Skidsemester i Hakuba (Japan)

Resebyråer till Hakuba: Active Ski Travel

Hakuba är ett av Japans största områden och den rätt stora staden som ligger i botten av de 7 områdena, betyder också att det är bra tågförbindelser till området. Om man vil bo på ett billigt vandrarhem eller ett läckert hotell är upp till en själv – området har alltihop, så det är bara att hitta det som passar ens behov.All-mountain liftkort till alla 7 skidområdenaMed ett ”all-mountain”-liftkort har man tillgång till alla de 7 områdena, men när de alla är ägda av olika bolag, ska man ägna en hel dag i det området man väljer – man kan alltså inte byta område till middag. Samtidigt betyder det också... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Hakuba
Skidområdet: 900-2900 m.ö.h
202 pister i allt
53 stk.
75 stk.
45 stk.
29 stk.

Lifter: 139 stk.

Släpliftar: 55
Sittliftar: 66
Kabinliftar: 18
Hakuba är ett av Japans största områden och den rätt stora staden som ligger i botten av de 7 områdena, betyder också att det är bra tågförbindelser till området. Om man vil bo på ett billigt vandrarhem eller ett läckert hotell är upp till en själv – området har alltihop, så det är bara att hitta det som passar ens behov.

All-mountain liftkort till alla 7 skidområdena

Med ett ”all-mountain”-liftkort har man tillgång till alla de 7 områdena, men när de alla är ägda av olika bolag, ska man ägna en hel dag i det området man väljer – man kan alltså inte byta område till middag. Samtidigt betyder det också att man varje morgon ska ha sitt ”all mountain”-pass med till biljettluckan i det området man vill åka skidor och ha dagens biljett växlad till ett liftkort.

Hakuba bjuder på olikartad skidåkning

När liftkortet är fixat finns det massor av pister att gå på upptäcktsfärd i. De många områdena är alla rätt stora, och bjuder på en massa olikartad skidåkning – allt från bra preparerade pister, till parker och fina treeruns.
Är man den mer äventyrslystna typen finns det dock inte mycket offpist att komma efter. De finns i bergen potentiella ställen till många bra utflykter men de flesta områden är avskärmade eftersom det är proppfullt med människor i högsäsongen och med mängden av snö är lavinfaran samtidigt hög. Det betyder att det är långt mellan tillåtna hikes, även om de dock finns, så vill du ut och testa äventyrslusten är du tvungen att köpa bra lavinutrustning och hyra en guide.

Se också skijump-stationen från OS, Matsumoto Castle och snöaporna utanför Nagano

Förutom skidåkningen finns det i Hakuba massor av möjligheter för att uppleva andra bra saker. Det är bland annat skijump-stationen från OS -98' som är ett besök värt, man kanbesöka Matsumoto Castle, eller kika förbi snöaporna utanför Nagano. Samtidigt finns det många möjligheter för att uppleva det japanska köket i området, även om västlig mat för länge sedan har erövrat detta stora och internationella område.

Nackdelar med ett skidområde som Hakuba

Generellt kommer Hakuba, som de flesta stora områden, kunna uppfylla de flestas behov. Områdets största problem är att områdena inte hänger bättre ihop, och att det på helgerna kan vara oöverskådligt mycket folk.


Text: Sebastian Kjær

Bilder och video från Hakuba


Användaromdömen om Hakuba

Det finns inte tillräckligt många recensioner för att visa ett tillförlitligt betyg.

Snörapporter och väder

Mandag
Regn
Regn
21ºC
15ºC
1,3 mm
2,3 m/s
syd-sydøst
Tirsdag
Regn
Regn
20ºC
21ºC
2,7 mm
2,3 m/s
sydøst
Onsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
21ºC
22ºC
4,8 mm
1,7 m/s
vest
Torsdag
Skyet
Skyet
22ºC
25ºC
0,2 mm
0,7 m/s
vest-sydvest

Karta över Hakuba

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Hakuba. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen