Sök skidresor


Här kan du hitta den perfekta skidresan till skidsäsongen 2024 och 2025. Vi har samlat skidresor från svenska resebyråer som kan skicka dig till antingen Norge, Österrike, Italien, Frankrike, inom Sverige eller någon helt annanstans.

Alltsamman har samlats i en sökfunktion där du hittar Sveriges största urval av skidresor. Det är superlätt och alla möjligheterna uppdateras dagligen från resebyråernas bokningssystem.

Påbörja jakten efter en skidresa nu genom att göra en sökning utifrån dina resekriterier.

Så hittar du de bästa skidresorna

Det är lätt att hitta de bästa skidresorna om du använder vår sökfunktion. Du kan målinrikta din sökning efter dina specifika önskemål och kriterier så att du är säker på att skidresan lever upp till dina förväntningar.

Du kan till exempel söka efter resor med särskilda transportformer, specifika veckor och destinationer och länder. Du kan med fördel även utöka din sökning, där du har många fler möjligheter för att ställa krav till din skidresa.

Genom att trycka på "Utökad sökning" kan du bland annat specificera priset på skidresan samt antalet av resenärer, pister, liftar och antal dagar på skidor. När du har fyllt i alla dina krav och önskemål, ska du bara trycka på sökknappen, varpå du presenteras för de bästa skidresorna.

Skidhelg och korta skidresor på 2-3 dagar

Det blir mer och mer populärt att till exempel ta en skidhelg som bara sträcker sig över ett par dagar. Detta är en smart lösning eftersom man inte behöver ta semester från jobbet eller plugget en hel vecka. Man kan exempelvis ta en skidweekend från torsdag kväll till söndag kväll, så att det bara är en enda vardag man ska ta ledigt.

Detta kan göras flera gånger om året, så man har chansen att åka skidor på flera destinationer. Om du vil söka efter korta mini-skidresor, kan du öppna den utökade sökningen och välja antal skiddagar. Sedan presenteras du för de bästa förslagen.

Du kan läsa mer om korta skidresor och weekendskidåkning här.

Restplatser på skidresor

Det finns många och bra möjligheter att hitta en restplats på en skidsemester, om du gärna vill ha en sista minuten och en spontan skidresa. Många resebyråer får sena avbeställningar på skidresor, vilket gör att du kan hitta bra sista minuten skidresor och restplatser. Resebolagen vill inte ha resor som inte blir sålda, så har du tur kan du hitta sista minuten-resor till mycket låga priser.

Om du letar efter en sista minuten skidresa kan det vara bra att vara flexibel angående destination eller tidpunkt. Det är inte garanti för att du kan hitta rätt restresor om du vill åka till ett särskilt skidområde i en särskild vecka.

I vår sökfunktion efter sista minuten-resor har vi samlat alla skidresor som resebyråerna har angett lediga de senaste 7 dagarna. Det gör att du genom vår sökmotor hittar marknadens bästa restresor till mycket fördelaktiga priser.

Hitta en sista minuten skidsemester här.

Hitta billiga skidresor

Om budgeten är begränsad är det helt säkert möjligt att hitta en billig skidresa. De svenska resebyråerna erbjuder skidresor i alla prisklasser, och om du följer några enkla råd kan du komma iväg på semester för bara ett par tusen kronor.

De dyraste skidresorna hittar man runt jul och nyår samt de populära och barnvänliga veckorna 7, 8, 9 och 10. Detta är årets mest hektiska tidpunkter för skidområdena och därför är priserna naturligtvis högre. Om ens jobb eller skola tillåter det kan man med fördel ge sig iväg på skidsemester innan jul, i början av januari eller efter vecka 10. Här hittar man de billigaste skidresorna, eftersom det är lågsäsong.

Det kan också vara smart att beställa sin skidresa i god tid. Då är det ofta många fler möjligheter att hitta en billig skidresa och resebyråerna ger ofta upp till 1 000 kronor i rabatt till personer som beställer tidigt - gärna redan i juli eller augusti.

Om du är på jakt efter en billig skidresa bör du välja ett av de mindre och inte lika kända skidområdena. Det är stor prisskillnad på transport, logi, liftkort, mat och dryck på de olika skidorterna och oftast är priset billigast i Italien, Norge eller Sverige. Det är dock möjligt att även hitta billiga skidresor till Frankrike och österrike.

Om du vill hitta en billig skidresa bör du använda sökfunktionen högst upp på sidan. Här kan du söka specifikt efter skidresor och efter hur många pengar du maximalt vill betala för att resa.

Skidresor till vintern 2024/2025

Mycket tyder på att det blir en bra och hektisk skidsäsong år 2024/2025. Resebyråerna och skidorterna siar om många besökare och de preliminära snörapporterna bådar gott. Du ska därför vara snabb om du vill ha chansen att hitta en av de bra skidresorna till 2024 och 2025.

Skidåkning i vecka 9

De mest eftertraktade skidresorna ligger alltid i vecka 9. Här har många svenska barn, och även våra nordiska grannländers barn, sportlov och det betyder att många vallfärdar till de populära skidområdena i bland annat Norge, österrike och Italien. Du ska därför vara ute i god tid om du ska hitta de allra bästa skidresorna.

Det är dok inte bara skidresor i vecka 9 som är eftertraktade. Stora delar av Sverige har ju även sportlov vecka 7, vecka 8 och vecka 9 som gör dessa veckor lika eftertraktade som vecka 9. Samma sak gäller skidresor i veckorna runt jul, nyår och påsk eftersom många har semester där. Om du vill ha en billig skidresa, bör du därför söka efter tidpunkter i lågsäsongen eller försöka hitta en restresa.

Populära destinationer och skidområdenDet finns många bra och populära skidområden i både Europa, Asien och Amerika. De flesta svenskar väljer att ta en skidresa runt i Europa och åker oftast till populära länder som Norge, österrike, Frankrike, Italien eller Andorra.

De senaste åren har Wagrain varit den mest populära skidorten för många skandinaver och så förväntas det också att bli de nästkommande åren. Det attraktiva området får dock stor konkurrens av bland annat våra svenska skidorter och även Trysil, Livigno, Val Thorens, Bad Gastein och många fler som alla erbjuder bra faciliteter på orten och bra skidåkning på pisterna.

Det är många bra destinationer som du kan besöka på din nästa skidresa. Använd gärna vår resesökning i toppen, där du kan hitta resor till mer än 200 skidområden. Lycka till i jakten efter din nästa skidresa!

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen