Österrike: Här får du flest kilometer på skidorna på ett och samma liftkort!

Österrike: Här får du flest kilometer på skidorna på ett och samma liftkort!

Samarbete mellan skidområdena kommer skidentusiasterna tillgodo och ser till så att du får ännu fler pistkilometer under skidorna när du ska på skidsemester till Österrike.

Österrike är en av de helt stora favoriterna bland svenskarna när det ska väljas en destination till skidsemestern. Men när man åker iväg på skidsemester så är det ju oftast bara till ett skidområde, men det behöver inte vara så – det finns många liftkort som ger tillgång till flera områden och därmed fler skidmöjligheter. Denna typ av liftkort finns till alla behov, bland annat de helt stora områdena, som kan verka oöverskådliga till en veckas skidsemester, och som kanske passar bättre till flera veckor eller kanske en hel säsong. Dessutom finns de mer moderata, som fortfarande bjuder på flera möjligheter och kilometer jämfört med ett vanligt liftkort. Samma skidområde har ofta flera olika liftkort beroende på vems behov det ska fylla, så det kan faktiskt löna sig att undersöka möjligheterna innan man ger sig iväg.

Vi har satt ihop en topp-12-lista över de liftkort i Österrike som ger dig möjligheten att utforska flest möjliga pistkilometer på ett och samma liftkort. Du hittar skidområden till alla nivåer med allt från gröna till svarta pister.

Nr. 1 - Snow Card Tirol

Detta får nog sägas vara det mest omfångsrika liftkortet eftersom det ger skidåkaren tillgång till hela 91 skidområden i Tyrolen och inkluderar bland andra populära områden som Zillertal Arena, Ischgl, Sölden och Fieberbrunn. Sammanlagt ger liftkortet tillgång till över 4000 pistkilometer och 1100 liftar. Snow Card Tirol erbjuds dock som ett säsongskort, inte desto mindre kan det dock löna sig om man vill ha flera och längre skidsemestrar där möjligheterna för ny terräng är otaliga. Kortet kostar 737 euro för en vuxen for hela säsongen och kan köpas i skidområdena. Se alla de 91 områdena nedan samt här

Pistkilometer: Mer än 4000 km   

Snow Card Tirol täcker 91 skidområden fördelat över hela regionen

Nr. 2 – Super Ski Card

Super Ski Card är en kombination av Kitzbühler Alpen All Star Card och Salzburg Super Ski Card och kombinerar några av de bästa områdena i Österrike i ett och samma liftkort. Kortet ger tillgång till 2750 pistkilometer, varav 2200 km har snögaranti. Fördelningen av de 1142 km blå pisterna, 1307 km röda pisterna och 301 km svarta pisterna gör att det finns massor av pister för alla smaker och nivåer. Liftkortet ger sammanlagt tillgång till 23 skidområden och omfattar bland andra Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, Obertauern och Ski Amadé. Super Ski Card kan köpas i allt från 1-dags-kort till 14 dagar eller som säsongskort. Alla de inkluderade skidområdena kan du se här, där det dessutom är möjligt att köpa liftkortet. Se mer om Super Ski Card här!

Pistkilometer: 2750 km

Super Ski Card ger tillgång till många av Österrikes bästa skidområden.

Se i videon var alla de 2 750 pistkilometerna kan åkas någonstans.


Nr. 3 - Ski Amadé

Ett liftkort till Ski Amadé ger tillgång till fem skidområden: Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig och Grossarltal. Ski Amadé utgör i allt 760 pistkilometer, där det är garanterat snö på 90 % av området. Området har bland Österrikes bästa skidförhållanden och passar bra till alla nivåer och temperament. Bland annat är den nordiska favoriten Wagrain en del av Ski Amadé. Liftkortet kan köpas från 1-dags-kort upp till 18 dagar samt som säsongskort. Observera att Ski Amadé också är en del av Super Ski Card om de 760 km inte räcker. Läs mer om Ski Amadé här!

Pistkilometer: 760 km

Ski Amadé ligger i hjärtat av Österrike fördelat på fem populära områden.

Se en virtuell 3D-karta över alla platserna här nedan.


Nr. 4 - Zillertal Super Ski Pass

Vi har redan nämnt Zillertal ett par gånger men det finns en anledning till att Zillertal är en evig favorit, området utgör nämligen en unik möjlighet i sig själv. Zillertal Super Ski Pass har 515 pistkilometer och 179 liftar fördelat på fyra områden: Zillertal Arena, Zillertal 3000 Ski and Glacier World, First Holiday Region och Mayrhofen och förenar därmed hela dalen. Zillertal Super Ski Pass kan du få i allt från 2-dagars till 21-dagarskort samt för hela säsongen.

Pistkilometer: 515 km

Zillertal Super Ski Pass gör Zillertals olika områden ännu mer tillgängliga.

Nr. 5 – Snowcard Gold

Detta liftkort förenar några av de lite mindre kända områdena med den populära destinationen Ischgl. Snowcard Gold täcker 365 pistkilometer och 70 liftar fördelade i de fyra områdena; Nauders, Kaunertal Glacier, Fendels och Samnaun-Ischgl. Områdena har stor snögaranti och erbjuder bra barnområden, samt funparks till de mer våghalsiga. Liftkortet kan du få från 1 till 14 dagar.

Pistkilometer: 365 km

Snowcard Gold bjuder på varierad skidåkning i fyra olika områden.

Nr. 6 – Ski 6

Ski 6 ger tillgång till inte mindre än 6 skidområden, hela 350 pistkilometer och 80 liftar fördelade på Nauders-Bergkastel, Fendels, Kaunertal Glacier, Serfeus, Fiss-Ladis och Venet. Detta är framförallt bra områden till familjer, som gärna vill ha lite fler pistkilometer kombinerat med barnvänliga omgivningar. Liftkortet kan du få från 4-14 dagar.

Pistkilometer: 350 km

Nauders-Bergkastel, Fendels, Kaunertal-glaciären, Serfaus-Fiss-Ladis och Venet.

Nr. 7 – Silvretta Ski Pass

Detta liftkort binder ihop hela Paznaun-dalen och inkluderar områdena Ischgl-Samnaun, Galtür, Kappl och See. Tillsammans ger Silvretta Ski Pass tillgång till 350 pistkilometer och 73 liftar. Området ligger i sydvästra Tyrolen och är en kombination av fantastisk natur, fantastisk skidåkning för alla nivåer och önskemål samt äkta österrikisk afterski.

Pistkilometer: 350 km

Nr. 8 – Ski Arlberg

Arlberg-området som inkluderar orter som bland andra St. Anton, Lech och Zürs känner de flesta skidentusiaster till. Med invigandet av Flexenbahn vintern 16/17 mellan Stuben/Rauz och Zürs blev området Österrikes största helt sammanhängande område med hela 305 pistkilometer. Utöver de ovan nämnda täcker Ski Arlberg dessutom St. Christoph, Schröcken och Warth och med ett årligt genomsnittligt snöfall på 9 meter snö är detta område ytterst attraktivt. Se mer om hur området har blivit det största sammanhängande i Österrike här.

Pistkilometer: 305 km 

Foto: flexenbahn.ski   

Under 16/17-säsongen blev Ski Arlberg, med hjälp av Flexenbahn, Österrikes största sammanhängande skidområde.

Nr. 9 – OlympicWorld Ski Pass

OlympicWorld Ski Pass täcker 9 berg i Innsbruckområdet och ger tillgång till 300 pistkilometer. Områdena som är med på detta liftkort är; Nordkettenbahn-Seegrube, Patscherkofel, Axamer Lizum, Muttereralm, Kühtai, Rangger Köpfl, Glungezer, Schlick 2000 och Stubai Glacier. Detta är områden som råder över fantastisk terräng som förutom vanlig utförsåkning ger bra möjligheter för både freestyle i funparker och backcountry-skidåkning.

Pistkilometer: 300 km

Förutom att vara en fin stad så finns det massor av bra skidåkning kring Innsbruck.

Nr. 10 – Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental

Detta liftkort täcker ett modernt skidområde som förenar hela 9 skidorter; Brizen im Thale, Ellmau, Going, Hopfgarten, Itter, Kelchsau, Scheffau, Söll och Westendorf. I området finns 284 pistkilometer, samt Österrikes största kvällsskidområde. Allt detta ligger bara 1 timme i bil från Salzburg, Innsbruck och München. I detta område kan barn upp till 15 år dessutom få gratis liftkort i vuxens sällskap i perioder under lågsäsongen.

Pistkilometer: 284 km


Skidområdet är gigantiskt och bjuder på en fantastiskt varierad terräng till alla nivåer.

Se mer av det fantastiska skidområdet här nedanför.


Nr. 11 – Skicirkus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Ett annat liftkort som är värt att nämna är Skicirkus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Detta liftkort ger tillgång till ett skidområde med 270 pistkilometer, rika möjligheter för både att åka på perfekt pistade backar, slå slalomsvängar i offpisten och ge fullt ös på en klassisk österrikisk afterski. Liftkortet kan du få från 1-dags-kort upp till 21 dagar eller som säsongskort, men priset varierar beroende på när på säsongen det är.

Pistkilometer: 270 km

270 härliga pistkilometer bjuder Skicircus på - Du hittar världsklassiga pister, park och offpist.

Nr. 12 – Sölden & Obergurgl-Hochgurgl

Som något helt nytt från och med 2017/18-säsongen kan man köpa Ötztals multi-resort-liftkort, som ger tillgång till 254 pistkilometer fördelade på Sölden och Obergurgl-Hochgurgl, som är några av Österrikes mest snösäkra områden. Inkluderat är bland annat ”BIG 3” som ger skidåkning på tre toppar i över 3000 meters höjd, Österrikes längsta sammanhängande nedfart från 3340 meter till 1370 meter, samt områdenas sublima tillgänglighet och korta väntetider.

Pistkilometer: 254 km

Sölden & Obergurgl-Hochgurgl förenar snösäkra, högt belägna områden

Vi hoppas att artikeln var nyttig och att du kanske har bestämt dig för vart du ska åka på skidsemester nästa gång. Vi har försökt göra det lätt för er och har letat reda på så mycket information som möjligt. Självklart med förbehåll för fel, ändringar i antal kilometer eller beskrivningar.

Trevlig resa! 

Publicerad av: Sofie Ærthøj

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen