Så är Pitztal-glaciären öppen

Så är Pitztal-glaciären öppen

Den högst belägna glaciären i Tyrol har just öppnat de första av sina 40 pistkilometer.

Tyrols högst belägna skidområde, Pitztal-glaciären, har just öppnat de första pistkilometerna. Resten av området förväntas öppna i början av oktober.

Med den nästan nya Wildspitzbahn, som är Österrikes högsta svävbana, kan skidåkare åka upp till 3 440 meters höjd och påbörja skidåkningen. Om man nu inte först ska in och njuta avden fantastiska utsikten över det blåvita glaciärlandskapet från panorama-kaféet, som också ligger häruppe.   

Det är värt ett besök enbart på grund av att det är Österrikes högst belägna kafé.

Vägen upp till glaciären

Pitztal-glaciären ligger som ”grann-glaciär” väster om Söldens Tiefenbach-glaciär. Men som bilist måste du ta dig mot Rifflsee för att hitta fram till området.

För att komma till Pitztal-glaciären ska du ta en rälsbuss från dalstationen Mittelberg, som ligger nära skidområdet Rifflsee.

Rifflsee är ett litet, men vackert skidområde vid en sjö i 2200 meters höjd. De senaste åren har glaciär-skidåkningen på Pitztal byggts ut och ihop med Rifflesee. Området bjuder på pister i alla svårighetsgrader.

Svävbanan går INTE till Wildspitze

Det är lite missvisande att kalla den nya svävbanan till 3440 meters höjd för Wildspitz-banan. Den går nämligen inte upp på bergstoppen Wildspitze på 3774, Utan till toppen vid namn Hinteren Brunnenkogel. Härifrån är det dock en fin utsikt till Wildspitze.

Skidåkningen på Pitztal-glaciären går från 1640 – 3440 meters höjd. Som jämförelse kan nämnas att den högsta startplatsen på Hintertux-glaciären är i 3250 meters höjd. Hintertux har öppet året runt men Pitztal-glaciären erbjuder skidåkning från september till maj.

När allt är öppet finns det 40 kilometer preparerade pister, 40 kilometer offpist och 12 kilometer alpin längdskidåkning på Pitztal-glaciären.

Hitta mere information om Pitztal här

Publicerad av: Rasmus Skov

Resebyråer till Pitztal
Fakta om Pitztal
Skidområdet: 1000-3440 m.ö.h
Staden/byn: 900 m.ö.h

79 pister i allt
35 km blå
30 km röd
14 km svart

Lifter: 19 stk. / 15.700 pers/time

Släpliftar: 11
Tåg: 1
Sittliftar: 5
Kabinliftar: 3

Mer om skidresor till Pitztal

Hitta erbjudanden på skidresor