« Till översikten

Nytt skidområde vid Sälen till 200 miljoner kronor

Kläppen, som ligger i Sälen, kommer med en jättesatsning, och utvidgar området med en ny lift och nya pister.


15/5-2020
Rådande omständigheter (Covid-19) tvingar Kläppen att skjuta fram den investeringen och därmed kommer det inte att vara färdigt december 2020-2021.


Nytt område i Kläppen

Kläppen Skiresort utvidgar nu med ett helt nytt område som kommer att bestå av 5 nya pister, ny lift samt ett nytt hotell, som kommer att ligga i området. Området kommer att vara möjligt att nå från det “gamla” området, men samtidigt ha sin egen lift så att man kan komma tillbaka till resten av Kläppen, men samtidigt testa alla 5 pisterna i det nya området.

Området kommer att heta “Kläppen Syd”, och pisterna kommer primärt bestå av gröna och blå pister, vilket passar perfekt för barnfamiljer. Pisterna kommer att vara placerade mellan träden, som det mesta av Kläppen, och kommer därmed få bra skydd och avskärmning mot väder och vind.


Det nya området Kläppen Syd kommer att ligga i förlängning av det övriga områdetOmrådets helt egna hotel

Satsningen på 200 miljoner kronor inkluderar omfattar pister, lift samt ett helt nytt hotell. Hotellet kommer att ha 30 lägenheter och allt som allt 140 sängplatser. Det har redan beslutats vad hotellet kommer att ha för namn, och det kommer att heta “Hotel Kurbits” och ligga på Tranantorget som ligger i botten av skidområdet. Det betyder att det kommer att vara möjligt att få Ski-in / Ski-out med det nya hotellet, och därmed smidiga och enkla dagar på berget med familjen. Man kan avnjuta en trevlig och avslappnad lunch därhemma, innan det är dags för ett eftermiddagspass i pisten.


Det nya hotellet kommer att ligga i botten och erbjuder Ski-in / Ski-outKläppens ambitioner

Kläppen har under de senaste åren arbetat hårt med att försöka följa med i utvecklingen, för att kunna bli det bästa skidområdet för barnfamiljer i Skandinavien. Så denna satsningen glädjer Gustav Eriksson som är direktör för Kläppen-anläggningen, och som har haft mycket att göra med projektet.”Vårt mål är att vi ska vara Skandinaviens mest upplevelserika vintersemesterort för barnfamiljer. Att vi nu utökar vårt skidsystem med nya pister och en ny lift är ett led i att nå detta mål.” säger Gustav Eriksson.

Detta understöds av att Kläppen även nyligen har byggt Sveriges tredje största gondol. Kläppen är ett område som verkligen satsar stort, och som det förväntas mycket av, när öppningen av det nya området blir en realitet.

Det ska avlägsnas en del mer skog samt pistläggning, innan pisterna är helt klara. Men planen är att det hela ska stå klart till 2020/2021, mer exakt datum kommer snart.

Läs mer här om skidsemester i KläppenHör mer om det nya området här (spola fram till 3:13)Nästa »« Förra

Se alla nyheter