Pistkarta från Valmorel

Klicka på pistkartan för att öppna upp den i helskärmsläge

Skidområdet i Valmorel ger typiskt åtkomst till deras Grand Domaine, som utöver Valmorel även inkluderar St. Francois Longchamp. Även om området endast bjuder på omkring 150 pistkilometer, så känns det inte som ett litet område, då det är fördelat över en stor areal, och man kommer runt en del.

Fokuset är här på hela familjen, med rika möjligheter för att bo mysigt och helt ut till pisten. Om man bor i Valmorel använder man sig typisk av en av huvudliftarna, Pierrafort och Altispace. Pierrafort är en nyare kabinlift, och Altispace är en stollift med plats för fyra personer.

Med Altispace-liften kommer du upp till området som av många blir kallat för “Grytan”, som är ett riktigt bra ställe, speciellt när man ska värma upp lite. Här får du ett bra urval av blå boulevarder. Man får även möjlighet för att via Gelaz-liften komma ut på en skogstur, med enkla blå och gröna pister mot Combelouviere-området. Tillbaka vid Grytan kan man släppa lös ungarna på egen hand, om de har åldern till det, då det finns bra utkiksposter där föräldrarna kan sitta och hålla öga med barnen.

Om man vill ha lite längre och svårare turer på Valmorel-sidan, så tar man bara Pierrafort kabinliften upp, och därefter turen vidare upp till Col du Mottet. Tidigare fanns det där en gammal 2-personers lift, som utdelade alla en smäll över vaden, men numera kan man istället följa med en helt ny 6-personers lift upp. Här finns det röda pister, och till och med en svart freeride-pist.

Om man tar turen över på St. Francois Longchamp-sidan, så ska man unna sig ett besök på Les Deux Masots, där de serverar en riktigt god lasagne. När man kommer över till St. Francois Longchamp-sidan via Madeleine-liften så tar man den blå pisten till höger, som heter Le Col. Det är en blå transportpist som leder direkt till restaurangen som ligger på det legendariska Tour de France-berget Col du Madeleine.

När man kommer över till St. Francois Longchamp-sidan, så öppnar det sig en värld av primärt gröna och blå pister, men du kan absolut även hitta bra röda pister för de mer fartglada, speciellt på Lauziere-toppen, som har den högsta skidåkningen som man kan uppnå i Le Grand Domaine.

En sak att ha i åtanke när man är i La Grand Domaine, är att om man stöter på ställen där det finns både en stollift och en släplift som går till samma ställe, så ska man välja släpliften, om man vill komma upp snabbt. Men man ska komma ihåg att hålla fast ordentligt, då du verkligen får fart på i starten.

Läs mer om skidsemester i Valmorel här

Foton och video

Användarna om Valmorel

Här kan du se användarnas betyg för Valmorel

Skidterräng:
4,19
Liftsystem:
3,84
Afterski:
3,64
Staden/byn:
4,17
Barnvänligt:
4,67
Nybörjarvänligt:
4,67
Prisnivå:
4,33
Off-pist:
4,67
Totala poäng är 4,27 / 5 utifrån 116 recensioner.
Skriv en kommentar