Skidsemester i Moiwa (Japan)


Moiwa är Niseko Uniteds mindre populära "glömda lillebror". Resortet ligger bredvid Annupuri och är drömdestinationen för en puderdag i högsäsongen när man inte orkar liftköer och uppkörda pister och off-pist som i Niseko.Med de cirka 470 höjdmeterna ägnas endagsutflykten till Moiwa åt att jaga oändligt massa puder allt ihop från en och samma 4-manslift om och om igen.Moiwa ligger lite lägre än Niseko och har en lite kortare säsong med ett mindre snöfall men under högsäsongen är det fantastiskt. Man hittar ett par knappt så branta röda pister till att värma upp på och så ett par pister markerade ”ungroomed” dvs. en himla massa pudersnö.Från toppen... Läs mer.

Pistkarta
Snörapporter och väder

Fakta om Moiwa
Skidområdet: 330-800 m.ö.h

Lifter: 3 stk.

Sittliftar: 3
Mer information om Moiwa under bannern
Moiwa är Niseko Uniteds mindre populära "glömda lillebror". Resortet ligger bredvid Annupuri och är drömdestinationen för en puderdag i högsäsongen när man inte orkar liftköer och uppkörda pister och off-pist som i Niseko.

Med de cirka 470 höjdmeterna ägnas endagsutflykten till Moiwa åt att jaga oändligt massa puder allt ihop från en och samma 4-manslift om och om igen.
Moiwa ligger lite lägre än Niseko och har en lite kortare säsong med ett mindre snöfall men under högsäsongen är det fantastiskt. Man hittar ett par knappt så branta röda pister till att värma upp på och så ett par pister markerade ”ungroomed” dvs. en himla massa pudersnö.

Från toppen av Moiwa finns det två backcountry-gates och man kan åka skidor cirka 180 grader runt utan att hamna i ett hål där man fastnar - åk inte ner på baksidan och åk inte långt mot skidåkarens höger

Moiwa och Annupuri är forbundet av en liten off-pist-stig som gör det lättare att komma tillbaka till Niseko United-bussen efter en lång skiddag.

I Moiwa hittar man The North Face eget capsule-hotell, där man kan riskera att stöta på en av de professionella North Face-atleterna som exempelvis Tom Wallisch och hans vänner.

Om man, som de professionella, vill prova krafter med att hoppa över lavin-stängsel är det ett par perfekta ställen på vägarna väster om Moiwa.
Inte långt från Moiwa hittar man också Niseko-områdets enda ”mixed onsen”, alltså där det inte delas upp i män och kvinnor.

Bilder och video från Moiwa


Användaromdömen om Moiwa

Det finns inte tillräckligt många recensioner för att visa ett tillförlitligt betyg.

Mer information om Moiwa under bannern

Snörapporter och väder

Mandag
Delvist skyet
Delvist skyet
16ºC
6ºC
0,4 mm
2,7 m/s
syd-sydøst
Tirsdag
Skyet
Skyet
15ºC
18ºC
6,5 mm
3,6 m/s
nord-nordvest
Onsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
9ºC
12ºC
0,0 mm
1,8 m/s
nord
Torsdag
Skyet
Skyet
6ºC
11ºC
0,0 mm
1,5 m/s
nord-nordvest

Karta över Moiwa

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Moiwa. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor