Skidsemester i Limone Piemonte (Italien)


Den rustika bergsbyn Limone Piemonte, vilken utgör ramen för skidorten Riserva Bianca, ligger bara en kort bilresa från Rivieran. Det är ett område som erbjuder formidabel skidåkning och gastronomiska äventyr till väldigt blygsamma priser.

Perfekt destination för familjer och parDet är den optimala destinationen att besöka om man är ett förälskat par eller iväg som familj, för i Limone Piemonte kan man erbjuda maximal skidåkning och ren avkoppling både i byn och uppe i skidområdet. Det är en av de mest solsäkra skidorterna i Alperna, så man kan njuta av omgivningarna på skidor, snöskor, randonee eller till fots. Samtidigt har orten en isbana och mysiga restauranger där du kan sitta... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder

Fakta om Limone Piemonte
Skidområdet: 1050-2050 m.ö.h
Staden/byn: 1010 m.ö.h

80 pister i allt
12 km blå
57 km röd
11 km svart

Lifter: 12 stk. / 18.000 pers/time

Släpliftar: 2
Sittliftar: 9
Kabinliftar: 1
Den rustika bergsbyn Limone Piemonte, vilken utgör ramen för skidorten Riserva Bianca, ligger bara en kort bilresa från Rivieran. Det är ett område som erbjuder formidabel skidåkning och gastronomiska äventyr till väldigt blygsamma priser.

Perfekt destination för familjer och par

Det är den optimala destinationen att besöka om man är ett förälskat par eller iväg som familj, för i Limone Piemonte kan man erbjuda maximal skidåkning och ren avkoppling både i byn och uppe i skidområdet. Det är en av de mest solsäkra skidorterna i Alperna, så man kan njuta av omgivningarna på skidor, snöskor, randonee eller till fots. Samtidigt har orten en isbana och mysiga restauranger där du kan sitta både ute och inne. Skulle vädret eller snön slå fel, kan man alltid ta tåget eller bilen nedför berget till Nice, Monte Carlo eller en av de många andra vackra städerna i området. Det är inte lika mycket afterski och alkohol, utan mer mysstämning och haute cuisine.

Snabbt - och lättillgängligt

Det korta avståndet från Nice flygplats (NCE) och det stora utbudet av flygbiljetter gör Limone Piemonte till en lättillgänglig destination. Den begränsade transporttiden gör det lättare att resa i samband med snöfall eller med kort varsel.

Inga liftköer eller trafikerade pister

För de som inte har tålamod eller inte orkar med liftköer och trafikerade pister, är Limone Piemonte en utsökt liten pärla. Under veckorna kan man åka skidor nästan helt solo – framförallt under lågsäsong. Det är bara på helgerna som det kommer en ström av fransmän, italienare och Monacobor, vilket dock märks mer på restaurangerna och på nattlivet än på liftköerna.

Bilder och video från Limone Piemonte


Användaromdömen om Limone Piemonte

Skidterräng
3,50
Liftsystem
2,83
Afterski
3,58
Staden
3,92
Barnvänlig
5,00
Nybörjarvänlig
5,00
Prisnivå
5,00
Offpist
4,00
Limone Piemonte har en totalpoäng på 4,10 stjärnor av 5. Baserat på 12 recensioner.
skidupplevelse - Recenserat den 10/12 2013 07:43 - Skapad av Bengt-åke Berglund

Limone är vårt favoritställe sedan 1980. Liftsystemet är utbytt, från byn går det en kabinlift(63 kabiner) släpliftar finns det inte längre, det är 2,4 oolsliftar numera. Pisterna sköts exemplariskt ofta nypistat på morgonen, ovanligt med liftköer. Trevlig personal och ortsbefolkningen är mycket sympatiska. Vi bor på Excelsior, vi flyger till Nice med morgonflyget och blir hämtade med bil från Läs mer

Lugn skidort 2 timmar från medelhavet. - Recenserat den 11/10 2012 15:32 - Skapad av Henrik

Var i Limone 2008 och blev positivt överraskade.Åkte till NIce och tog tåget upp på ca 2 timmar. Det var 20 grader varmt i Nice och vi blev oroliga att det skulle vara lika grönt i Limone, men en rejäl stigning på ca1400 meter gör att snön ligger kvar länge på säsongen.Hotel Tripoli, helt ok medelklasshotell serverade halvpension Läs mer

Limone efter 30 år - Recenserat den 16/10 2009 18:04 - Skapad av Bengt-åke Berglund

Vi åkte till Limone, första gången 1980, vi har bott privat på många adresser i Limone, de sista 10 åren har vi bott på Exelsior, allt har varit toppen, Elisa och Beppe och personalen är toppen. Vi hoppas vi kommer tillbaka den här säsongen. I år är det jubileum 30 år. Sänd en hälsning till Elisa Risso och Beppe Carlevaris Läs mer

Snörapporter och väder

Lørdag
Let skyet
Let skyet
22ºC
9ºC
0,0 mm
1,9 m/s
nord-nordøst
Søndag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
22ºC
17ºC
0,0 mm
2,2 m/s
nord-nordøst
Mandag
Delvist skyet
Delvist skyet
23ºC
12ºC
0,0 mm
2,5 m/s
nordøst
Tirsdag
Let skyet
Let skyet
24ºC
12ºC
0,0 mm
0,2 m/s
nordøst

Karta över Limone Piemonte

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Limone Piemonte. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen