Montgenèvre

Området i Montgenèvre har pister på båda sidorna av samma berg, så man kan åka skidor både i lä och vind, i sol och i
skugga. Skidområdet bjuder på fantastiska utsikter i en vacker natur och man kan åka skidor mellan träden och som freerider. Montgenèvre ligger som den enda frank del av det stora skidområdet Via Lattea. Skidstället på toppen av Col de Montgenèvre på 1 869 meters höjd var ett av de första i Frankrike och den första internationella tävlingen här var år 1907.

400 kilometer skidåkning

Bo i Frankrike och få italiensk skidåkning då Montgeneèvre ligger precis vid till gränsen till Italien. Kan man inte nöjas med de 65 km pisterna som skidområdet i Frankrike bjuder på, kan man från toppen av Coletto Verde köra till Sestrière och Sauze d’Oulx. Härmed kan man åka till det jättestora området Via Lattea med i allt 400 km pist. Man får därför det bästa från båda länderna på en skidsemester till Montgenèvre.

Den italienska mjölkvägen

I förhållande till skidåkningen så är det inte bara massor av kilometer att åka i utan det är även bra variation på pisterna. Byn ligger på 1 854 meters höjd och upp mot toppen så ligger det pister på 2808 meters höjd fördelat över blå, svarta och röda pister. Det finns alltså utmaningar till alla oavsett vilken nivå du är på för tillfället.

Områdets namn Via Lattea betyder "Mjölkvägen" på italienska och med områdets vackra vita bergssidor så kan man förstå varför. Man kan nästan tro att pistmaskinerna kör flera gånger dagligen i Italien, man ska leta länge innan man hittar en allt för uppkörd pist.

Barnvänlig skidsemester i Montgenèvre

Montgenèvre är ett område som passar barnfamiljer perfekt. Förutom ett stort utval av blå pister så har byn ett stort nybörjarområde där alla kan lära sig åka skidor. Blir benen trötta eller behöver man bara en paus så finns det pulkabackar i området. Det finns i Montgenèvre bra möjligheter att skicka familjen unga på skidskola för att barnen ska lära sig på ett tryggt sätt. I Frankrike ska barn ha hjälm på sig i skidskola och i Italien så måste barn ha hjälm fram tills det att de fyller 14.

Charmerande by

Montgenèvre by ligger på 1 854 meters höjd och är en autentisk fransk skidby. Här bor man med charmerande små gator, fina hus och en sydvänd placering. Trädstugorna ligger vackert och fridfyllt mellan trädena medans de snötäckta bergssidorna bjuder in till oförglömliga skidupplevelser om dagen. Montgenèvre bjuder på många goda ställen att äta på och en ytterligare fördel med placeringen är att du kan välja mellan det italienska och franska köket då du bor precis på gränsen.

Durancia spa och wellness

I Montgenèvre finns Durancia spa och wellness där man kan njuta av den ultimata avslappningen. Här finns det massor av wellness upplevelser bland annat inomhus och utomhus pool och jacuzzi. Man kan gå in i bastu med olika temperaturer och du kan boka massage eller andra behandlingar. Var uppmärksam på att en del av Durancia är för personer över 18 år och män skall ha speedos eller liknande då badbyxor inte är tillåtna.


Skidområdet hänger ihop med städerna/byarna: Sauze d´Oulx och Sestriere

Foton och video

Användarna om Montgenèvre

Här kan du se användarnas betyg för Montgenèvre

Skidterräng:
4,21
Liftsystem:
3,50
Afterski:
2,16
Staden/byn:
3,03
Barnvänligt:
3,67
Nybörjarvänligt:
4,35
Prisnivå:
3,47
Off-pist:
4,14
Totala poäng är 3,57 / 5 utifrån 38 recensioner.
Skriv en kommentar

Vart hittar jag den bästa skidresan till Montgenèvre?

Hos Skidresor.com samlar vi alla skidresor från de bästa svenska resebyråer. Därför hittar du det största utbud av skidresor till Montgenèvre hos oss. Klicka här för att hitta din skidresa ⇒

Hur är snörapporten i Montgenèvre?

På nuvarande tidspunkt ligger det 50 cm snö i dalen och 100 cm snö på toppen. Det senaste snöfall blev registrerat den 4/4 2022. Se den nyaste 6 dagars väderprognos för Montgenèvre här ⇒

Vart hittar jag pistkarta och webcams över Montgenèvre?

Om du ska på skidsemester till Montgenèvre är det en god idé att ha ett bra överblick över området med en pistkarta. Hitta pistkarta för Montgenèvre här. Om du vill veta hur det ser ut i Montgenèvre just nu kan du följa våra live webcams Hitta webcams här ⇒

Är Montgenèvre ett bra skidområde?

Våra medlemmar har givit Montgenèvre 3,57 stjärnor utav 5 möjliga. Montgenèvre med flest stjärnor på Nybörjarvänligt och Skidterräng, medans området med minst stjärnor på Afterski. Det är baserat på 38 omdömen. Läs omdömena här ⇒

‍Vilka skidområden hör Montgenèvre ihop med?

Montgenèvre hör ihop med skidområdena Sauze d´Oulx och Sestriere.