« Till översikten

Stubai är allt det som andra glaciärer inte är

Med sina 64 pistkilometer är Stubai Österrikes största glaciärskidområde och om du tror att det betyder att du ska ägna hela dagen på platta blå pister utan särskilt många svängar, ja, då kan du tänka

Hör allt om Stubai-glaciären från en dansks besök i området här:


För många är skidåkning på en glaciär lika med jämna pister som går i en rak linje rakt ner tills glaciären slutar ett par kilometer längre fram. Ofta är den iakttagelsen korrekt, men när det gäller Stubai kan man inte ha mer fel.

Glaciären slingrar sig från toppen i 3 333 meters höjd runt om berget och det gör att området är långt mer allsidigt och underhållande att åka skidor i än de flesta andra glaciärområden. Den längsta nedfarten är mer än 10 kilometer lång och går hela vägen ned till dalstationen i 1 695 meters höjd.

Dalstationen ligger endast 45 minuter i bil från Innsbruck och det går bussar direkt, tur och retur, och således kan man alltså även bo nere i Innsbruck och kombinera en tur till Stubai med skidåkning i andra närliggande skidområden, samt en tur runt i den charmiga storstaden som ligger mitt i Alperna.
Läs mer om skidsemester på Stubaiglaciären här


Det har kommit en ny gondol till området som gör att du blixtsnabbt transporteras upp på toppen

360 graders snösäkerhet 

Stubai utmärker sig genom känslan av att man åker hela vägen runt en bergstopp och det betyder att man under en dag kan följa med solen runt och att man ofta kan hitta lä – något som ofta annars är svårt på en glaciär.

Det som vanligtvis inte är ett problem på en glaciär är att hitta bra snö. Det gäller även för Stubai. Skidområdet är öppet från oktober till juni och det betyder att förutom att Stubai är en bra destination mitt på vintern, så är det inte så konstigt att skidälskare från hela världen flockas här under hösten och våren när många andra destinationer är stängda eller när snötäcket börjar bli för tunt på andra orter.

Vi har testat glaciären flera gånger och det är ALLTID gott om plats på de breda pisterna

För park-råttor och freerideåkare

Innsbruck är kanske en av de storstäder i världen som har mest skidtalang per kvadratkilometer, och på grund av Stubais läge nära staden, visar det sig även uppe i snön att den genomsnittliga skidåkaren är väsentligt duktigare på att åka skidor än i t.ex. Wagrain. Det har fått Stubai till att fokusera på att kunna ge de bästa villkoren till skidåkare som är lite bättre och coolare än genomsnittet.

Det har bland annat resulterat i The DC Stubai Zoo, som är känd som en av Österrikes bästa snöparker. Hit kommer professionella freestyleåkare från hela världen för att träna och tävla på enorma features i yttersäsongerna, medan de nya i freestylevärlden har optimala förutsättningar för att leka och lära i sitt eget tempo på de små hoppen och boxarna.

Tycker du bättre om offpist-skidåkning så har Stubai även här något som täcker dina behov. Medvetna om att offpist-skidåkning på en glaciär kan var en aning tricky, om man alltså inte känner till området särskilt bra, så har de gjort 22 kilometer markerade offpist-rutter där man har kontrollerat snön för glaciärsprickor och liknande och där du tryggt kan åka skidor, när du känner ett sug efter pudersnö.


Världens bästa skidåkare tränar i parken på Stubai

Skidsemester förslag i Stubaital

Alpenhotel Fernau Alpenhotel Fernau Bil fra 3.509:-/pers.
Pensionat Neustift (os... Pensionat Neustift (os... Bil fra 2.079:-/pers.
Gästgiverier Stubaita... Gästgiverier Stubaita... Bil fra 2.739:-/pers.
Ospecificerade pension... Ospecificerade pension... Bil fra 2.079:-/pers.
Nollställ   Utökad sökning