Skidsemester i Rusutsu (Japan)


Rusutsu är ännu ett av Hokkaidos puderparadis. Det ligger bara en halvtimme i bil från Sapporo flygplats och cirka 40 minuter i bil från Niseko-Hirafu.Rusutsu ligger vackert mellan Yotei-vulkanen och donut-ön Lake Toya – under molnfri himmel kan man till och med se ut till Stilla havet.De flesta pudersökande gaijins (icke-japaner) kommer bara till Rusutsu på en dagstur från Niseko, men det kan klart rekommenderas att ta en eller två övernattningar, framförallt om man gillar tree-skiing, som Rusutsu är känt för.De flesta liftar i Rusutsu är snabba och en del av sittliftarna har till och med en bubbla över sig så att man är skyddad mot de... Läs mer.

Pistkarta
Snörapporter och väder

Fakta om Rusutsu
Skidområdet: 400-994 m.ö.h

Lifter: 18 stk.

Sittliftar: 14
Kabinliftar: 4
Rusutsu är ännu ett av Hokkaidos puderparadis. Det ligger bara en halvtimme i bil från Sapporo flygplats och cirka 40 minuter i bil från Niseko-Hirafu.
Rusutsu ligger vackert mellan Yotei-vulkanen och donut-ön Lake Toya – under molnfri himmel kan man till och med se ut till Stilla havet.
De flesta pudersökande gaijins (icke-japaner) kommer bara till Rusutsu på en dagstur från Niseko, men det kan klart rekommenderas att ta en eller två övernattningar, framförallt om man gillar tree-skiing, som Rusutsu är känt för.

De flesta liftar i Rusutsu är snabba och en del av sittliftarna har till och med en bubbla över sig så att man är skyddad mot de stora snöfallen (14m+ årligt).
Om vädret är bra är det möjligt att prova heliskiing på Shiribetsudake som ligger mellan Rusutsu och mt. Yotei.

Terrängen

Terrängen är uppdelad i två och förbundet med en gondol, West Mt. är ett litet mysigt familjeområde och använd mest av nybörjare och det lokala race-laget, men bjuder också på något ganska ovanligt. Rusutsu side-country-park, som är byggd i samarbete med Salomon, är en funpark i pudret. Parken är byggd sommartiden i trä. Den är byggd på ett sådant sätt att när snön galler formas det perfekta kickers och broar att åka ut över. Det liknar en downhill mountainbike park.
Fantastisk puderskidåkning mellan de vackra björkarna hittar man på andra sidan av resortet, East mt. och Mt. Isola.
Rusutsu har till skillnad från Kiroro och Niseko inga backcountry gates, så kanske är det nödvändigt att ducka under ett rep eller två för att hitta den djupaste snön, men det sägs att liftpersonalen och ski patrol blir mindre och mindre stränga med åren.

Mycket japanskt – mycket märkligt

På västsidan av resortet hittar man det stora hotellet som är en upplevelse i sig själv.
När man har köpt sitt liftkort i hotellets reception och går genom restaurang- och shoppinggatan i sina slalompjäxor och skidorna på axeln stöter man bland annat på ett mekaniskt talande och sjungande träd, en disneyland-liknande karusell och restauranger med konstiga försök att efterlikna europeisk mat. Det hela känns lite malplacerat och konstigt, men det ger mer mening när man ser berg-och dalbanorna bredvid skidbacken och upptäcker att Rusutsu faktiskt är en nöjespark på sommaren. Är man en riktig parkråtta som Rasmus DJ kunde man gott få lust att försöka sig på lite tricks och slides på berg-och dalbanorna.

Tips: Kommer man på en dagstur från Niseko, så parkera bilen på västsidan vid det stora hotellet och gå igenom och ställ er i kö till transportliften till östsidan – man får förstaprioritet till gondolen på östsidan om man kommer från hotellet på västsidan.

Bilder och video från Rusutsu


Användaromdömen om Rusutsu

Det finns inte tillräckligt många recensioner för att visa ett tillförlitligt betyg.

Snörapporter och väder

Mandag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
18ºC
13ºC
3,9 mm
0,9 m/s
øst
Tirsdag
Tåge
Tåge
18ºC
23ºC
0,0 mm
1,6 m/s
øst-sydøst
Onsdag
Skyet
Skyet
19ºC
23ºC
0,0 mm
1,6 m/s
syd-sydøst
Torsdag
Skyet
Skyet
21ºC
23ºC
4,0 mm
3,2 m/s
syd-sydvest

Karta över Rusutsu

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Rusutsu. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen