Skidsemester i Livigno

Livigno (Italien)

Resebyråer till Livigno: Nortlander, SKILINK, Slopestar, Slopetrotter, Snowtrex, Sunweb

Livigno ligger på 1816 meters höjd i det nordliga Italien nära Schweiz. Skidområdet här är väldigt eftertraktat då liftsystemet är så bra att man nästan aldrig upplever liftköer. Pisterna kanske inte är de galnaste i världen men de är verkligen välpreparerade och man kan vara säker på att det finns snö nog. Byn är tullfri vilket gör Livigno till ett inköpsmekka och är för många en extra push till att fira semestern här. Det ligger skidområden på öst- och västsidan Läs mer

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Livigno
Skidområdet: 1816-2796 m.ö.h
Staden/byn: 1816 m.ö.h

74 pister i allt
28 stk.
36 stk.
10 stk.

Lifter: 33 stk. / 46.000 pers/time

Släpliftar: 15
Tåg: 3
Sittliftar: 15
Liftsystemet i Livigno är utbyggt med stolliftar till båda sidorna av staden så att du inte ska tillbringa hela din skidsemester i långa liftköer utan istället kan tillbringa tiden i pisten. En skidsemester i Livigno är väldigt eftertraktad, man nästan aldrig upplever liftköer eftersom liftsystemet är så bra som det är.

Skiområdet fordeler sig på båda sidorna av byn

Under en skidsemester i Livigno kan man åka på i allt 110 km pist som är fördelade på två bergssidor, Carosello och Mottolino, där nybörjare och lite mer vana skidåkare verkligen känner sig hemma. I de breda backarna kan de vana skidåkarna utnyttja carvingskidornas förträffligheter. Livigno är en del av en större naturpark så förhållandena ändrar sig inte så mycket som i många av de andra byarna. Naturligtvis upprätthålls det och renoveras området men områdets storlek är fast.

Läs mycket mer om Livigno på sidan med pistkartanfrån Livigno.

Bra afterski i Livigno

Efter en hel dags skidåkning kan man utnyttja stadens after ski-möjligheter för att koppla av lite. Ett av de populära ställena är "Stalet" som ligger vid foten av Carosello gondolliften. Många av de skandinaviska byråerna håller afterski här några gånger i veckan. Ett anant stälel som har bra drag är "Tea Del Vidal" som ligger vid botten av Mottolino liften. Det finns över 20 barer och två diskotek i Livigno, så det finns goda möjligheter för bra after ski.

Freestyle-park i världsklass

Livigno har flera snowparker där den mest kända heter Mottolino. I över femton år har de blivit kallat Italiens bästa snowpark och en av Europas tre bästa. Hit kommer några av världens kändaste snowbordare och freestyle åkare för att visa vad de kan. Det går flera tävlingar här varje år och fotograferingar till magasiner.

En dröm för längdskidsåkning

De flesta tänker nog på utförsåkning när de beställer en resa till Livigno. Men har du en passion för längdskidor bör du testa det i Livigno. De har ett superbra område att åka längdskidor där höjdträningen plus 40 kilometer välbehållna längdspår. De förhållandena gör att Livigno varje år får besök av längdskidslandslag från flera länder. Varje år i december har de ett väldigt besökt längdmarathon.

Billig skidsemester för barnfamiljer


Som barnfamilj kan man ha en billig skidsemester i Livigno eftersom priserna är låga och att barn under 8 år åker gratis med liftarna. Det är generellt sett ett bra ställe för nybörjare eftersom det mesta av skidåkningen föregår runt dalen och därför kan man hålla koll på alla.

Utvalda skidresor från Livigno

Sök efter skidresa

Apartment Bait dal Temp

Vill ni bo i en ljus, rymlig och elegant lägenhet i ett lugnt område är Bait dal Temp något för er.

Casa Miranda

Mysigt lägenhetskomplex centralt i charmerende San Rocco i Livigno Casa Miranda ligger nära till lift, shopping och skidbuss i Livignos charmerande San Rocco-område. Lägenheterna Här får man rymliga lägenheter i modern stil, som har allt man behöver. De två översta lägenheterna är de största och de andra varierar i storlek. Om ni är en större grupp, så har ni här plats till upp till 30 personer.

Baita Pedrana

Perfekt lägenhet för familjen som vill bo nära skidskolan och gågatan Baita Pedrana har fyra fina lägenheter som ligger i ett lugnt område nära gågatan och skidskolan. Detta boende passar perfekt till dig som reser med barn till Livigno . Nära skidskolan Baita Pedrana ligger nära skidskolan, vilket gör Baita Pedrana till ett självklart val om du reser med barn. Dessutom har du också endast 2 minuter till centrum där det finns restauranger, butiker och barer. Fina moderna lägenheter Lägenheterna i Läs mer

Bilder och video från Livigno


Användaromdömen om Livigno

Skidterräng
4,17
Liftsystem
4,22
Afterski
4,09
Staden
4,37
Barnvänlig
4,53
Nybörjarvänlig
4,40
Prisnivå
4,05
Offpist
2,21
Livigno har en totalpoäng på 4,01 stjärnor av 5. Baserat på 252 recensioner.

Snörapporter och väder

Mandag
Lette regnbyger
Lette regnbyger
19ºC
10ºC
0,1 mm
4,0 m/s
syd
Tirsdag
Let skyet
Let skyet
20ºC
10ºC
0,0 mm
3,4 m/s
syd-sydvest
Onsdag
Regnbyger
Regnbyger
20ºC
13ºC
0,7 mm
3,4 m/s
syd
Torsdag
Regn
Regn
20ºC
10ºC
3,6 mm
0,6 m/s
sydvest

Artiklar om skidresor till Livigno

Lägenheter och skidstugor i Italien: Här är 12 fantastiska möjligheter

Livigno - En skidort för alla

Livigno har jobbat hårt för att få en ny gondol klar till vintern

Nytt barnkoncept i Alperna


Karta över Livigno

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Livigno. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen