Weekend-skidåkning: Så hittar du en kort skidsemester till Frankrike »

Om du väljer att flyga till Frankrike kan du nå en mängd fantastiska skidområden på mindre än två timmar från flygplatsen.

Vid första anblicken verkar de franska Alperna långt bort. Därför är det mest logiskt att ta flyget för en kort skidsemester i Frankrike. Ett direktflyg till Genève eller Grenoble tar mellan 2-3 timmar - oavsett om det är från Kastrup, Landvetter eller Arlanda.

Därefter tar det max två timmar att ta sig till några av Frankrikes största och bästa skidområden. Nu är jag ingen stor matematiker, men låt oss ändå räkna på det:

 • 1h - transport till flygplasen
 • 2h - väntetid på flygplatsen
 • 2h - flygning
 • 1h - vänta på bagage
 • 2h - transfer

Om exemplen ovan stämmer tar resan från hemmet till skidorten bara 8 timmar och då får du tillgång till betydligt större alpina skidområden än vad du hittar hemma i Sverige.

Perfekta destinationer för en kort skidsemester i Frankrike


Om du väljer att flyga till Frankrike kan du nå en mängd fantastiska skidområden på mindre än två timmar från flygplatsen. Nedan ser du ett urval av bra skidområden som du snabbt kan nå från Genève Airport (GVA) respektive Grenoble (GNB).

Genéve

 • Chamonix: 1h15m
 • Avoriaz: 1h40m
 • Le Grand Massif: 1h30m

Grenoble

 • Chamrousse: 1h
 • Alpe d’Huez: 1h15m
 • Les Deux Alpes: 1h30m

Från Grenoble kan du också ta dig till Val Thorens på ca 2 timmar (143 kilometer) om du vill besöka Frankrikes mest populära skidort på din korta skidsemester.

Boka din korta skidsemester via en resebyrå


Om du inte har turen att hitta ett riktigt billigt flyg och ett lika billigt hotell, så är det oftast billigast att boka din korta skidsemester via en resebyrå. Dessutom sparar du timmar av research.

Både resebyråer och skidhotell har för länge sedan insett att (svenska) skidåkare i allt högre grad åker på kortare skidresor. Många partnerskap har ingåtts och det finns nu ett brett utbud av flygpaketresor, vanligtvis med avresa på lördag eller onsdag.

Korta skidresor till Frankrike är billigast tidigt på säsongen

En tumregel är att ju mindre skidort, desto billigare kan du köpa en paketresa. Om du väljer att åka på en kort skidsemester utanför högsäsongen kommer detta också att återspeglas i priset.

Du sparar till exempel en hel del på att resa till Flaine vecka 3 istället för Val Thorens vecka 7. Har du möjlighet att resa när det inte är skollov rekommenderar vi definitivt att du gör det. Utanför högsäsongen får du mer utrymme i backarna och du kan spara tusentals kronor.

Så hittar du en miniskidsemester till Frankrike

Om du vill hitta exempel på kortare skidresor kan du använda vår sökfunktion nedan. Om du har några begränsningar/kriterier kan du klicka på de olika rullgardinsmenyerna för att begränsa din sökning. Om det inte är Frankrike du vill åka till kan du hitta bra alternativ i Österrike och Italien.

Nedan hittar du alla korta skidsemestrar (mindre än 5 dagar) till Frankrike.

Publicerad av: Rasmus Skov

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen