Weekend-skidåkning i Italien: 3 destinationer mindre än 6 timmar från Sverige »

Tips för weekend-skidåkning i Italien: Varför åker man på en kort skidresa till Italien? Vi guidar dig till en kort skidsemester i Italien på mindre än fem dagar (3 fantastiska destinationer)

Det är det underbara solskenet. Och så är det den fantastiska maten. Och vinet... Och backarna. Den mixen är svår att slå och det är därför man väljer att resa till Italien. Andra kan få ägna sig åt den vilda afterskin i Österrike eller mysa i en norsk “hytte på fjellet”.

Det tar alltså inte så lång tid

Italien ligger inte runt hörnet, så om du bara har 3-4 dagar till din skidsemester är det absolut bästa alternativet att flyga. Bor du i Stockholm kan du vara på plats i Italien på samma tid som det tar att köra till Trysil.Och när du reser till Norge talar vi inte om gassande sol, italienska viner och enorma skidområden.

Boka en kortare skidsemester till Italien via en resebyrå

Vi rekommenderar att du bokar din korta skidsemester genom en resebyrå. Dels kan det ta många timmar, till och med dagar, av efterforskningar för att få resa, hotell och det hela att gå ihop. Dessutom kan det vara svårare för en privatperson att övertyga en hotellägare om att hyra ut ett rum för "bara" tre dagar. Det är framför allt lördag natt som kan vålla stora problem - bara så att du vet, om du bokar privat.

Under de senaste åren har resebyråer och skidhotell förbättrat sitt samarbete så att många hotell nu tar emot två grupper skidåkare under en vecka. Vanligtvis med start lördag eller onsdag.

Det är en win-win-win: resebyrån skickar fler gäster på semester, hotellen kan få bättre beläggning och du kan köpa ditt skidsemesterpaket till ett rimligt pris.

3 exempel på en kortare skidresor till Italien

Nedan ser du tre exempel på korta skidresor till italienska skidorter. För en mer omfattande översikt rekommenderar vi att du går längst ner på den här sidan och använder sökfunktionen. Klicka sedan på "avancerad sökning" och fyll i fälten.
Cervinia: Om du vill ha en kort skidsemester till Cervinia kan du flyga från Stockholm och nå närmaste flygplats i Milano på knappa 3 timmar. Därefter är det en transfer på ca 2,5 timmar.

Val Gardena: Val Gardena är en perfekt destination för en weekend med skidåkning i Italien. Du flyger till Innsbruck och därifrån är det mindre än 2 timmar med bil.

Canazei: Om du flyger till Innsbruck i Österrike kan du också köra till Canazei på mindre än 3 timmar.Ovan finns alltså tre italienska destinationer som du enkelt kan ta dig till från våra svenska flygplatser.


Italien är Italien

Resebyråernas priser skiljer sig inte mycket från varandra. I exemplen med skidområden ovan har vi försökt hitta de destinationer som du kan resa till så snabbt som möjligt - och ändå uppleva skidåkning i världsklass. Det går att hitta korta skidresor till Italien inklusive liftkort för mellan 3 000 och 10 000 kr / person.

Om du och ditt resesällskap väljer att åka till en mindre populär skidort i Frankrike, som fortfarande erbjuder bra skidåkning, kan ni relativt enkelt spara en tusenlapp på en kortare resa. Men det är ju inte Italien, eller hur?

Läs om några alternativ för weekendskidåkning i länder som Frankrike och Österrike.

Nedan hittar du alla korta skidsemestrar (mindre än 5 dagar) till Italien.

Publicerad av: Rasmus Skov

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen