierar med länger från 1,5 kilometer till 10 kilometer vilket gör att de passar de allra flesta.

Branäs i barnhöjd

Branäs har 13 år i rad blivit utsett till Sveriges bästa skidområde för barnfamiljer och det är inte utan anledning. Varje dag finns det massvis av gratis aktiviteter för barn där alla de minsta är välkomna. Förutom att vara ett exceptionellt bra skidområde till barn med flera nybörjar områden så bjuder Branäs också på en lång Snowracer bana därman med jämnåriga barn kan åka lift upp så att du slipper släpa din kälke upp efter varje åk. Varje vecka så hålls det Björnbusecupen där alla de små kan testa deras skidkunskaper på en äventyrsbana. Området pälsmaskotar bjuder även in barnen till hemlig afterski för att runda av dagen. Det finns även flera lekområden som kan användas när all skidenergi är använd.

Alla barn under 7 år åker gratis skidor i området men de ska ha ett liftkort , som är gratis, för att få tillgång till det hela.

Bilder och video från Branäs


Användaromdömen om Branäs

Skidterräng
3,78
Liftsystem
3,86
Afterski
3,01
Staden
2,95
Barnvänlig
4,88
Nybörjarvänlig
4,75
Prisnivå
3,88
Offpist
2,25
Branäs har en totalpoäng på 3,67 stjärnor av 5. Baserat på 98 recensioner.

Snörapporter och väder

Lørdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
22ºC
5ºC
0,8 mm
2,5 m/s
syd
Søndag
Let skyet
Let skyet
23ºC
10ºC
0,0 mm
1,7 m/s
vest
Mandag
Delvist skyet
Delvist skyet
17ºC
10ºC
0,0 mm
1,8 m/s
øst-sydøst
Tirsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
20ºC
9ºC
0,0 mm
2,1 m/s
syd-sydøst

Artiklar om skidresor till Branäs

Miljardinvestering igång i Branäs


Karta över Branäs

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Branäs. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen