🎒 Bli redo inför sommaren med Douchebags Desert Khaki - Se de bästa erbjudanden här

Ylläs

Ylläs Fjället bjuder på utmärkt alpin skidåkning med 58 pister och 27 liftar. Här finns både stolliftar och släpliftar. Pisterna går på alla sidor av Ylläs-fjället och har både lätta och svåra pister. Här finns bra uthyrningsmöjligheter och både Äkäslompolo och Ylläsjärvi har ett bra utbud av inkvartering. Här finns Finlands längsta pist på 3 km. Finlands brantaste pister finns också här. Den största vertikala drop är på 463 m.Ylläs består av två samhällen på båda sidorna av fjället: Äkäslompolo i norr och Ylläsjärvi i söder. Stället är pionjärer i finsk skidåkning. Redan på 50-talet åkte skidåkare hit - även om det inte fanns någon väg! I dag förbinder en skidbuss liftarna med hotellen, stugorna och lägenheterna som ligger i ett par kilometers avstånd från pisterna.I Ylläs kan man uppleva två speciella saker, som man inte kan uppleva på andra platser i världen:
issauna, det är en bastu byggd på en isbelagd sjö
Skimbat Ultra Light Wingsail som är en finsk uppfinning. Om man kan surfa kan man också åka med Skimbat Ultra Light som är ett segel som kan få en fart på 100 km/h. Det är möjligt att hyra Skimbat Ultra Light samt få instruktioner hos Ylläs Holiday Service.Av aktiviteter kan nämnas: skidskola, guidade skidturer, telemark, hundsläde, rensafari, pimpling och snöskovandring.

Samma liftkort gäller för både Ylläs och Levi.Från Ylläs är det ca. 45 km till närmsta flygplats, Kittilä.I Ylläs finns det många fina snöskotermöjligheter.

Användarna om Ylläs

Det finns inte tillräckligt många röster för att visa ett trovärdigt betyg
 

Skriv en kommentar