Slopestar
Nyhet från Slopestar. Se översikt över nyheter från Slopestar här
« Till översikten

3 anledningar att åka på en skidresa till Alperna

Frågar ni oss så tycker vi att en skidresa till Alperna är en fantastisk upplevelse. Därför har vi tagit fram topp 3 till varför en skidresa till Alperna borde vara på din bucket list. 

 


1. Skidåkningen 

Alperna är ett stort område som sträcker sig över flera länder så som Österrike, Italien och Frankrike. Det betyder att det finns många skidorter. I Alperna kan du därför hitta otroligt mycket skidåkning som är otroligt varierande beroende på vart du åker. Dessutom ligger många av skidorterna i Alperna högt upp och därför är pisterna generellt längre än dem man hittar i norden.  

2. Vädret 

En annan fördel med att åka sydpå är att dagarna blir längre! Det betyder att du får fler timmar med skidåkning i dagsljus. Det är också större chans till att solen kikar fram och du får åka skidor med klarblå himmel och med solen i ansiktet. Som plus i kanten så är temperaturerna i Alperna väldigt behagliga, så du slipper allt för kalla tår och fingrar.  

3. Stämningen
  
När du åker på en skidresa till Alperna, åker du ju till ett annat land med sig helt egna kultur. Det finns alltså mer att upptäcka än pisterna, såsom traditioner till lokala maträtter. På många av skidorterna kommer det människor från hela världen som har en sak gemensamt - alla älskar skidåkning. Och det bidrar till en fantastisk härlig stämning!  

En skidresa till Alperna är helt klart en upplevelse för sig själv, som bara måste upplevas.  

Se billiga skidresor hos Slopestar.  Nästa »« Förra

Se flera nyheter från Slopestar - Se alla nyheter