Test: Skidhjälmar i stora storlekar - här är de största

Test: Skidhjälmar i stora storlekar - här är de största

Ett större huvud kan ge utmaningar när du väljer skidhjälm. Vi har testat 10 olika skidhjälmar för att ta reda på vilken som faktiskt är störst.

Det är viktigt att en skidhjälm sitter rätt - inte för hårt och inte för löst. Speciellt personer med större huvuden upplever att det kan vara svårt att hitta en skidhjälm som sitter perfekt.

Det är slut med det nu! :)

Så hittar du den rätta storleken på skidhjälmen 

Det är inte bokstäverna som definierar storleken utan omkretsen i centimeter så låt inte bokstäverna lura dig.
Så mäter du omkretsen:

  1. Hämta måttbandet
  2. Placera måttbandet med början mitt på pannan
  3. Dra måttbandet runt huvudet, över öronen och tillbaka till början vid pannan
Nu har du din storlek.

Du får ett sista råd innan vi framhäver de största hjälmarna: Välj några stycken, prova dem därhemma och behåll den som sitter bäst.

Test: De största skidhjälmarna i vårt sortiment

Jag har varit runt på lagret för att hitta samtliga skidhjälmar som vi har i stora storlekar och jag har testat alla på för att se vilken som faktiskt är störst.

Här är de 4 största hjälmarna i testet:
Om du aldrig hittar en hjälm som är tillräckligt stor, så prova Cairn Astral eller Cairn Maverick - här finns det bra med plats.

Cairn Astral är ett perfekt val för dig som vill ha en bra och bekväm hjälm med plats till ditt stora (och väldigt kloka) huvud. Då vi testade de största skidhjälmarna på vårt lager var Cairn Astral klart den största - även om den på pappret bara mäter 62-65 centimeter.

Cairn Maverick kommer precis efter Cairn Astral på listan. Den mäter också 62-65 centimeter på pappret men känns större. Ett bra val för dig som vill ha en stor hjälm med en smart design och hög komfort. 

Den tredje största skidhjälmen är Smith Quantum MIPS. Den mäter 63-67 centimeter på pappret, har justeringsmöjligheter på baksidan och är riktigt bekväm. Den är dyrare än de två Cairn hjälmarna men har en riktigt cool design och MIPS-teknologi som skyddar ditt huvud mot smällar från alla håll.

Fjärde platsen bland de stora skidhjälmarna får Cairn Xplorer Rescue, som också har MIPS-teknologi. Det är en skidhjälm i mellanklassen där du får en stor och bekväm hjälm till ett bra pris.

Ett litet råd till ditt köp av skidhjälm

Väljer du att köpa din skidhjälm online så överväg att beställa 2-3 hjälmar. På det sättet kan du prova dig fram till den hjälm som passar bäst till din huvudform.

Du kan hitta hela vårt sortiment av skidhjälmar här som vi säljer till låga priser. Alla våra skidhjälmar är givetvis säkerhetsgodkända så de skyddar ditt huvud maximalt om olyckan är framme.

Se alla stora skidhjälmar här.

Och den slutliga konklusionen är: Om ditt huvud inte kan vara i en Cairn Astral - så har du ett problem.

Publicerad av: Rasmus Skov

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen