Pistkarta från Hemsedal

Resebyråer till Hemsedal: Softresor

Sök skidresor till Hemsedal

Hitta mer information om Hemsedal: Webbkameror - Snörapporter


Hemsedal är ett fantastiskt område som vänder sig till ett brett spektrum av skidåkare, både familjer och unga människor.

När man ankommer till skidområdet i Hemsedal, så kommer man till nybörjarområdet, vilket är överraskande stort. Det finns både rullband för de minsta, samt knappliftar som åker lite längre upp, när nivån är till det. Om man gärna vill ännu längre upp, så blir man tvungen att ta en släplift upp till “liftcentralen”, och därifrån kan man komma vidare till olika delar av berget. Det är även här som de flesta skidskolorna avslutar dagens undervisning.

Hemsedal har ett fantastiskt barnområde, men bjuder även på fantastisk skidåkning för avancerade skidåkare. Snön är även alltid perfekt i Hemsedal, då det under skidsäsongen inte kommer sol på pisterna, på grund av lokationen. Detta gör att snön är nästan helt perfekt hela tiden, och att den aldrig riktigt klumpar sig eller ligger i pucklar, som man ofta ser i Alperna. Om man är en avancerad skidåkare, och gärna vill prova en av Nordens bästa pister, så ska man ta Hollvin Express och ta av mot höger. Där finns det en halvbrant glidsträcka där man kan leka runt lite, eller öva lite skidteknik, innan man kommer till den svarta pisten nr. 8 Sähaugløypa. Den 1.6 km långa pisten har massor av möjligheter för fart, övningar för skidteknik, och annat kul.

Om man vill till ett lite mer barnvänligt område av Hemsedal, så kan man ta liften Holdeskarheisen, som tar en upp till området Skigaarden. Där finns det massor av gröna och blå pister, där det även är enkelt att avtala mötesplatser, men fortfarande otroligt vackra omgivningar för skidåkning. När man blir trött så ligger Skigaarden-restaurangen precis vid slutet av liften, och där kan man åka in för att få en kopp varm choklad och värma upp lederna igen.

I Hemsedal finns det även möjlighet för kvällsskidåkning. Det finns utvalda løjper med belysning som är kvällsöppna, och det är till och med en funpark (det finns två i Hemsedal) som är öppen och upplyst. Hemsedal har en funpark för nybörjare, och en för de lite mer avancerade, där ofta en del riktigt duktiga skidåkare kommer förbi och gör några feta tricks. Helt klart värt ett besök, antingen man själv vill ge sig i kast med några coola tricks, eller om man bara vill titta på.

Hemsedal är ett område som aldrig gör en besviken. Snön är alltid perfekt, pga av den låga temperaturen och avsaknaden av solsken på pisten. Liftsystemet fungerar helt ok, då stolliftarna ut till pisterna är snabba, men om man ska ut och prova alltihop, så kan man inte helt undvika släpliftarna.Användaromdömen om Hemsedal

Skidterräng
4,24
Liftsystem
4,13
Afterski
3,19
Staden
3,18
Barnvänlig
5,00
Nybörjarvänlig
5,00
Prisnivå
3,75
Offpist
4,75
Hemsedal har en totalpoäng på 4,15 stjärnor av 5. Baserat på 127 recensioner.

Karta över Hemsedal

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen