Skidsemester i Canazei

Canazei (Italien)

Resebyråer till Canazei: Nortlander, SKILINK, Slopestar, Slopetrotter, Snowtrex, Sunweb

I den norra delen av Italien hittar man skidorten Canazei. Skidområdet är det största i världen och man kan därför åka nedför nya pister varje dag under hela sin skidsemester i Canazei.Byn ligger i bergskedjan Dolomiterna som är en del av Alperna. Den sydliga placeringen betyder att man oftast kan njuta av de bra italienska pisterna och den vackra utsikten i solen. Läs mer

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Canazei
Skidområdet: 1465-2950 m.ö.h
Staden/byn: 1465 m.ö.h

1200 pister i allt
360 km blå
720 km röd
120 km svart

Lifter: 450 stk.

Släpliftar: 159
Sittliftar: 220
Kabinliftar: 71

Skidåkning i Canazei

Från själva Canazei har man tillgång till i all 122 mil pist – de flesta av pisterna är röda. I närheten av Canazei hittar man även Sella-massivet, som det är möjligt att åka skidor runt om.
Turen runt massivet är en dagstur och kallas ”Sella Ronda”. Rutten är cirka 4 mil lång inklusive turerna i liften. Man åker förbi Campitello och vidare över passet till Val Gardena och den berömda störtloppspisten.

Skidområden i Dolomiterna är generellt sett överväldigande och vill du ha en extraordinär skidsemester bör du åka till Canazei.
Förutom att området är enormt, är snön på pisterna i hög kvalitet och pisterna är alltid välpreparerade.
Alla liftar är öppna till klockan 17:30, vilket gör det möjligt att få långa skiddagar.

Pister för alla nivåer

Skidåkningen i Canazei har något för alla smaker och för alla ambitionsnivåer.
Det finns så många pister att alla skidåkare kan utmanas på en skidsemester i Canazei, vare sig man är nybörjare eller expert, och vare sig man är ung eller äldre. Canazei och skidområdet Superski Dolomiti har alltid nya upplevelser så att en skidsemester hit är perfekt. Canazei rymmer alltid nya upplevelser, så endast en skidsemester i området är sällan tillräckligt.

Historiska Canazei

Omrdået Val di Fassa, som Canazei är en del av, har varit påverkat av första världskriget fram till nu. Trupperna korsade under kriget dalen och det kan man fortfarande idag se spår ifrån om man letar. Tunnlar från Val San Nicol till Marmolada är grävda i klipporna och i isen på Marmolada glaciären - dessa kan besökas en idag och gör Canazei till ett intressant historiskt området.

Ät gott i den trevliga byn

Byn har fina byggnader och många mysiga gator där man hittar många olika stämningsfulla kaféer, restauranger och mindre matställen.
Åtskilliga spännande butiker pryder också området. En shoppingtur är perfekt om man skulle behöva en paus från skidåkandet. Canazei bjuder självklart på en värld av kulinariska upplevelser och det italienska köket väntar med delikatesser, pasta, vin och grappa. Utöver det italienska köket så kan man förvänta sig en liten upplevels ei det gamla Österrike-ungern imperie köket som satt sin prägel här. Ska du på afterski så finns det gott om möjligheter till det.

Fördelen i Canazei är att du betalar ca hälften av priserna som finns i de franska alperna när du vill äta något trevligt.

När du letar bostad i Canazei så finns det många möjligheter att välja på, allt från halv pension, lägenheter till lyxiga hotell. Med de varierande skidåket så finns det alltså något för alla här.

Utvalda skidresor från Canazei

Sök efter skidresa

Apartments Casa Planber

I lägenheterna Apartments Casa Planber bor du nära skidåkningen i Canazeis stora skidområde Dolomiti Superski - lättare kan det inte bli.

Cesa Stefi

Bekväma lägenheter endast 100 meter från huvudliften och på gångavstånd från Canazeis restauranger. Om du vill bo centralt, bara 100 meter från Pecols huvudlift och på gångavstånd från byns många restauranger, är Cesa Stefi det perfekta valet. Detta ljusa och nyare lägenhetskomplex ligger i den charmiga och livliga byn Canazei . Lägenheterna på Cesa Stefi är funktionella och ligger bara 100 meter från huvudliften. Cesa Stefi har flera olika lägenheter och passar par, familjer och vänner som vill bo nära liften Läs mer

Apartments Casa Planber

Vill du bo i rymliga lägenheter nära huvudliften i Canazei? Välkommen till Apartments Casa Planber.

Bilder och video från Canazei


Användaromdömen om Canazei

Skidterräng
4,60
Liftsystem
4,38
Afterski
3,92
Staden
4,17
Barnvänlig
3,13
Nybörjarvänlig
3,38
Prisnivå
3,75
Offpist
3,14
Canazei har en totalpoäng på 3,81 stjärnor av 5. Baserat på 295 recensioner.
Canazei - fulltecknat schema - Recenserat den 13/09 2021 11:27 - Skapad av Nils

Eftersom jag några år tidigare åkte till Val Gardena med familjen hade jag redan en uppfattning om "Superski Dolomiti" när jag med gubbgänget (ja, vi är 60-plussare) attackerade området än en gång fast nu från Canazei. Jag bestämde mig rätt så tidigt att lägga upp ett veckoprogram för oss vilken kan vara en vägledning för dig att uppleva hela Läs mer

Skidåkningens landet lagom - Recenserat den 13/09 2021 08:07 - Skapad av Erik Pettersson

Alltid kanon preparerade backar där man slipper långa liftköer vilket gör skidåkningen till ren o skär glädje.Själva byn fungerar bra , men man behöver boka bord i tid på restaurangerna om man vill äta på de bästa. Är man inte så noga med det så finns det plats för alla. Bra boenden till rimliga priser. Inget partyställe för ungdomar men Läs mer

Varierande härligt område - Recenserat den 20/04 2020 11:44 - Skapad av Ann

Canazei är hittills något av en favorit. Försöker åka till ett nytt ställe i Italien varje år, och Canzei är högt upp på listan för ett återbesök. Gillade variationen på pister, Möjligheten att åka i nya backar hela tiden och hitta vackra hytter för god mat överallt.

Snörapporter och väder

Mandag
Regnbyger
Regnbyger
22ºC
13ºC
0,3 mm
2,3 m/s
syd-sydvest
Tirsdag
Let regn
Let regn
21ºC
15ºC
0,2 mm
2,1 m/s
syd-sydvest
Onsdag
Lette regnbyger
Lette regnbyger
22ºC
14ºC
0,5 mm
2,3 m/s
syd-sydvest
Torsdag
Regnbyger
Regnbyger
23ºC
15ºC
2,5 mm
1,2 m/s
vest

Artiklar om skidresor till Canazei

Bege dig ut på upptäcktsfärd i världens största skidområde

Upplevelser på en skidsafari i Dolomiterna

Skidsafari i Dolomiterna

10 saker du ska uppleva i Canazei


Karta över Canazei

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Canazei. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen