Pistkarta från Livigno

Resebyråer till Livigno: Nortlander, SKILINK, Slopestar, Slopetrotter, Snowtrex, Sunweb

Sök skidresor till Livigno

Hitta mer information om Livigno: Webbkameror - Snörapporter - Hotell - Stugor - Lägenheter - Pension


Skidområdet är i stort sätt uppdelat i två huvudområden, Mottolino och Carosello, som båda bjuder på massor av krävande om varierande skidåkning. Man kan tillryggalägga åtskilliga kilometer, utan att nödvändigtvis åka i samma pister hela tiden. De två områdena är ännu inte förbundna, men en kort busstur fixar det, och dessutom är det nog med skidåkning på båda sidorna, så att man kan välja att åka på det ena stället den ena dagen, och det andra den följande dagen.

Nybörjarområdena är placerade nere i dalen på Carosello-sidan. Den skandinaviska skidskolan möter oftast upp vid Doss eller San Rocco, lift 18 respektive 17, där det finns rullmattor och hinderbanor, förutom lekplatserna och kälke för de minsta. Innan botten av Doss18 ligger Marcos Pub, som bjuder på allt från sandwich och pasta, till soppa och stek - helt optimalt för både vuxna och barn.

Den avancerade skidåkaren bör starta dagen med att åka upp med den splitternya och supersnabba Carosello 3000 gondolliften, som tar med dig upp på hela 3.000 meter. Härifrån är det sedan fri lek.

Man kan välja att åka över till stolliften i Federia, även kallad för Frysen. Speciellt i de lite varmare perioderna är snön som regel bättre däröver lite senare på dagen, då detta är det absolut kallaste området i Livigno. Väljer man att inte åka längre över än till lift 16, så kan man istället avnjuta sin lunch på Chip & Chap, god mat i trevliga omgivningar. Man kan även välja att istället äta på Tea Borch, som ligger ovanför den svarta pisten, vilket är den kortaste vägen ned till Carosello-gondolen, och samtidigr den brantaste pisten i Livigno. Så man ska nog även räkna med att det kan bli lite problem i ens förhållande, om man försöker locka en osäker partner med nedför den.

Man kan även ta turen hela vägen från toppen av Carosello 3000 över mot liftarna 27, 28, 29 och 30, till områdena Costaccia och Cassana. På vägen glider man fram på Skydancer, lift 19, som med sin bredd och bra, jämna, röda lutning, och snabba och komfortabla stollift utgör alla skidåkares - från medelgoda till experters - absoluta favoritpist. Ett bra ställe att äta en god lunch på denna sidan av berget, kunde för exempel vara restaurangen Costaccia som ligger mellan liftarna 27 och 28.

Över på Mottolino-berget finns det möjlighet för både en massa vanlig skidåkning, och i park. Om man tar upp med gondolen (nummer 3) så finns det goda möjligheter för skidåkare på alla nivåer. Den blå pisten tillbaka till gondolen leder er genom skogen, och är mycket populär bland barnen. Tar man däremot turen över mor Trepalle, så kommer man ner till stolliften, som man ska ta om man vill åka i parken, alternativt bara njuta av utsikten och kunna blicka ned på några av Europas bästa parkråttor från stollift nummer 8.

Mottolino bjuder på massor av krävande skidåkning, speciellt vid sidan av, och under, Valfin-liften (nummer 4). Detta är området, där bra skidåkare bara kan bli ännu bättre. Dessutom passar det även perfekt i förhållande till en läcker grillad kyckling med specialsås till lunch på Camanel, som ligger ovanför lift 1.


Apartment Bait dal Temp

Vill ni bo i en ljus, rymlig och elegant lägenhet i ett lugnt område är Bait dal Temp något för er.

Casa Miranda

Mysigt lägenhetskomplex centralt i charmerande San Rocco i Livigno Casa Miranda ligger nära till lift, shopping och skidbuss i Livignos charmerande San Rocco-område. Lägenheterna Här får ni rymliga lägenheter i modern stil, som in nehåller allt man behöver. De två översta lägenheterna är de största och de andra varierar i storlek. Om ni är en större grupp, så har ni här plats till upp till 30 personer.

Hotel Federia

I den gamla bydelen av Livigno och med närhet till liften Cassana samt Livigno´s centrum ligger Hotel Federia. Ett litet familjeägt hotell i klassisk italiensk stil som i allt har plats för 50 gäster fördelat på 22 rum. Rummen finns i olika kategorier och alla rum är inredda med eget badrum innehållande dusch, toalett och hårtork. Dessutom har alla rum tv samt wifi (mot avgift). Hotellets restaurang dukar varje dag upp god italiensk mat. Inkluderat i priset serveras du en Läs mer


Användaromdömen om Livigno

Skidterräng
4,17
Liftsystem
4,22
Afterski
4,09
Staden
4,37
Barnvänlig
4,53
Nybörjarvänlig
4,40
Prisnivå
4,05
Offpist
2,21
Livigno har en totalpoäng på 4,01 stjärnor av 5. Baserat på 252 recensioner.

Karta över Livigno

Hitta erbjudanden på skidresor