Skidsemester i Davos (Schweiz)

Resebyråer till Davos: Snowtrex

Den lilla men världskända schweiziska byn Davos ligger i den nordöstliga delen av Schweiz omgiven av höga berg. Davos är känt för att vara en högt belägen hälso- och skidby med idyllisk placering på 1 560 meters höjd vid Davos sjö. Davos bjuder på bra skidåkning i ett stort område där 80% av pisterna ligger på över 2000 meters höjd. Utöver bra skidåkning för alla smaker bjuder Davos också på hotell och lägenheter av hög standard med en charmerande bymiljö som absolut gör det värt att besökas.På skidor i Davos I Davos kan skidåkare glädja sig över 269 kilometer pist som förbinds med hjälp av 55 liftar. Pisterna är... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Davos
Skidområdet: 1560-3146 m.ö.h
Staden/byn: 1560 m.ö.h

310 pister i allt
60 km blå
132 km röd
118 km svart

Lifter: 52 stk. / 64.400 pers/time

Släpliftar: 29
Tåg: 3
Sittliftar: 9
Kabinliftar: 11
Den lilla men världskända schweiziska byn Davos ligger i den nordöstliga delen av Schweiz omgiven av höga berg. Davos är känt för att vara en högt belägen hälso- och skidby med idyllisk placering på 1 560 meters höjd vid Davos sjö. Davos bjuder på bra skidåkning i ett stort område där 80% av pisterna ligger på över 2000 meters höjd. Utöver bra skidåkning för alla smaker bjuder Davos också på hotell och lägenheter av hög standard med en charmerande bymiljö som absolut gör det värt att besökas.

På skidor i Davos

I Davos kan skidåkare glädja sig över 269 kilometer pist som förbinds med hjälp av 55 liftar. Pisterna är fördelade över 5 områden: Jakobshorn, Pischa, Rinerhorn, Parsenn och Madrisa. Allt hänger samman men om du bor i Davos så är det extra lätt åtgång till alla de olika områdena då Davos ligger med Jakobshorn på ena sidan och Parsenn på andra - vilket är de två största delområdena.

På nordsidan hittar du Parsenn, här är det tal om en familjevänlig, alpin skidåkning med breda backar plus några möjligheter för off-pist. Jacobshorn är berget för de unga. Här spelas det hög musik dagen lång mellan barerna och utanför trängs snowboardåkarna som testat sina krafter med de mer utmanande pisterna speciellt på toppen av berget. En del skidåkare åker skidor från Davos och hamnar i grannbyn Klosters och så tar de tåget tillbaka.

Massor av offpist

På skidsemestern till Davos finns det bra möjligheter att komma ut och sätta sina egna spår i den orörda snön. Det är bara kreativiteten som sätter gränsen för vart spåren ska gå i den djupa snön men om man vill ha inspiration så finns det linjer att följa. Prova Funi line som är en dagstur på alla områdets opreparerade pister som är markerade där man bara ska koncentrera sig på att åka utför och inte behöver gå uppåt. Det finns också Madrisa round trip som har varit en klassiker i Davos i årtionden. Turen går från Klosters över gränsen till Österrike och tillbaka igen. Den är uppskattad att ta ca 7 timmar att köra och är inte tekniskt svår så de flesta kan vara med.

Barn är mer än välkomna

Hela skidområdet omkring Davos har fått kvalitetsmärket "Families Welcome" från den schweiziska turistorganisationen. Det är en utmärkning som tilldelas till områden som gör extra för att välkomna barn och deras familjer. Något som har hjälp till med utmärkelsen är de 3 barnområden som finns i området. Vid Madrisa finns det ett område med rullband, barnliftar, karuseller, hoppborg, trampolin, airbag och mycket mer. Vid Pischa finns det ett mindre barnområde som erbjuder barnpassning och lekmöjligheter. Det sista är vid Reinerhorn där man kan leka på äventyrspisten och alla barn under 6 år åker gratis i liftarna.

Davos är en by med massor av liv och charm

Med sina nästan 13.000 invånare är Davos faktiskt en av de skidorter som har flest invånare. Detta faktum ger både området en lokal charm och stora möjligheter till att göra annat än att bara åka skidor. Samhället kan erbjuda ett stort antal sportsfaciliteter, bl.a. simhall, skridskobana och en stor iskockeyhall. Samtidig finns det många bra restauranger, ett kasino och ett ganska livligt nattliv.Bilder och video från Davos


Användaromdömen om Davos

Skidterräng
4,60
Liftsystem
4,00
Afterski
3,00
Staden
3,90
Barnvänlig
0,00
Nybörjarvänlig
0,00
Prisnivå
0,00
Offpist
0,00
Davos har en totalpoäng på 3,88 stjärnor av 5. Baserat på 10 recensioner.

Snörapporter och väder

Mandag
Let skyet
Let skyet
23ºC
13ºC
0,0 mm
3,4 m/s
sydvest
Tirsdag
Regn
Regn
21ºC
13ºC
0,9 mm
2,9 m/s
vest
Onsdag
Lette regnbyger
Lette regnbyger
19ºC
13ºC
0,3 mm
1,8 m/s
nordvest
Torsdag
Lette regnbyger
Lette regnbyger
23ºC
12ºC
0,8 mm
2,3 m/s
nordvest

Karta över Davos

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Davos. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen