Skidsemester i Norefjell

Norefjell (Norge)


”Oslos nærmeste høyfjell – eventyret starter her” Så skriver Norefjell själva om deras område.Bara 110 km från Oslo ligger Norefjell, som bjuder på höjdskillnader på helt upp till 1.210 meter. Med det korta avståndet till Oslo och att det finns 26 kilometer pist gör att det är populärt. Stugor och hotell ligger nära pisten och är ofta ett Weekend resmål. Stor höjdskillnad, varierande terräng och OS Till skillnad från flera sydliga områden i Norge så har Norefjell ett stort antal pister. De sammanlagt 28 pisterna fördelar sig som 6 gröna, 12 blå, 7 röda och 3 svarta där en av backarna är hela 6,5 kilometer lång. På... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder

Fakta om Norefjell
Skidområdet: 180-1188 m.ö.h
Staden/byn: 650 m.ö.h

30 pister i allt
9 stk.
11 stk.
7 stk.
3 stk.

Lifter: 14 stk. / 14.600 pers/time

Släpliftar: 8
Sittliftar: 3
”Oslos nærmeste høyfjell – eventyret starter her” Så skriver Norefjell själva om deras område.

Bara 110 km från Oslo ligger Norefjell, som bjuder på höjdskillnader på helt upp till 1.210 meter. Med det korta avståndet till Oslo och att det finns 26 kilometer pist gör att det är populärt. Stugor och hotell ligger nära pisten och är ofta ett Weekend resmål.


Stor höjdskillnad, varierande terräng och OS

Till skillnad från flera sydliga områden i Norge så har Norefjell ett stort antal pister. De sammanlagt 28 pisterna fördelar sig som 6 gröna, 12 blå, 7 röda och 3 svarta där en av backarna är hela 6,5 kilometer lång. På toppen finns det mest av de blå och gröna pisterna medans de erfarna som vill åka svart eller rött ska söka sig mot botten.

Norefjell var värd för de alpina disciplinerna då det var vinter OS i Oslo 1952 - Det var då de nedersta svarta och röda pisterna användes i tävlingarna.

Funpark

Förutom de svarta och röda pisterna i botten så har Nprefjell i botten en terräng park som innehåller rails, halfpipe, big jumps, jibbing och mera. Den ena ligger i Bøseter och har två linjer med utmaningar i olika svårighetsgrad. I huvudparken i det centrala området finns det tre olika linjer med olika svårighetsgrad för nybörjare, avancerade och experter. Det finns även en skicross bana under fjellekspressen där man kan tävla mot varandra. Vill man tävla ännu mer så finns det även en fartmätare i området så att man kan lista ut vem i familjen som är snabbast på skidor. Det finns även offpist möjligheter i Norefjell.

Kvällsåkning och snökanoner

De 1210 Höjdmeter är Nordeuropas största höjdskillnad och om snön skulle svikta så täcker snökanoner 56% av området. Det är snögaranti på 3 nedfarter och 3 liftar mellan den 1e december och 17e april där det även är garanterat 10 kilometer längdskidor i samma period. Om man inte får täckt sitt behov av skidåkning så är pisterna upplysta ett par dagar i veckan.

Skridskor, spa och släde

Norfjell har ett varierat utbud av övernattningsmöjligheter i alla prisklasser. Från bas stugor till det mer lyxiga ” Norefjell Ski og Spa” som har utomhus spa, klättervägg och swimmingpool. Här kan man också få olika spabehandlingar om benen är ömma. de flesta boenden ligger mitt på berget precis vid pisterna. Om du inte vill åka skidor under en dag så kan du åka hundsläde, skridskor eller ATV.

Bilder och video från Norefjell


Användaromdömen om Norefjell

Skidterräng
4,22
Liftsystem
3,80
Afterski
2,88
Staden
2,85
Barnvänlig
0,00
Nybörjarvänlig
0,00
Prisnivå
0,00
Offpist
0,00
Norefjell har en totalpoäng på 3,44 stjärnor av 5. Baserat på 41 recensioner.

Snörapporter och väder

Lørdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
9ºC
4ºC
3,2 mm
3,8 m/s
sydvest
Søndag
Delvist skyet
Delvist skyet
8ºC
1ºC
0,0 mm
3,8 m/s
vest-nordvest
Mandag
Skyet
Skyet
6ºC
0ºC
0,0 mm
3,7 m/s
sydøst
Tirsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
11ºC
5ºC
0,0 mm
6,6 m/s
syd-sydøst

Artiklar om skidresor till Norefjell

Åk till Oslo och se X games i februari 2016


Karta över Norefjell

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Norefjell. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen