Ischgl får en ny skidlift

Ischgl får en ny skidlift

Palinkopf D1-liften transporterar varje vinter skidåkare till en av de högsta punkterna i Ischgl. Palinkopf får en massiv ansiktslyftning där framförallt komforten och den senaste teknologin är i foku

Liften sträcker sig från mitten av Silveretta Arena, inte långt från Schwarzwand-restaurangen i 2 413 meters höjd, och ända upp till 2 853 meters höjd och ger besökarna tillgång till en av de högsta punkterna i området.

Foto: Ischgl.com

Palinkopf är en av de viktigaste liftarna om man vill ända upp till toppen!

När Palinkopf D1 öppnade år 1973 bestod den av en lång släplift. Denna blev år 1985 utbytt mot en 2-stolslift, som gjorde det mycket mer komfortabelt att ta turen till toppen. Säsongen 1996/97 ökade man kapaciteten och uppgraderade till en 4-stolslift som förra vintern kunde fira 20-års-jubileum. Efter 20 år och transport av inte mindre än 12 miljoner skidåkare, har man i år tagit beslutet att uppgradera igen. Man håller för närvarande på att ersätta den befintliga Palinkopf med en 6-stols-Dobbelmayr-lift, som är utvecklad på bakgrund av den senaste teknologin.

Det betyder alltså att Palinkopf får en massiv ansiktslyftning där framförallt komforten och den senaste teknologin är i fokus. Bland annat kan man som skidåkare framöver njuta åkturen till toppen, medan man sitter på uppvärmda ergonomiska säten. 

Foto: Ischgl.com
Nästa generations skidliftar har inte bara värme i sätena, de är även ergonomiska!

Den gamla liften ska återanvändas

Förutom detta så har man i utvecklingen av den nya Palinkopf-liften dessutom optimerat säkerheten i designen samt minskat buller och vibration för att förbättra upplevelsen. 
Foto: Ischgl.com
Bergstation– Ny design och teknologi är på väg till Ischgl – här kan du se de nya bergsstationerna

Men utvecklingen av Palinkopf har inte pågått utan överväganden. Man har under hela projektet varit medveten om de konsekvenser ett sådant projekt kan ha för miljön. På bakgrund av detta har det beslutats att den gamla liften ska monteras ned och återanvändas i annan vintersport-regi i Skandinavien. 

Det förväntas att den nya Palinkopf D1-liften kommer att öppna till säsongen 2017/18.

Roliga fakta om den nya Palinkopf D1-liften:

  • Dalstation: 2 413 meters höjd
  • Bergsstation: 2 853 meters höjd
  • Längd: 1 577 meter
  • Tid: ca 5.75 minuter
  • Kapacitet: 2 800 personer i timmen
  • Pris: 12 miljoner Euro

Publicerad av: Sofie Ærthøj

Resebyråer till Ischgl
Fakta om Ischgl
Skidområdet: 1400-2872 m.ö.h
Staden/byn: 1400 m.ö.h

66 pister i allt
14 stk.
40 stk.
12 stk.

Lifter: 44 stk. / 88.900 pers/time

Släpliftar: 13
Sittliftar: 25
Kabinliftar: 5

Mer om skidresor till Ischgl

Hitta erbjudanden på skidresor