Limone Piemonte

Den rustika bergsbyn Limone Piemonte, vilken utgör ramen för skidorten Riserva Bianca, ligger bara en kort bilresa från Rivieran. Det är ett område som erbjuder formidabel skidåkning och gastronomiska äventyr till väldigt blygsamma priser.

Perfekt destination för familjer och par

Det är den optimala destinationen att besöka om man är ett förälskat par eller iväg som familj, för i Limone Piemonte kan man erbjuda maximal skidåkning och ren avkoppling både i byn och uppe i skidområdet. Det är en av de mest solsäkra skidorterna i Alperna, så man kan njuta av omgivningarna på skidor, snöskor, randonee eller till fots. Samtidigt har orten en isbana och mysiga restauranger där du kan sitta både ute och inne. Skulle vädret eller snön slå fel, kan man alltid ta tåget eller bilen nedför berget till Nice, Monte Carlo eller en av de många andra vackra städerna i området. Det är inte lika mycket afterski och alkohol, utan mer mysstämning och haute cuisine.

Snabbt - och lättillgängligt

Det korta avståndet från Nice flygplats (NCE) och det stora utbudet av flygbiljetter gör Limone Piemonte till en lättillgänglig destination. Den begränsade transporttiden gör det lättare att resa i samband med snöfall eller med kort varsel.

Inga liftköer eller trafikerade pister

För de som inte har tålamod eller inte orkar med liftköer och trafikerade pister, är Limone Piemonte en utsökt liten pärla. Under veckorna kan man åka skidor nästan helt solo – framförallt under lågsäsong. Det är bara på helgerna som det kommer en ström av fransmän, italienare och Monacobor, vilket dock märks mer på restaurangerna och på nattlivet än på liftköerna.

Foton och video

Bilder från Skidresor.coms användare och instagram

Användarna om Limone Piemonte

Här kan du se användarnas betyg för Limone Piemonte

Skidterräng:
3,50
Liftsystem:
2,83
Afterski:
3,58
Staden/byn:
3,92
Barnvänligt:
5,00
Nybörjarvänligt:
5,00
Prisnivå:
5,00
Off-pist:
4,00
Totala poäng är 4,10 / 5 utifrån 12 recensioner.

skidupplevelse | Skrivit den 10/12 2013

Oprettet af Bengt-åke Berglund

Limone är vårt favoritställe sedan 1980. Liftsystemet är utbytt, från byn går det en kabinlift(63 kabiner) släpliftar finns det inte längre, det är 2,4 oolsliftar numera. Pisterna sköts exemplariskt o...
fta nypistat på morgonen, ovanligt med liftköer. Trevlig personal och ortsbefolkningen är mycket sympatiska. Vi bor på Excelsior, vi flyger till Nice med morgonflyget och blir hämtade med bil från från Excelsior, det går även att åka tåg till Limone. Bengt-Åke och Gun, Falun.
Läs mera

Är denna kommentar till någon hjälp??
Ja Nej

Lugn skidort 2 timmar från medelhavet. | Skrivit den 11/10 2012

Oprettet af Henrik

Var i Limone 2008 och blev positivt överraskade.
Åkte till NIce och tog tåget upp på ca 2 timmar. Det var 20 grader varmt i Nice och vi blev oroliga att det skulle vara lika grönt i Limone, men e...
n rejäl stigning på ca1400 meter gör att snön ligger kvar länge på säsongen.
Hotel Tripoli, helt ok medelklasshotell serverade halvpension. Rustika middagar, och du behåller ditt bord och vinflaskan korkas igen efter önskemål..
Inget party alls, men perfekt för par som vill ta det lugnt och barnfamiljer när det är väldigt avslappnat och barnvänligt.
Skidsystemet är enormt och det finns backar för alla. Eftersom ingen åker offpist, så är det fritt fram för oss Freeride svenskar om man vill köra i orört puder..
Jon Olsson och Co. håller till där, när det är så nära Monte carlo.

Klockrent ställe!
Läs mera

Är denna kommentar till någon hjälp??
Ja Nej

Se alla Skriv en kommentar