Skidsemester i Österrike

Österrike


Skidanläggningarna i Österrike är placerade i den centrala och västra delen av landet, det ger en ganska kort transporttid från Sverige. Det finns 7-8000 byar med en eller flera liftar, vilket säger en hel del om skidsportens popularitet i landet. Österrike är ett mycket populärt resmål och besöks årligt av tusentals svenskar som väljer att lägga sin skidsemester i Österrike.

Här åker svenskarna skidor i Österrike

Kombinationen av köravstånd, mys, afterskifester och spännande skidområde är med till att främja Österrikes popularitet. Landet är också känt för deras lokala specialiteter som Germknödel, Glühwein och Jägertee. Har man lust att göra annat än skidåkning och afterskiing finns det flera möjligheter, exempelvis kan nämnas hälsobad, saltgruvor och droppstensgrottor, och skidsemestern kan kombineras med ett storstadsbesök i Innsbruck eller Salzburg. Österrike har två gånger varit värd vid de Olympiska Spelen, det var år 1964 och 1972, båda gångerna hölls de i Innsbruck, och landet har också flera gånger lagt snö till VM.

Topp 10

  1. St. Anton
  2. Bad Gastein
  3. Saalbach
  4. Ischgl
  5. Sölden
  6. Zell am See
  7. Wagrain
  8. Lech & Zürs
  9. Schladming
  10. Mayrhofen
Mer information om Österrike under bannern

Kärt barn har många namn

Även om varje stad har sitt eget skidområde, finns det flera skidområden som arbetar tillsammans med gemensamt liftkort, och marknadsföring under ett gemensamt namn, så hittar du i listan till vänster inte den destination du har hört talas om kan det vara för att du har hört ett av följande namn: SkiAmadé är det största skidförbundet i Österrike, liftkortet gäller i många områden, men dessa hänger inte alla ihop, de kan uppdelas i följande underområden:

1) Salzburger Sportwelt med städerna Flachau, Wagrain, St. Johann im Pongau/Alpendorf, Zauchensee, Kleinarl, Radstadt / Altenmarkt, Eben, Filzmoos och Goldegg
2) Schladming Dachstein med skidområdena Planai-Hochwurzen, Hauser-Kaibling, Ski Reiteralm, Ski Fageralm, Dachstein-Gletscher, Galsterberg, Ramsau och Stoderzinken
3) Gasteinertal med Bad Gastein (Schlossalm & Stubnerkogel), det högalpina Sportgastein och det lilla området Graukogel, som rätt enkelt kan nås med skidbuss från Bad Gasteins centrum.
4) Hochkönig, bestående av Maria Alm, Dienten och Mühlbach, varav förstnämnda är bland de mest kända för skandinaver och på slutet av 90-talet gjordes det mycket reklam för fantastiska möjligheter för barnfamiljer.

Dachstein West Består av områdena Gosau, Annaberg och Russbach ligger sydöst om Salzburg.

Europa Sportregion
Är områdena vid Zell am See: Kaprun/Kitzsteinhorn, Schmittenhöhe/Zell am See och Maiskogel som är ett mindre skidområde som ligger på vägen till Kaprun.

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental
Ett av Österrikes största områden 280 pistkilometer och 90 liftar, du får tillgång till pisterna från: Scheffau, Hopfarten, Going, Ellmau, Söll, Itter, Brixen Im Thale och Westendorf.

Fakta om Österrike

Højeste punkt: Großglockner 3.798 m.
Valuta: 1 euro = 100 eurocent
Hovedstad: Wien
Sprog: Tyska
Indbyggertal: 8 mio.
Forvalgsnr.: 0043

Utvalda skidresor från Österrike

Sök efter skidresa

Skinetworks Pension Strass

Mitt på huvudgatan i Mayrhofen bara några få minuter från huvudliften hittar du denna charmiga pärla som välkomnar dig varmt på årets skidresa.

Sportshotel Wagrain

Stort spa, lekområde och konferencefaciliteter Sporthotel Wagrain ligger i natursköna omgivningar och erbjuder ett 1000 m2 stort spa med pooler, bastur, jacuzzi, ångbastu och mycket mer. Det är den perfekta destinationen för familjer, affärsresenärer, par och vänner. Här erbjuds spännande upplevelser för alla åldrar. Aktiv och kulinarisk semester Hotellet erbjuder pilateslektioner, massage, fitness, lekplatser inomhus och utomhus för barn, samt stora konferenslokaler för större evenemang. Ta en drink i den härliga baren och njut av kulinariska upplevelser i restaurangen, eller Läs mer

Hotel "Elizabeth Arthotel"

Här har ni systerhotellet till Hotel Madlein, som båda ägs av familjen Aloys. Ett lyxhotell ut i fingerspetsarna som ligger precis där skidbacken slutar. Strax ovanför ligger liften Pardatschgratbahn vilket gör att läget är så nära ski-in/ski-out ni kan komma i Ischgl. Hotellets bar vid namn Shatzi bar står för fartfylld afterski på eftermiddagarna och tar sig an rollen som Pizza restaurang på kvällarna. Inne på hotellet heter restaurangen Eliza Culinarium där Thomas Zechner med personal välkomnar er. Från det Läs mer

Användaromdömen om Österrike

Vi har kombinerat betygen för alla destinationer i Österrike till ett övergripande betyg som du kan se här.

Skidterräng
4,07
Liftsystem
4,04
Afterski
3,75
Staden
3,80
Barnvänlig
3,83
Nybörjarvänlig
3,77
Prisnivå
3,61
Offpist
3,23
Österrike har en totalpoäng på 3,76 stjärnor av 5. Baserat på. 2.925 recensioner.
Saalbach med gubbgänget - Recenserat den 06/10 2022 16:14 - Skapad av Nils

För första gången sedan jag trevande lärde mig stå på ett par skidor stod Saalbach åter igen på programmet. Första gången var jag 7 år och hade Morsan i bagaget men denna gång var det med mina jämnåriga 60-plussare så förutsättningarna var lite annorlunda.Vi bodde mitt på huvudgatan, strax nedanför Bernkogelbahn's dalstation vilket är ett bra läge då Läs mer

Fantastiskt skidområde - Recenserat den 06/10 2022 16:14 - Skapad av Sebastian Arby

Fantastiskt skidområde. Lätt att hitta och många långa bra backar för den medelgoda och goda skidåkaren. Liftsystemet är snabbt och effektivt, inga långa köer. Till dalstationen tar du dig med ett underjordisk skidband. Vill man ha afterski är detta ett Mecka.

Sölden 2020 - Recenserat den 06/10 2022 16:14 - Skapad av Mårten Lundgren

Överreklammerat område

Mer information om Österrike under bannern

Artiklar om skidresor till Österrike

St. Anton – skidområdet som är svårt att överträffa

Simply Red spelar igång våren i österrikiska Ischgl

21 okända skidområden för familjerna

Ny gondol och stollift till St. Anton 2021/22


Karta över Österrike

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Österrike. Klicka på nålarna för mer information. Det är

Hitta erbjudanden på skidresor