Ischgl – en vanlig lördag i december

Ischgl – en vanlig lördag i december

Test: Skidresor.coms utsändas jakt efter bra snö i Alperna tog dem en lördag till Ischgl.

Skidresor.coms utsändas jakt efter bra snö i Alperna tog dem en lördag till Ischgl. Skidortsuppdateringarna från morgonsoffan på teven hade avslöjat att vädret och snön i Ischgl såg rätt bra ut. Därför packades bilen och rullade tidigt lördag morgon iväg mot västra Tyrolen.

Det är ingen hemlighet att era utsända alltid har haft lite fördomar angående Ischgl. Vi har alltid betraktat det som en party-destination för desperata medelålders män med diverse livskriser som beger sig iväg på en herrweekend. Men kan skidåkningen leva upp till det mycket berömda afterski- och nattlivet? Det hade vi tänkt ta reda på.

Och låt oss nu avslöja vår slutsats direkt; ja, ja, ja. Vi måste erkänna att Ischgl är kvalitet från början till slut. Skidåkningen är suverän, liftsystemet ytterst effektivt och trimmat, perfekta pister (det är ju fortfarande bara den 6 december), och området är stort med oändligt många möjligheter. Och vad är det då som framförallt behagar oss – de har en fantastisk snöstatistik, många härliga freeridehang – och det som trumfar allt annat; vi såg inga andra på breda skidor som stal jungfruliga ”hang” från oss. We like!

Att hotellen i staden är lite läckrare (och dyrare) än på så många andra ställen gör inte heller totalupplevelsen mindre.

Nåväl, slutpratat – vi törs allt rekommendera och lova att man i Ischgl hittar kvalitet överallt. Vi låter bilder och video tala för sig själva. Vår fördomar har motbevisats. Hit tänker vi åka tillbaka en annan gång.

Den lite väl käcka bildkommentaren hör skulle bli; att de står på huvudet för dig i Ischgl – så den struntar vi i

Förhållandena inbjöd till både mindre drops...

Och lite större drops

Klassisk nöjdhetsgest på en vanlig lördag i Ischgl

Video


Vi säger tack för en lång dag – Vi går ned när solen går ned.

Skidresor Ischgl
Snörapport Ischgl

Publicerad av: Rasmus Skov

Resebyråer till Ischgl
Fakta om Ischgl
Skidområdet: 1400-2872 m.ö.h
Staden/byn: 1400 m.ö.h

66 pister i allt
14 stk.
40 stk.
12 stk.

Lifter: 44 stk. / 88.900 pers/time

Släpliftar: 13
Sittliftar: 25
Kabinliftar: 5

Mer om skidresor till Ischgl

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen