Skidsemester i Val Thorens

Val Thorens (Frankrike)

Resebyråer till Val Thorens: Nortlander, SKILINK, Slopestar, Snowtrex, Sunweb

Val Thorens är den högst belägna skidorten i Europa – byn ligger på 2300 meters höjd Tarentaisdalen. Det garanterar rikligt med snö på en skidsemester oavsett när på året.Väljer man att köpa liftkort till De Tre Dalarna är det möjligt att åka skidor i både Val Thorens och de två andra dalarna, Courchevel och Méribel. I allt är det 600 km pist i De Tre Dalarna som kan utforskas under din skidsemester i Val Thorens. Det finns byar i området att utforska St. Martin de Belleville, Orelle och Les Menuires som är en del av området där du kör igenom den sistnämnda på vägen upp.Läs mycket mer om... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Val Thorens
Skidområdet: 1300-3200 m.ö.h
Staden/byn: 2300 m.ö.h

600 pister i allt
200 km blå
250 km röd
150 km svart

Lifter: 189 stk. / 260.000 pers/time

Släpliftar: 86
Tåg: 3
Sittliftar: 66
Kabinliftar: 35
Val Thorens är den högst belägna skidorten i Europa – byn ligger på 2300 meters höjd Tarentaisdalen. Det garanterar rikligt med snö på en skidsemester oavsett när på året.
Väljer man att köpa liftkort till De Tre Dalarna är det möjligt att åka skidor i både Val Thorens och de två andra dalarna, Courchevel och Méribel. I allt är det 600 km pist i De Tre Dalarna som kan utforskas under din skidsemester i Val Thorens. Det finns byar i området att utforska St. Martin de Belleville, Orelle och Les Menuires som är en del av området där du kör igenom den sistnämnda på vägen upp.


Läs mycket mer om skidområdet på sidan pistkartan från Val Thorens.

Legendarisk afterski i Val Thorens


När man reser till Val Thorens är det ofta även på grund av de fantastiska after-ski-ställena som finns i byn. Det är ett livligt nattliv – och speciellt för unga människor är ortens nattliv tilldragande. Det är dock ett rykte man försöker att sudda ut lite eftersom byn har mer att bjuda på om man väljer att boka en skidresa hit.

På berget kan man hitta den perfekta festen på La Folie Douche som ligger med en stor terrass med utsikt över bergen. Varje dag öppnar det rosé, champagne, temafester och massor av musik på kanske ett av världens bästa afterski ställe.Vill man prova afterski med något extra så är La Folie Douche en upplevelse.

Om det är skidåkningen eller afterskin som gör Val Thorens till ett mekka för säsongsarbetare vet vi inte riktigt men kombinationen gör byn till en av de populärare att åka till.

barnvänliga pister i De Tre Dalarna

Det är inte bara för de festglada ungdomarna och gamla människor som Val Thorens levererar. Det är också massor av plats till barnfamiljer som gärna vill på semester utan kompromisser varken med antal pistkilometer till de rutinerade eller barnvänliga områden till de minsta.

Det kan nämnas att man har byggt ett transportband till barnen när de ska transporteras uppåt i pisten - Transportbandet är med tak så att barnen inte ska frysa när de står på bandet. Flera av nybörjarliftarna i Val Thorens är gratis att använda.

Val Thorens bjuder på goda restauranger

Val Thorens kan också leverera på mat scenen där byn bjuder på en rad goda matställen allt efter humör och plånbok. Restaurangen som kan särskilt nämnas är Jean sulpice som ligger i L’Oxalys-byggnaden i Val Thorens. Denna restaurangen har även Michelin guiden fått upp ögonen för och utdelat två stjärnor till. Är en Michelin restaurang inte nog så kan du ta en tur ner till St Martin de Belleville där man hittar la Bouitte som bjuder på mat högt klassificerade i Michelinguiden.

Utvalda skidresor från Val Thorens

Sök efter skidresa

Hotel Koh-I Nor

Välkommen till en skidsemester där du får det hela och lite till.

Chalet 6 Les Balcons

Vackra lägenheter med fantastisk utsikt över Val Thorens Vårt charmiga boende på Chalet 6 Les Balcons ligger i den övre, lugnare delen av anläggningen, känd som Balcons-området. Du kan enkelt nå Val Thorens centrum på bara 10 minuters avkopplande promenad, eller dra nytta av vår gratis shuttle bus. När du kliver ut på din balkong möts du av en fantastisk utsikt över bergen och Val Thorens. Våra byggnader vänder mot söder och sydväst, så att du kan njuta av solen Läs mer

Hotel Koh-I Nor

I Val Thorens, det högsta skidområdet i Europa, ligger Excellent Hotelet Koh-I Nor på 2400 meter. Den absoluta toppen, bokstavligen och figurativt en diamant bland femstjärniga hotell på grund av de speciella diamantformade glaskonstruktionerna, den oöverträffliga panoramautsikten, wellness-avdelning på 800m², de gastronomiska restaurangerna och den utmärkta servicen. Detta är den perfekta platsen för en exklusiv snöutflykt. Släpp allt och överlåt dig till den kompetenta personalen. De moderna rummen och sviterna är elegant inredda, men utstrålar också värme genom användning av Läs mer

Bilder och video från Val Thorens


Användaromdömen om Val Thorens

Skidterräng
4,55
Liftsystem
4,38
Afterski
4,12
Staden
3,68
Barnvänlig
3,14
Nybörjarvänlig
3,71
Prisnivå
3,14
Offpist
4,00
Val Thorens har en totalpoäng på 3,84 stjärnor av 5. Baserat på 314 recensioner.

Snörapporter och väder

Lørdag
Sne
Sne
-4ºC
1ºC
5,4 mm
1,4 m/s
syd
Søndag
Delvist skyet
Delvist skyet
-2ºC
-4ºC
0,7 mm
1,5 m/s
syd
Mandag
Kraftig sne
Kraftig sne
-1ºC
-2ºC
9,0 mm
1,6 m/s
syd-sydvest
Tirsdag
Kraftig sne
Kraftig sne
-1ºC
-1ºC
22,9 mm
1,0 m/s
syd-sydøst

Artiklar om skidresor till Val Thorens

10 saker du inte får missa i Val Thorens

Val Thorens är färdiga med XL funslope - 2015.

Val Thorens – Världens bästa skidområde upprustas

Val Thorens - De Tre Dalarna


Karta över Val Thorens

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Val Thorens. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen