Skidsemester 2022/2023 – Det lönar sig att boka tidigt

Skidsemester 2022/2023 – Det lönar sig att boka tidigt

Allt tyder på att skidsäsongen 22/23 återigen blir normal efter flera års osäkra tillstånd. Det blir utan tvivel en oförglömlig vinter och det förväntas en riktig stor efterfrågan på skidresor.

Efter vintern 2021, som var hård för stora delar av skidbranschen, lyckades det turligt nog för många svenskarna att komma i väg på skidsemester igen under vintern 2022. Det var bara få nedstängningar och folk hade härliga skidsemestrar trots en del restriktioner och krav på munskydd.

Nu ser vi fram emot säsongen 22/23, som förhoppningsvis blir normal igen, så att vi kan åka på skidsemester på samma sätt som förut. Det behöver vi verkligen ...

Redan nu hör vi från de svenska resebyråerna att man verkligen kan märka en stor efterfrågan och intresse för skidsemester. De gäster som var tillbakahållna under 21/22-säsongen, eftersom det fortfarande var osäkert, har verkligen kommit in i matchen och folk beställer skidsemestern tidigt i år. Det kommer utan tvekan fler bokningar till vintern som kommer, än vi har sett på länge!

I denna artikel kan du få överblick över hur du kan beställa din skidsemester till 22/23-skidsäsongen med rabatter, gratis avbeställning samt allmänna tips som du ska vara uppmärksam på när det gäller t.ex. paketresor.

Boka skidsemester tidigt och spara pengar

Många resebyråer erbjuder "boka tidigt"-rabatter till sina kunder. Hitta dem här:

- SKILINK: Spara upp till 1 700 kr/person

Var uppmärksam på att flera resebyråer även erbjuder "early bird"-rabatter just nu, där rabatten redan är medräknad i priset så att man inte behöver använda en rabattkod.

Resebyråer med gratis avbeställning

Här nedan hittar du resebyråer som erbjuder gratis avbeställning fram till den 1 september 2022. Det ger dig alltså en fri möjlighet att avbeställa din skidsemester utan risker.

- SKILINK (gratis avbeställning fram till den 01/09 2022)
- Snowtrex (gratis avbeställning fram till den 30/09 2022)

Kom ihåg att beställa din skidresa som en paketresa hos en svensk resebyrå så att du skyddas av Resegarantifonden. Läs mer om detta längre ner i artikeln. Hitta också listan med alla svenska skidresebyråer här.


Därför ska du boka skidsemestern till 22/23-säsongen tidigt

Det finns många bra anledningar till att du ska överväga att beställa en skidsemester till 2023 redan nu. Det kan nämligen löna sig att vara ute i god tid så att man får det största urvalet av resor och de bästa priserna.
Det ger sig självt att resebyråernas bästa rum och bästa erbjudanden säljs först. Så ju längre tid du väntar, desto mindre urval av resor finns tillgängliga.

Fördelar med att beställa skidsemestern redan nu:
- Många resebyråer erbjuder gratis avbeställning fram till hösten
- Urvalet av skidresor är som störst just nu – och de bästa erbjudanden försvinner löpande
- Flera resebyråer erbjuder "boka tidigt"-rabattkoder

Det är framförallt viktigt att beställa i god tid om ni är en större grupp som vill bo tillsammans, eller om ni har specifika krav som ni vill ha uppfyllda. Ju närmre resan ni beställer, desto svårare blir det att hitta precis de ni önskar.

Du kan hitta en massa härliga stugor i Norge, Sverige och Österrike. Här är Chalet Hauser Kaibling i Schladming.

Skidsemester med tåg, bil, buss eller flyg

Vi har allesammans olika preferenser till skidsemestern – både när det gäller logi och transport. En del vill bo i en charmig stuga i Norge, som de själv har tagit bilen till, medan andra hellre vill åka buss till en lägenhet nere i de franska Alperna. Det är lyckligtvis möjligt att få alltsammans, om man är ute i god tid. Vi har försökt göra det överskådligt nedan:
- Ski in/Ski out - Här bor du på pisten
- All inclusive-skidsemester
- Skidsemester med tåg
- Skidsemester med flyg
- Skidsemester med buss
- Stora stugor i Österrike

Hos Skidresor.com har vi dessutom samlat alla resor från de största och bästa svenska skidresebyråerna, så att du kan få en total överblick i vår resesökmotor. Här kan du anpassa din sökning efter bl.a. destination, antal skiddagar, budget och transportform, så att du hittar exakt den skidresa som passar dig bäst. Sök efter skidresor till 2022/23 i vår resesökmotor här.

Hitta en billig skidresa till 2023-skidsäsongen

Priserna i samhället är generellt på uppgång just nu, men det betyder inte nödvändigtvis att priset på din skidsemester behöver vara dyrare än normalt. Man kan absolut hitta en billig skidsemester om man bara följer de tips som vi ger på dessa sidor.

Publicerad av: Mikkel Raunsgaard

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen