☔ Rea på regnkläder - Över 200 prissänkta modeller - Spara upp till 63% här

Livigno

Livigno ligger i det nordliga Italien nära den schweiziska gränsen. Staden har statusen: tullfri och man kan därför köpa många olika märkesvaror till låga priser.

Det ligger skidområden på öst- och västsidan av staden. Du kan alltså få ut det maximala av din skidsemester i Livigno när du på förmiddagen kan åka på Carosello-sidan medan eftermiddagens skidåkning kan äga rum på Mottolino-sidan.

Den tullfria statusen gör staden till ett shoppingmekka, vilket får många att lägga sin skidsemster i Livigno. Man kan på grund av den tullfria statusen ha en relativt billig skidsemester i Livigno där man samtidig har möjlighet för att shoppa när man inte åker skidor.

Liftsystemet i Livigno är utbyggt med stolliftar till båda sidorna av staden så att du inte ska tillbringa hela din skidsemester i långa liftköer utan istället kan tillbringa tiden i pisten. En skidsemester i Livigno är väldigt eftertraktad, man nästan aldrig upplever liftköer eftersom liftsystemet är så bra som det är.

Under en skidsemester i Livigno kan man åka på i allt 110 km pist som är fördelade på två bergssidor, Carosello och Mottolino, där nybörjare och lite mer vana skidåkare verkligen känner sig hemma. I de breda backarna kan de vana skidåkarna utnyttja carvingskidornas förträffligheter.

Staden ligger i 1816 meters höjd och du kan därför alltid vara säker på att det är snögaranti. Livigno är en del av en större naturpark och pisterna får därför inte utvidgas i antal eller kilometer. Därför ändrar det sig inte nämnvärt och du kommer från år till år kunna uppleva att en skidsemester i Livigno är någonlunda den samma upplevelsen på varje skidsemester. De befintliga pisterna underhålls och renoveras, men områdets storlek är fast.

Efter en hel dags skidåkning kan man utnyttja stadens after ski-möjligheter för att koppla av lite. Det finns över 20 barer och två diskotek i Livigno, så det finns goda möjligheter för bra after ski.

Som barnfamilj kan man ha en billig skidsemester i Livigno eftersom priserna är låga och att barn under 8 år åker gratis med liftarna. Det är generellt sett ett bra ställe för nybörjare eftersom det mesta av skidåkningen föregår runt dalen och därför kan man hålla koll på alla.

Skidsemester förslag i Livigno

Appartement Zembro Appartement Zembro Bil fra 4.039:-/pers.
Hotel Capriolo Hotel Capriolo Fly fra 13.335:-/pers.
Lägenheter Marissa Lägenheter Marissa Bil fra 2.689:-/pers.
Nollställ   Utökad sökning

Foton och video

Bilder från Skidresor.coms användare och instagram

Användarna om Livigno

Här kan du se användarnas betyg för Livigno

Skidterräng:
4,17
Liftsystem:
4,22
Afterski:
4,09
Staden/byn:
4,37
Barnvänligt:
4,53
Nybörjarvänligt:
4,40
Prisnivå:
4,05
Off-pist:
2,21
Totala poäng är 4,01 / 5 utifrån 252 recensioner.
Skriv en kommentar