Hyr din egen pist i Zillertal

Hyr din egen pist i Zillertal

Som något nytt kan du nu bjuda med dina vänner och din familj på en timmes lek på din helt egen välpreparerade morgonpist i Hochfügen.

Unik upplevelse på din helt privata pist

Drömmer du om en pist som är din egen? En pist där det är plats att göra härligt stora carving-svängar? En nypistad skidbacke där du kan göra de första spåren om och om igen eftersom den inte har åkts av andra än dig och dina vänner? Det låter som en dröm som är få förunnat. Det låter nästan för bra för att vara sant, men med ett giltigt liftkort till Hochfügen kan du i en hel timme, för bara 40 euro per person, hyra en pist i Hochfügen i Zillertal. Hochfügen är ett högt beläget område där terrängen går ända upp till 2500 meters höjd. Snösäkerheten är hög och förhållandena är bra.

Att hyra sin egen pist i Hochfügen är en helt unik naturupplevelse. Ni träffas i tidig morgontimme kl. 07.15 vid Achter-Jetens dalstation. Härifrån tar ni liften upp i höjderna med utsikt över de tomma pisterna. Den köpta timmen börjar så snart ni har kommit upp i terrängen där den nypreparerade pisten ligger knivskarp framför era fötter – och bara för er.

Efter den tidiga timmen med morgonskidåkning serveras det frukost på utsiktsrestaurangen 8er Alm. I de 2 133 meters höjd, där restaurangen ligger, kan ni under en härlig frukost smälta intrycken från morgonens skidupplevelse. Det ingår dessutom en VIP-parkeringsplats bredvid liften.

Det helt unika erbjudandet med privat pist, parkeringsplats och frukost gäller varje torsdag, från januari till slutet av mars 2018. Det kräver fem personer innan det kan bokas en tid.

Efter frukosten väntar hela Hochfügens pistområde. Denna gång är det dock i sällskap med områdets övriga gäster.

Zillertal – ett område med möjligheter

Hochfügen har 83 pistkilometer fördelade på olika nivåer och med massor av utmaningar. Vill man ha fler kilometer och mer äventyr är det möjligt att köpa ett Zillertal superskipass, som ger tillgång till mer än 500 kilometer pister och 179 liftar. Det är möjligt att hitta allt från mysiga och roliga barnpister till utmanande kolsvarta puckelpister. Dessutom finns det en funpark full av boxar, rails och stora hopp. Zillertal bjuder på alla facetter av skidåkningens underbara värld. Det är en naturupplevelse kombinerat med lek, fart, spänning och gemyt. Det mest spektakulära är Hintertux-glaciären som är det enda stället i Österrike som garanterar snö och skidåkning hela året runt.

Zillertal-området går ända upp i 3 250 meters höjd och är sammankopplat med både lokala och regionala bussar som är gratis att använda. Zillertal är ett modernt område och liftarna är kända för att ta gästerna snabbt och komfortabelt runt i området. Zillertal är för dig som är galen i skidåkning i bästa österrikiska stil och med allt vad det innebär. Det vare sig det gäller bra pister, moderna liftar, traditionell österrikisk mat eller varma bubbelpooler.

Se skidresor til Zillertal här

Publicerad av: Johanne Holmbjerg Bangsgaard

Resebyråer till Zillertal
Fakta om Zillertal
Skidområdet: 630-3250 m.ö.h
Staden/byn: 600 m.ö.h

469 pister i allt
167 km blå
263 km röd
39 km svart

Lifter: 179 stk. / 306.850 pers/time

Släpliftar: 77
Sittliftar: 62
Kabinliftar: 40

Mer om skidresor till Zillertal

Hitta erbjudanden på skidresor