Åk ett längdskidsmaraton i Norge

Bor det en liten tävlingsmänniska i dig, men tycker du att det verkar lite väl hardcore att delta i det 8 mil långa Vasaloppet eller det ca 5,5 mil långa norska.

Online: 16/02 2015

Birkenbeinerrennet?
Då är kanske HovdenTour på 2,2 eller 4,2 mil något för dig. Som namnet antyder åks det skidor kring den norska staden Hovden och skidloppet äger rum lördagen den 21 mars från klockan 9.00. Det går att anmäla sig ända fram till själva tävlingsdagen.

Det kostar 690 norska kronor att delta i maratondistansen på 4,2 mil. Och 590 norska kronor för 2,2 milsdistansen.

Anmälan görs uteslutande på nätet via hemsidan här.

Det är dessutom nödvändigt att ha en norsk skidlicens. Man kan köpa en endagslicens för 130 norska kronor (över 25 år) och 50 norska kronor (under 25 år)

Det är möjligt att delta som motionär eller på tävlingsnivå. Motionärerna blir indelade efter ålder och nivå, men alla får sin sluttid noterad. Tävlingsåkarna delas in efter ålder med femårsintervaller. Och vilken tid man startar beror på deltagarens förväntade sluttid.

Det är ett krav från arrangörerna att alla deltagare genomför loppet med en ryggsäck på minst tre kilo på ryggen. Ryggsäcken ska innehålla varma och vindtäta extrakläder.

Det är kontanta pengavinster till de första tre männen och kvinnorna som kommer över mållinjen. Alla deltagare får ett diplom när de genomfört loppet.
Du kan läsa mer om loppet, mat på vägen, transport till Hovden, logi dagen innan loppet och så vidare på loppets hemsida här.





Publicerad av: Rasmus Skov

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen