Skidsemester i Montgenèvre

Montgenèvre (Frankrike)


Området i Montgenèvre har pister på båda sidorna av samma berg, så man kan åka skidor både i lä och vind, i sol och iskugga. Skidområdet bjuder på fantastiska utsikter i en vacker natur och man kan åka skidor mellan träden och som freerider. Montgenèvre ligger som den enda frank del av det stora skidområdet Via Lattea. Skidstället på toppen av Col de Montgenèvre på 1 869 meters höjd var ett av de första i Frankrike och den första internationella tävlingen här var år 1907. 400 kilometer skidåkning Bo i Frankrike och få italiensk skidåkning då Montgeneèvre ligger precis vid till gränsen till Italien. Kan man inte nöjas med de... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder

Fakta om Montgenèvre
Skidområdet: 1860-2450 m.ö.h
Staden/byn: 1850 m.ö.h

76 pister i allt
10 stk.
19 stk.
34 stk.
13 stk.

Lifter: 39 stk. / 108.000 pers/time

Släpliftar: 23
Sittliftar: 14
Kabinliftar: 2
Området i Montgenèvre har pister på båda sidorna av samma berg, så man kan åka skidor både i lä och vind, i sol och i
skugga. Skidområdet bjuder på fantastiska utsikter i en vacker natur och man kan åka skidor mellan träden och som freerider. Montgenèvre ligger som den enda frank del av det stora skidområdet Via Lattea. Skidstället på toppen av Col de Montgenèvre på 1 869 meters höjd var ett av de första i Frankrike och den första internationella tävlingen här var år 1907.

400 kilometer skidåkning

Bo i Frankrike och få italiensk skidåkning då Montgeneèvre ligger precis vid till gränsen till Italien. Kan man inte nöjas med de 65 km pisterna som skidområdet i Frankrike bjuder på, kan man från toppen av Coletto Verde köra till Sestrière och Sauze d’Oulx. Härmed kan man åka till det jättestora området Via Lattea med i allt 400 km pist. Man får därför det bästa från båda länderna på en skidsemester till Montgenèvre.

Den italienska mjölkvägen

I förhållande till skidåkningen så är det inte bara massor av kilometer att åka i utan det är även bra variation på pisterna. Byn ligger på 1 854 meters höjd och upp mot toppen så ligger det pister på 2808 meters höjd fördelat över blå, svarta och röda pister. Det finns alltså utmaningar till alla oavsett vilken nivå du är på för tillfället.

Områdets namn Via Lattea betyder "Mjölkvägen" på italienska och med områdets vackra vita bergssidor så kan man förstå varför. Man kan nästan tro att pistmaskinerna kör flera gånger dagligen i Italien, man ska leta länge innan man hittar en allt för uppkörd pist.

Barnvänlig skidsemester i Montgenèvre

Montgenèvre är ett område som passar barnfamiljer perfekt. Förutom ett stort utval av blå pister så har byn ett stort nybörjarområde där alla kan lära sig åka skidor. Blir benen trötta eller behöver man bara en paus så finns det pulkabackar i området. Det finns i Montgenèvre bra möjligheter att skicka familjen unga på skidskola för att barnen ska lära sig på ett tryggt sätt. I Frankrike ska barn ha hjälm på sig i skidskola och i Italien så måste barn ha hjälm fram tills det att de fyller 14.

Charmerande by

Montgenèvre by ligger på 1 854 meters höjd och är en autentisk fransk skidby. Här bor man med charmerande små gator, fina hus och en sydvänd placering. Trädstugorna ligger vackert och fridfyllt mellan trädena medans de snötäckta bergssidorna bjuder in till oförglömliga skidupplevelser om dagen. Montgenèvre bjuder på många goda ställen att äta på och en ytterligare fördel med placeringen är att du kan välja mellan det italienska och franska köket då du bor precis på gränsen.

Durancia spa och wellness

I Montgenèvre finns Durancia spa och wellness där man kan njuta av den ultimata avslappningen. Här finns det massor av wellness upplevelser bland annat inomhus och utomhus pool och jacuzzi. Man kan gå in i bastu med olika temperaturer och du kan boka massage eller andra behandlingar. Var uppmärksam på att en del av Durancia är för personer över 18 år och män skall ha speedos eller liknande då badbyxor inte är tillåtna.

Bilder och video från Montgenèvre


Användaromdömen om Montgenèvre

Skidterräng
4,21
Liftsystem
3,50
Afterski
2,16
Staden
3,03
Barnvänlig
3,67
Nybörjarvänlig
4,35
Prisnivå
3,47
Offpist
4,14
Montgenèvre har en totalpoäng på 3,57 stjärnor av 5. Baserat på 38 recensioner.

Snörapporter och väder

Lørdag
Regnbyger
Regnbyger
10ºC
10ºC
0,7 mm
2,8 m/s
syd-sydvest
Søndag
Let skyet
Let skyet
13ºC
2ºC
0,0 mm
2,4 m/s
syd-sydvest
Mandag
Skyet
Skyet
11ºC
3ºC
6,0 mm
2,8 m/s
sydøst
Tirsdag
Kraftig regn
Kraftig regn
8ºC
5ºC
17,3 mm
0,4 m/s
syd-sydøst

Karta över Montgenèvre

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Montgenèvre. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen