Veysonnaz

Hitta skidresor till Veysonnaz här: Snowtrex.se | Sunweb

Barnvänligt och autentisk alpstämning. Veysonnaz är kontrasten till den lyxiga storebrodern Verbier, som också ligger i ”De fyra dalarna”.

I Veysonnaz kan man få en charmig skidsemester med mysiga
trästugor, små restauranger och kafeer, och det är inte lika hektisk stämning som i Verbier.

Samtidig har man massor av bra nybörjar- och barnvänliga pister precis vid staden. Och så skryter de själva med att solen i genomsnitt skiner 300 dagar om året.

Två kilometer med 51 procents lutning


Från Veysonnaz lyfter kabinliften ”Veysonnaz” skidåkare upp i området. Ner mot staden finns det massor av röda pister och tycker man bättre om blå nedfarter ska man åka ned på andra sidan berget vid Thyon.

Häruppe hittar man också barnens domän. Här finns ett område reserverat till barn och nybörjare med magiska mattor som liftar. Man kan köpa ett liftkort som bara gäller till nybörjarområdet om man inte vill åka svarta pister.

Vid toppen av Veysonnaz-liften börjar också ett längdskidspår.

För den rutinerade skidåkaren finns det framförallt en pist du inte får missa. Piste de L’Ours har använts 29 gånger av Världscupen till störtlopp och det kan man förstå. Pisten, som börjar i 2090 meters höjd och som slutar i 1490 höjdmeter har nämligen en lutning på 51 grader.

Off-pistmeckaDessutom är det möjligt att prova helikopterskidåkning. Du kan exempelvis komma upp på Pigne d’Arolla i 3800 meters höjd eller Wildhorn i 3000 meters höjd.

Skidåkning i månljus


Varje tisdag är det möjligt att få en särskild upplevelse. Här kan man komma på en två-timmars tur med skidor och pannlampa i bergen över Versonnaz.

Ska det vara mer action är det också möjligt att prova heliskiing.

Eller du kan gå en tur med snöskor. Det finns fyra olika turer som antingen är lätta eller moderata svåra. Eller du kan prova paraglidning, isklättring eller åka skridskor.

En del av Schweiz största skidområde


Dessutom är Veysonnaz en del av ”De fyra dalarna” i den sydvästra delen av Schweiz. Förutom Veysonnaz består ”De fyra dalarna” av orterna Verbier, Nendaz, La Tzoumaz och Thyon.

De fyra dalarna (4 Vallées) är indelade i fyra områden, Medran, Les Savoleyres, Mont Fort och Bruson, där Verbier är den västra delen av området.

412 kilometer i fyra dalar


Man kan naturligtvis få liftkort till ”De fyra dalarna”, som sedan 1983 har varit Schweiz största och ett av Europas stora sammanhängande skidområden. Området bjuder på 412 pistkilometer fördelade på 205 nedfarter,och så finns det 92 liftar totalt.

Det är riktigt bra off-pist, fyra funparker och boardercrossbanor, där du kan tävla med vännerna samt få svarta utmaningar. Dessutom hittar man massor av barn- och familjevänliga pister primärt i botten av området.

Om du vill uppleva Alpernas vackra vinterlandskap kan du med cirka en timmes skidåkning och liftåkande komma fram till liften, som går till toppen Mont Fort i 3330 meters höjd. Härifrån kan du åka 2300 höjdmeter ned – men kom ihåg att kolla utsikten till Mount Blanc och Matterhorn innan du beger dig nerför. Den är vacker och du måste fokusera på skidorna när det åker ner. Det är ganska brant.

Alpmys i lugnt tempo


Veysonnaz har ett lugnare tempo och mer lokal prägel än huvudorten i ”De fyra dalarna”, Verbier. Man kan bland annat utforska små slaktarbutiker och små butiker med lokala varor i staden.

Staden som sedan 1960-talet har präglats av turism har dock fortfarande en intensitet och långsamhet över sig.

Det finns dock sju barer i Veysonnaz och ett enda diskotek.


Skidområdet hänger ihop med städerna/byarna: La Tzoumaz, Nendaz och Verbier

Skidsemester förslag i Veysonnaz

Chalet Ski Heaven Veys... Chalet Ski Heaven Veys... Bil fra 6.739:-/pers.
Nollställ   Utökad sökning

Foton och video

Bilder från Skidresor.coms användare och instagram

Användarna om Veysonnaz

Här kan du se användarnas betyg för Veysonnaz

Skidterräng:
4,42
Liftsystem:
3,88
Afterski:
3,17
Staden/byn:
3,54
Barnvänligt:
4,00
Nybörjarvänligt:
3,33
Prisnivå:
2,67
Off-pist:
3,33
Totala poäng är 3,54 / 5 utifrån 48 recensioner.
Skriv en kommentar

Vart hittar jag den bästa skidresan till Veysonnaz?

Hos Skidresor.com samlar vi alla skidresor från de bästa svenska resebyråer. Därför hittar du det största utbud av skidresor till Veysonnaz hos oss. Klicka här för att hitta din skidresa ⇒

Vart hittar jag pistkarta och webcams över Veysonnaz?

Om du ska på skidsemester till Veysonnaz är det en god idé att ha ett bra överblick över området med en pistkarta. Hitta pistkarta för Veysonnaz här. Om du vill veta hur det ser ut i Veysonnaz just nu kan du följa våra live webcams Hitta webcams här ⇒

Vart hittar jag hotell i Veysonnaz?

Du ska inte leta länge! Vi har samlat hoteller i Veysonnaz i en översikt så du lätt kan välja vart du ska bo under din skidsemester. Se hotellerne her ⇒

Vart hittar jag stuga i Veysonnaz?

Du ska inte leta länge! Vi har samlat hytter i Veysonnaz i en översikt så du lätt kan välja vart du ska bo under din skidsemester. Se hytterne her ⇒

Är Veysonnaz ett bra skidområde?

Våra medlemmar har givit Veysonnaz 3,54 stjärnor utav 5 möjliga. Veysonnaz med flest stjärnor på Skidterräng och Barnvänligt, medans området med minst stjärnor på Prisnivå. Det är baserat på 48 omdömen. Läs omdömena här ⇒

Hur kommer jag till Veysonnaz?

Du kan naturligtvis ta en kör-själv skidsemester till Veysonnaz. Du har även möjlighet att resa med Snowtrex.se och Sunweb med en svensk resebyrå. Se transportmöjligheterna här ⇒

‍Vilka skidområden hör Veysonnaz ihop med?

Veysonnaz hör ihop med skidområdena La Tzoumaz, Nendaz och Verbier.