Utrustningsnyheter: Framtidens lavinsäkerhet

Utrustningsnyheter: Framtidens lavinsäkerhet

Ortovox introducerar LiTRIC, ett nytt elektroniskt lavinsäkerhetssystem som är utformat för att öka säkerheten genom att kombinera låg vikt med tillförlitlighet och användarvänlighet.

Systemet har utvecklats i samarbete med Arc'teryx och har ett tydligt mål: att öka säkerheten i bergen.

LiTRIC är inte bara det nyaste systemet på marknaden, det är också det lättaste systemet på marknaden och väger så lite som 1.100 gram. Det elektroniska systemet har flera fördelar:

  • Du slipper patroner
  • Du kan testa systemet utan att det kostar något
  • Det finns inga reserestriktioner
  • Det kan laddas upp på bara 25 minuter via USB-C.

Systemet är smart designat in i minsta detalj och använder superkondensatorer istället för patroner. Det gör airbagen ultralätt och systemet till ett av de lättaste på marknaden.

Dessutom är systemet användarvänligt hela vägen - från laddning och LED-display till aktiveringshandtag och packning av airbagen.

En laddning ger tillräckligt med ström för minst två aktiveringar. När systemet är aktiverat har det en drifttid på cirka 60 timmar, vilket ger möjlighet till flerdagarsturer utan uppladdning.

- Se alla nya ryggsäckar

Presentationsvideo från Ortovox


LiTRIC i 3 olika serier: Freeride, Tour och Zero

Nedan kan du läsa mer om tre av de nya serierna från Ortovox som använder det nya LiTRIC-systemet.

Freeride

Freeride-modellerna är perfekta för puderåkning och har en kompakt passform mot ryggen, samtidigt som de ger stor rörelsefrihet.

De har ett brett och flexibelt höftbälte, mjuka axelremmar och är kompatibla med CLASP-ryggskydden. Sammantaget: En modell som är specialdesignad för utförsåkning.

- Se Freeride-modellerna
Tour

Tour-modellerna är specialdesignade för skitouring. De är utrustade med alla nödvändiga funktioner för dig som älskar skitouring. Det finns en bröstrem som du kan justera efter din längd och du kan också justera utlösningshandtaget så att det passar dig perfekt.

Du kan spänna fast skidorna diagonalt och din hjälm kan fästas i ett nät på utsidan av ryggsäcken.

Ryggsäcken är utformad för att vara bekväm och lätt, vilket gör den perfekt för långa turer uppför berget.

- Se Tour-modellerna

Zero

Zero-modellen är designad för minimalister inom skitouring. Den är för dig som vill hålla saker och ting så lätta som möjligt, utan att kompromissa med säkerheten.

Denna tekniskt avancerade airbag-ryggsäck väger endast 1970 gram. Funktionerna är noggrant anpassade efter behoven: Ryggsäcken har ett rymligt huvudfack med plats för all din utrustning. Även ryggsystemet är extra lätt, utan att kompromissa med komforten.

- Se Zero-modellerna

Publicerad av: Frederik Mikkelsen

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen