VINTERREA - Se de bästa erbjudandena för: HERR, DAM og BARN. Beställ innan och vi skickar i dag

Hakuba

Hitta skidresor till Hakuba här: Active Ski Travel

Hakuba är ett av Japans största områden och den rätt stora staden som ligger i botten av de 7 områdena, betyder också att det är bra tågförbindelser till området. Om man vil bo på ett billigt vandrarhem eller ett läckert hotell är upp till en själv – området har alltihop, så det är bara att hitta det som passar ens behov.

All-mountain liftkort till alla 7 skidområdena

Med ett ”all-mountain”-liftkort har man tillgång till alla de 7 områdena, men när de alla är ägda av olika bolag, ska man ägna en hel dag i det området man väljer – man kan alltså inte byta område till middag. Samtidigt betyder det också att man varje morgon ska ha sitt ”all mountain”-pass med till biljettluckan i det området man vill åka skidor och ha dagens biljett växlad till ett liftkort.

Hakuba bjuder på olikartad skidåkning

När liftkortet är fixat finns det massor av pister att gå på upptäcktsfärd i. De många områdena är alla rätt stora, och bjuder på en massa olikartad skidåkning – allt från bra preparerade pister, till parker och fina treeruns.
Är man den mer äventyrslystna typen finns det dock inte mycket offpist att komma efter. De finns i bergen potentiella ställen till många bra utflykter men de flesta områden är avskärmade eftersom det är proppfullt med människor i högsäsongen och med mängden av snö är lavinfaran samtidigt hög. Det betyder att det är långt mellan tillåtna hikes, även om de dock finns, så vill du ut och testa äventyrslusten är du tvungen att köpa bra lavinutrustning och hyra en guide.

Se också skijump-stationen från OS, Matsumoto Castle och snöaporna utanför Nagano

Förutom skidåkningen finns det i Hakuba massor av möjligheter för att uppleva andra bra saker. Det är bland annat skijump-stationen från OS -98' som är ett besök värt, man kanbesöka Matsumoto Castle, eller kika förbi snöaporna utanför Nagano. Samtidigt finns det många möjligheter för att uppleva det japanska köket i området, även om västlig mat för länge sedan har erövrat detta stora och internationella område.

Nackdelar med ett skidområde som Hakuba

Generellt kommer Hakuba, som de flesta stora områden, kunna uppfylla de flestas behov. Områdets största problem är att områdena inte hänger bättre ihop, och att det på helgerna kan vara oöverskådligt mycket folk.


Text: Sebastian Kjær

Foton och video

Bilder från Skidresor.coms användare och instagram

Användarna om Hakuba

Det finns inte tillräckligt många röster för att visa ett trovärdigt betyg
 

Skriv en kommentar

Vart hittar jag den bästa skidresan till Hakuba?

Hos Skidresor.com samlar vi alla skidresor från de bästa svenska resebyråer. Därför hittar du det största utbud av skidresor till Hakuba hos oss. Klicka här för att hitta din skidresa ⇒

Vart hittar jag pistkarta och webcams över Hakuba?

Om du ska på skidsemester till Hakuba är det en god idé att ha ett bra överblick över området med en pistkarta. Hitta pistkarta för Hakuba här. Om du vill veta hur det ser ut i Hakuba just nu kan du följa våra live webcams Hitta webcams här ⇒