Skidsemester i Ylläs (Finland)


Ylläs Fjället bjuder på utmärkt alpin skidåkning med 58 pister och 27 liftar. Här finns både stolliftar och släpliftar. Pisterna går på alla sidor av Ylläs-fjället och har både lätta och svåra pister. Här finns bra uthyrningsmöjligheter och både Äkäslompolo och Ylläsjärvi har ett bra utbud av inkvartering. Här finns Finlands längsta pist på 3 km. Finlands brantaste pister finns också här. Den största vertikala drop är på 463 m.Ylläs består av två samhällen på båda sidorna av fjället: Äkäslompolo i norr och Ylläsjärvi i söder. Stället är pionjärer i finsk skidåkning. Redan på 50-talet åkte skidåkare hit - även om det inte fanns någon väg! I dag förbinder... Läs mer.


Snörapporter och väder

Fakta om Ylläs
Skidområdet: 191-540 m.ö.h
35 pister i allt
21 stk.
12 stk.
2 stk.

Lifter: 27 stk.

Släpliftar: 27
Ylläs Fjället bjuder på utmärkt alpin skidåkning med 58 pister och 27 liftar. Här finns både stolliftar och släpliftar. Pisterna går på alla sidor av Ylläs-fjället och har både lätta och svåra pister. Här finns bra uthyrningsmöjligheter och både Äkäslompolo och Ylläsjärvi har ett bra utbud av inkvartering. Här finns Finlands längsta pist på 3 km. Finlands brantaste pister finns också här. Den största vertikala drop är på 463 m.Ylläs består av två samhällen på båda sidorna av fjället: Äkäslompolo i norr och Ylläsjärvi i söder. Stället är pionjärer i finsk skidåkning. Redan på 50-talet åkte skidåkare hit - även om det inte fanns någon väg! I dag förbinder en skidbuss liftarna med hotellen, stugorna och lägenheterna som ligger i ett par kilometers avstånd från pisterna.I Ylläs kan man uppleva två speciella saker, som man inte kan uppleva på andra platser i världen:
issauna, det är en bastu byggd på en isbelagd sjö
Skimbat Ultra Light Wingsail som är en finsk uppfinning. Om man kan surfa kan man också åka med Skimbat Ultra Light som är ett segel som kan få en fart på 100 km/h. Det är möjligt att hyra Skimbat Ultra Light samt få instruktioner hos Ylläs Holiday Service.Av aktiviteter kan nämnas: skidskola, guidade skidturer, telemark, hundsläde, rensafari, pimpling och snöskovandring.

Samma liftkort gäller för både Ylläs och Levi.Från Ylläs är det ca. 45 km till närmsta flygplats, Kittilä.I Ylläs finns det många fina snöskotermöjligheter.

Användaromdömen om Ylläs

Skidterräng
4,00
Liftsystem
4,00
Afterski
3,00
Staden
2,50
Barnvänlig
0,00
Nybörjarvänlig
0,00
Prisnivå
0,00
Offpist
0,00
Ylläs har en totalpoäng på 3,38 stjärnor av 5. Baserat på 2 recensioner.

Snörapporter och väder

Tirsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
22ºC
14ºC
0,0 mm
4,3 m/s
syd-sydøst
Onsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
20ºC
13ºC
0,0 mm
3,1 m/s
syd
Torsdag
Regn
Regn
21ºC
15ºC
2,7 mm
3,0 m/s
sydøst
Fredag
Delvist skyet
Delvist skyet
19ºC
14ºC
0,0 mm
4,9 m/s
syd-sydvest

Karta över Ylläs

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Ylläs. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen