Skidsemester i Davos (Schweiz)

Resebyråer till Davos: Snowtrex

Den lilla men världskända schweiziska byn Davos ligger i den nordöstliga delen av Schweiz omgiven av höga berg. Davos är känt för att vara en högt belägen hälso- och skidby med idyllisk placering på 1 560 meters höjd vid Davos sjö. Davos bjuder på bra skidåkning i ett stort område där 80% av pisterna ligger på över 2000 meters höjd. Utöver bra skidåkning för alla smaker bjuder Davos också på hotell och lägenheter av hög standard med en charmerande bymiljö som absolut gör det värt att besökas.På skidor i Davos I Davos kan skidåkare glädja sig över 269 kilometer pist som förbinds med hjälp av 55 liftar. Pisterna är... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Davos
Skidområdet: 1560-3146 m.ö.h
Staden/byn: 1560 m.ö.h

310 pister i allt
60 km blå
132 km röd
118 km svart

Lifter: 52 stk. / 64.400 pers/time

Släpliftar: 29
Tåg: 3
Sittliftar: 9
Kabinliftar: 11
Den lilla men världskända schweiziska byn Davos ligger i den nordöstliga delen av Schweiz omgiven av höga berg. Davos är känt för att vara en högt belägen hälso- och skidby med idyllisk placering på 1 560 meters höjd vid Davos sjö. Davos bjuder på bra skidåkning i ett stort område där 80% av pisterna ligger på över 2000 meters höjd. Utöver bra skidåkning för alla smaker bjuder Davos också på hotell och lägenheter av hög standard med en charmerande bymiljö som absolut gör det värt att besökas.

På skidor i Davos

I Davos kan skidåkare glädja sig över 269 kilometer pist som förbinds med hjälp av 55 liftar. Pisterna är fördelade över 5 områden: Jakobshorn, Pischa, Rinerhorn, Parsenn och Madrisa. Allt hänger samman men om du bor i Davos så är det extra lätt åtgång till alla de olika områdena då Davos ligger med Jakobshorn på ena sidan och Parsenn på andra - vilket är de två största delområdena.

På nordsidan hittar du Parsenn, här är det tal om en familjevänlig, alpin skidåkning med breda backar plus några möjligheter för off-pist. Jacobshorn är berget för de unga. Här spelas det hög musik dagen lång mellan barerna och utanför trängs snowboardåkarna som testat sina krafter med de mer utmanande pisterna speciellt på toppen av berget. En del skidåkare åker skidor från Davos och hamnar i grannbyn Klosters och så tar de tåget tillbaka.

Massor av offpist

På skidsemestern till Davos finns det bra möjligheter att komma ut och sätta sina egna spår i den orörda snön. Det är bara kreativiteten som sätter gränsen för vart spåren ska gå i den djupa snön men om man vill ha inspiration så finns det linjer att följa. Prova Funi line som är en dagstur på alla områdets opreparerade pister som är markerade där man bara ska koncentrera sig på att åka utför och inte behöver gå uppåt. Det finns också Madrisa round trip som har varit en klassiker i Davos i årtionden. Turen går från Klosters över gränsen till Österrike och tillbaka igen. Den är uppskattad att ta ca 7 timmar att köra och är inte tekniskt svår så de flesta kan vara med.

Barn är mer än välkomna

Hela skidområdet omkring Davos har fått kvalitetsmärket "Families Welcome" från den schweiziska turistorganisationen. Det är en utmärkning som tilldelas till områden som gör extra för att välkomna barn och deras familjer. Något som har hjälp till med utmärkelsen är de 3 barnområden som finns i området. Vid Madrisa finns det ett område med rullband, barnliftar, karuseller, hoppborg, trampolin, airbag och mycket mer. Vid Pischa finns det ett mindre barnområde som erbjuder barnpassning och lekmöjligheter. Det sista är vid Reinerhorn där man kan leka på äventyrspisten och alla barn under 6 år åker gratis i liftarna.

Davos är en by med massor av liv och charm

Med sina nästan 13.000 invånare är Davos faktiskt en av de skidorter som har flest invånare. Detta faktum ger både området en lokal charm och stora möjligheter till att göra annat än att bara åka skidor. Samhället kan erbjuda ett stort antal sportsfaciliteter, bl.a. simhall, skridskobana och en stor iskockeyhall. Samtidig finns det många bra restauranger, ett kasino och ett ganska livligt nattliv.Utvalda skidresor från Davos

Sök efter skidresa

Hotel Europe Davos

Komfortabla och 4-stjärniga Hotel Europe Davos ligger mitt i centrum av Davos Platz, precis vid liften Schatzalpbahn (ingår ej i liftkortet), samt ca 1 km från liften Jakobshornbahn. Skidbussen stannar ca 200 meter bort. Till det modernt inredda hotellets bekvämligheter hör reception med entréområde, hiss, Wi-Fi, sällskapsrum, restaurang samt skidrum. Ett avgiftsbelagt parkeringsgarage står till förfogande, ca 20 meter från hotellet. Den uppvärmda simhallen, området med liggstolar samt bastun (mot avgift, reservation krävs) erbjuder härlig avkoppling (öppettider enligt anslag på Läs mer

Hard Rock Hotel Davos

Moderna och 4-stjärniga Superior Hard Rock Hotel Davos ligger mitt i centrum av Davos. Skidområdet Davos Jakobshorn ligger ca 800 meter bort. En skidbuss stannar ca 50 meter från hotellet, och till en startpunkt i längdskidspåret är det ca 400 meter. Bekvämligheter Boendet har reception och hiss, Wi-Fi, sällskapsrum, bar, restaurang, matsal, frukostrum, bagageförvaring, terrass samt skidrum med pjäxtorkar. Laddningsstation för elbilar, parkeringsplatser och parkeringsgarage finns också vid hotellet och kan användas mot avgift. Det ca 1 000 m² stora Läs mer

Spenglers Inn

Gemytliga Spenglers Inn ligger i centrum av Davos Platz, ca 150 meter från liften Schatzalpbahn (inte inkluderat i liftkortet) och ca 50 meter från närmsta hållplats för skidbussen. Till liften Jakobshornbahn är det ca 850 meter. Ett insteg i längdskidspåren finns ca 700 meter bort. Till det välskötta hotellets bekvämligheter hör lobby med reception, Wi-Fi, hiss, bagageförvaring, restaurang, bar, skidrum och terrass. Parkeringsplatser samt parkeringsgarage och laddningsstation för elbilar kan bokas på plats mot avgift (i mån av plats). Spenglers Läs mer

Bilder och video från Davos


Användaromdömen om Davos

Skidterräng
4,60
Liftsystem
4,00
Afterski
3,00
Staden
3,90
Barnvänlig
0,00
Nybörjarvänlig
0,00
Prisnivå
0,00
Offpist
0,00
Davos har en totalpoäng på 3,88 stjärnor av 5. Baserat på 10 recensioner.

Snörapporter och väder

Lørdag
Skyet
Skyet
1ºC
-1ºC
0,4 mm
1,5 m/s
syd
Søndag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
-1ºC
-1ºC
1,4 mm
1,5 m/s
vest-nordvest
Mandag
Skyet
Skyet
4ºC
-1ºC
2,0 mm
2,9 m/s
vest
Tirsdag
Let regn
Let regn
4ºC
-1ºC
9,2 mm
1,1 m/s
syd-sydvest

Karta över Davos

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Davos. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen