Pistkarta från La Rosière

Resebyråer till La Rosière: SKILINK, Sunweb

Sök skidresor till La Rosière

Hitta mer information om La Rosière: Webbkameror - Snörapporter - Hotell - Lägenheter


Om man ska prova en liten undangömd pärla i de franska alperna, så är La Rosiere en helt säker vinnare! Ett skönt familjeområde som ännu inte hunnit bli “upptäckt” av den bredare svenska befolkningen. Med sina 152 km pist verkar området Espace San Bernardo inte så stort, men det känns enormt. Området är uppkallat efter de trofasta hundar som är avbildade på flera ställen runt om i byn med skulpturer, och riktiga hundar som strövar runt.

I La Rosiere får man både fransk och italiensk skidåkning, då La Rosiere nämligen är ihopkopplad med byn La Thuile, som ligger i Italien. Det som är riktigt fantastiskt med området är att om det är molnigt i La Rosiere, så kan man bara ta en snabbtur över till Italien, där solen ofta är framme och skiner för fullt. Men om solen är framme i La Rosiere, så bör man bara stanna i det franska området. För att komma över till Italien så ska man dock åka med världens längsta släplift, men det är det helt klart värt för en heldag med sol istället för dimma och moln.

Skidåkningen är mycket varierad. Det finns både för nybörjaren, som helst bara vill lära sig att stå på skidor. För medelgoda/avancerade finns det några otroligt härliga och breda boulevardpister, där man verkligen kan öva på sin vanliga teknik samt carvingteknik. Och för experterna finns det några riktigt grymma långa svarta pister i Italien, där man kan prova på den brantaste pisten som även ger experten en riktig utmaning. Pisten har en lutning på 64%, vilket kan vara ganska ångestframkallande när man står på toppen och inte kan se hela pisten, för att den är så pass brant. Dessutom har La Rosiere valt att utvidga området i säsongen 2018/2019, då de öppnade två nya liftar till berget Mont Valaisan. Det öppnade upp för ett gigantiskt offpistområde där snön nästan alltid är bra, då La Rosiere sällan är överbefolkat.

Själva La Rosiere är uppdelat i två stadsdelar, huvuddelen La Rosiere och den andra delen Les Eucherts, som är en något nyare del. Hotellen över i Les Eucherts är nyare och mer eleganta, och med fler bekvämligheter som kan avnjutas efter en lång dag på skidor. Les Balcons och Les Cimes Blache erbjuder spa samt stora och rymliga lägenheter, som är över normal fransk standard. I La Rosiere ser man inga stora höghus, enligt lokal laggivning så får nämligen inga byggnader vara högre än fyra våningar över entreplan. Detta gör att utsikten är helt fantastisk nästan oavsett var man bor. När man sitter utomhus på den sidan av byn som vetter mot syd, så har man en fenomenal utsikt över till Les Arcs och hela Savoie-dalen.

Bylivet i La Rosiere inbjuder också till mys och samvaro. Det finns några barer som erbjuder vanlig trevlig mysstämning med livemusik vissa eftermiddagar. Här kan nämnas Le Comptoir som ligger vid stadens “torg”. Gemytlig liten bar med engelsktalande bartenders som erbjuder både mat och dricka. Om man vill prova på något annat, och kanske något som håller på längre än till kl. 02, så ska man en tur över till Les Eucherts, där musiken och dansen är igång på Moo Bar hela natten. I Les Eucherts finns det även skridskobana, sportbar samt bowlinghall, som man kan roa sig med om vädret inte är det allra bästa, eller om man bara vill ha en trevlig kväll tillsammans med familjen.

I La Rosiere finns det även flera restauranger som erbjuder läcker fransk gourmetmat. Om man gärna vill ha en trevlig kväll så kan vi rekommendera ett besök på Le Genepi, stans bästa restaurang med utsökt mat och vin till överkomliga priser. Restaurangen är uppkallad efter den lokala likören “Genepi” som är en likör framställd av en lokal blomma som växer uppe i bergen. Likören är en perfekt avslutning efter en god och trevlig middag. Om man vill ha en liten paus i skidåkningen så kan vi varmt rekommendera La Traversette, som ligger på vägen över mot Fort-liften. Mysigt litet ställe där man kan avnjuta en öl eller läsk, och kanske lite pommes, med en storslagen utsikt.

La Rosiere är helt enkelt essensen av bra fransk skidåkning för alla nivåer. En vecka här är helt enkelt inte nog, om man vill hinna med att utforska alltihop. Det är alltid gott om plats i pisten och liftkö är ett ord som ännu inte existerar i deras lokala ordbok. Ett stensäkert val för alla.


Résidence Chalet Le Refuge

Residence Chalet Le Refuge är byggt i traditionell chalet-stil och ligger i ett soligt läge. De rymliga lägenheterna är bekvämt och vackert inredda, utrustade med moderna bekvämligheter. Det finns lägenheter för 8 till 14 personer och är därför perfekt för en skidsemester med vänner eller familj. Här behöver du inte gå och släpa på skidutrustningen långt, eftersom pisten ligger en kort promenad från Chalet Le Refuge. Efter en dags skidåkning, kan du njuta av den uppvärmda inomhuspoolen eller bastun och Läs mer


Användaromdömen om La Rosière

Skidterräng
4,04
Liftsystem
3,52
Afterski
3,02
Staden
3,52
Barnvänlig
3,67
Nybörjarvänlig
3,67
Prisnivå
2,33
Offpist
3,67
La Rosière har en totalpoäng på 3,43 stjärnor av 5. Baserat på 54 recensioner.

Karta över La Rosière

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen