Alpernas bästa offpist finner du i...

Alpernas bästa offpist finner du i...

För många skidfantaster är offpiståkning den ultimata formen av alpin njutning. Att susa fram i djup pudersnö är en fantastisk upplevelse. Men för att upplevelsen ska bli total krävs det att du har rätt förutsättningar. 

Så, var hittar du Alpernas bästa offpist? Svaret hittar du längre ner!


1. Monterosa ski: Champoluc och Gressoney

Högst upp på listan hamnar Monterosa Ski i Champoluc och Gressoney. Monterosa är känt som en av världens bäst belägna skidområden som blivit ett riktigt skidmekka i Italien. Berget som ligger på 4559 m.ö.h. erbjuder åkning för flera olika nivåer av skidåkare och offpisten är lättillgänglig.

2. Ski Arlberg: St. Anton

St. Anton har, med sin höga höjd, perfekta förutsättningar för snö hela säsongen.  Det över 200 km offpistområdet är lättillgängligt och både långt och brant.

3.  Breuil-Cervinia Valtournenche Zermatt: Cervinia

Området är ett av Alpernas allra största som sträcker sig in i både Italien och Schweiz. Är du sugen på mer fart och fläkt erbjuds även så kallad heli-skiing, där du med en bergsguide når orörda områden tack vare ett lyft med en helikopter.


4. Espace Killy: Val d’Isere: Val d'Isere

På fjärdeplatsen finner vi Val d’Isere, som med sitt område Espace Killy, förtjänar sitt pris väl. Espace Killy kopplar ihop områdena Tignes, Solaise, Le Fornet och La Daille. Här finner du ett gigantiskt skidområde med mångsidig offpistterräng och fantastiska vyer.


Publicerad av: Rasmus Skov

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen